|

Sudanlı öğrenciler Türkiye'de

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), "Sudan'dan Türkiye'ye Ortak Değerlerin İzinde" projesi kapsamında Sudanlı 35 öğrenciyi Türkiye'ye getirdi.

Yeni Şafak
15:41 - 16/09/2015 Wednesday
Güncelleme: 12:41 - 16/09/2015 Wednesday
AA

YTB'den yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Gençlik Forumu Derneği (IYFO) işbirliğiyle Türkiye'ye getirilen 35 öğrenci YTB'yi ziyaret ederek, YTB Başkanı Kudret Bülbül ile bir araya geldi.



Bülbül, öğrencilerle buluşması sırasında yaptığı konuşmada, "Sudanlılar başta olmak üzere bütün Ortadoğu'daki kardeşlerimizi birer akraba olarak görüyoruz. Sudan'da yaptığımız birçok çalışma var, bunlardan biri de Türkiye burslarıdır" ifadelerini kullandı.



Türkiye'ye gelecek öğrencilere maddi ve manevi destekte bulunacaklarını belirten Bülbül, Sudan'ın Türkiye ile kardeş ülke olduğunu vurgulayarak, iki ülkenin beraber yol alması ve gelişmesi için bir araya geldiklerini dile getirdi.



YTB, kendi ülkelerindeki en başarılı öğrenciler arasından seçerek verdiği burslarıyla, gelen öğrencilerin barınma, beslenme, ulaşım gibi birçok ihtiyaçlarını da karşılıyor.

#YTB
#Sudan
#Kudret Bülbül
#Türkiye Bursları
9 years ago