|

Silopi’de 58 etekli PKK’lı yakalandı

Sur’da PKK’lı teröristler askerlere keskin nişancı silahı ile ateş açtı. Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada bir asker şehit düştü, 6 asker de yaralandı. Cizre’de ise teröristlerin roketli saldırısında bir uzman çavuş şehit oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 02:09 - 9/01/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Diyarbakır'ın Sur ilçesi ile Şırnak'ın Cizre ilçesinde çıkan çatışmalarda iki uzman çavuş şehit düştü. Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre ve Diyarbakır'ın Sur ilçelerinde devam eden operasyonlarda, teröristlerce yapılan silahlı saldırılarda ağır yaralanan iki askerin, kaldırıldıkları hastanede şehit olduğu bildirildi.



JANDARMA'YA ROKET


Şırnak'ın 14 Aralık'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için düzenlenen operasyonlar sürüyor. Cudi Mahallesi'ne giren Jandarma ekiplerine teröristler ateş açtı. Askerlerin anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Bu sırada teröristlerin attığı roketatar askerin bulunduğu alana düştü. Patlamada Jandarma Özel Harekat Timi'nde görevli Uzman Çavuş Ümit İnan yaralandı. Hastaneye kaldırılan İnan kurtarılamayarak şehit düştü.



ÖNCE KANAS SONRA EYP


İkinci acı haber ise Diyarbakır Sur'dan geldi. Sur'da düngüvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmalar yaşanırken, ilçeden sık sık silah ve patlama sesleri yükseldi. Çatışmalar sırasında PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateş ve tuzaklanan el yapımı patlayıcıların infilak ettirilmesiyle düzenlenen saldırılarda toplam 6 asker yaralandı. Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralı askerlerden uzman çavuş Tolga Sağlam doktorların tüm çabasına karşın şehit oldu.


Yaralı 5 askerin tedavisi sürüyor.



HASTANEDE ŞEHİT DÜŞTÜ


Genelkurmay dün saat 12.00'de Cizre ve saat 13.30'da saldırıların gerçekleştiğini açıkladı. Açıklamada, "Ağır yaralanan askerler, hastane şehit düştü" denildi.


#Diyarbakır
#tekli pkklılar
#terör operasyonları
8 yıl önce