Sosyal medyada teröre destek verenler ortaya çıktı

Yeni Şafak
18:53, 12/12/2016, PazartesiG: Güncelleme: 19:06, 12/12/2016, Pazartesi
AA
Sosyal medyada teröre destek verenler ortaya çıktı

İstanbul'da yaşanan terör saldırısının ardından sosyal medya hesapları üzerinden teröre destek veren isimler ortaya çıktı. Emniyetin gözaltına aldığı isimler arasında CHP sosyal medya danışmanı da yer alıyor.

İstanbul'daki terör saldırısının ardından terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen 26 şüpheli gözaltına alındı.



İstanbul'da gerçekleştirilen bombalı terör saldırısının ardından terör propagandası konusunda sosyal medya ve internet siteleri yakın takibe alındı.



120 farklı hesaba inceleme


Bu doğrultuda siber polisler, terör örgütleri lehine övücü nitelikte paylaşımlarda bulunulduğu gerekçesiyle yapılan 15 bin ihbarı değerlendirerek, 120 farklı hesabı incelemeye aldı.



Suç unsuru tespit edildiği öne sürülen sosyal medya hesapları ile internet sitelerinin sahipleri oldukları değerlendirilen ve kimlik bilgileri belirlenen 26 şüpheliden 8'i İstanbul'da, 7'si Kayseri'de, 11'i de İzmir'de, terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı.



Terör örgütü propagandası yapılan hesaplardan bazılarının, Twitter'dan "@HRSevil, @justinyenutku, @emiranakb, @sokratinkizi, @41ulku41, @berfnkadem, @yagmerecnar, @sportster666, @earonan", Facebook'tan "dgh.DGKH" ve "gurbetekinci" olduğu ifade edildi.



http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/12/12/06/56/resized_112f1-57df76771xx.jpg


11 kişi yakalanarak emniyete götürüldü

İstanbul'daki terör saldırısı sonrasında sosyal medyada terör örgütü lehine paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınanların sayısı 11'e yükseldi.



Sosyal medyada terör örgütü lehine paylaşımlarda bulunduğu ileri sürülen Volkan Aydemir ve Helin Yılmaz'ı da gözaltına aldı.



Emniyete götürülen Aydemir ve Yılmaz ile daha önce gözaltına alınan Mücahit Avcı, Berfin Kadem, Beril Özbaş, Filiz Çolak, İbrahim Budak, Şükrü Keskin, Bayram Taşkın, Emirhan Akbulut ve Faruk Akbaş'ın işlemleri devam ediyor.



Soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunan Cem Mumcu'nun ise yurt dışına kaçtığı tespit edildi.



Polis sanal ortamda da devriye atıyor

Öte yandan, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı bünyesinde 20, yurt genelinde de 100'ün üzerinde polisin sanal ortamda "devriye" attığı öğrenildi.



Siber polislerin, takibe alınan sosyal medya hesaplarına önce erişimi engelledikleri, daha sonra kapatılmasını sağladıkları belirtildi.



Sanal alemde de takipte olduklarını anlayan ve yakalanma korkusu taşıyan şüphelilerin çoğunluğunun yaptıkları paylaşımları kısa süre içerisinde silerek hesaplarını kapattıkları, sanal eylemlerine başka hesaplar açarak devam etmeye çalıştıklarının bilindiği ifade edildi.



Emniyet yetkilileri, bu noktada vatandaşların desteğinin önemli olduğuna dikkati çekerek, terör örgütü yanlısı mesajlar paylaşılan ve terör örgütü propagandası yapılan sosyal medya hesapları ile internet adreslerinin, "siber@egm.gov.tr" ve "siber.onleme.arastirma@egm.gov.tr" mail adreslerine ihbar edilmesini istedi.









Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026