|

'Suriye'yle ilişkisi olmayan ülkelerle artık konuşmamamız lazım'

Suriye'de yaşanan son gelişmelere işaret eden ve sürece ışık tutan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye bizim için çok önemli. Rusya, İran, Irak ve Türkiye'nin Suriye için birleşmesi lazım. Suudi Arabistan, Katar ve Ürdün'le de Suriye'yi görüşmemiz lazım. Ancak Suriye ile ilişkisi olmayan ülkelerle artık konuşmamamız lazım" dedi.

Yeni Şafak
11:14 - 7/08/2016 Pazar
Güncelleme: 08:22 - 7/08/2016 Pazar
Diğer

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar merkezli El Cezire Televizyonu'na verdiği mülakatta, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruları cevapladı.



Darbe girişimini FETÖ'nün gerçekleştirdiğini belirten Erdoğan, "FETÖ sadece Türkiye'de hakimiyet kurmayı hedeflemiyor, Afrika ülkelerine de uzanmaya çalışıyor." dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki gelişmelere ilişkin olarak da önemli açıklamalarda bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şöyle:


"Halep'teki tabloyu yakından takip ediyoruz. Çok acı verici bir tablo. Sadece Halep değil; Suriye'nin kuzeyinde ve Mumbuc'daki durum da öyle. Halep'te bir denge oturduğunu görebiliyoruz. Muhalifler bir tür denge kurmayı başardı. Bundan dolayı Salı günkü Rusya ziyaretim çok önemli. Rusya ile ilişkilerimiz bölge için çok önemli.



Türkiye ve Rusya iki önemli ve güçlü ülke. Dayanışmamız bölgeye olumlu yansıyacak ve bölgeyi rahatlatacaktır. Rusya'nın bu bölgede çıkarları var. Bu çıkarları konuşacağız. Bizim de çıkarlarımızı var, bu çıkarları ve diğer ülkelerin de çıkarlarını konuşacağız. Ancak Suriye ile sınırı olan tek ülke biziz. Suriye bizim için çok önemli. Rusya, İran, Irak ve Türkiye'nin Suriye için birleşmesi lâzım. Lübnan'la bile… Suriye'ye komşu ülkeleriz. Suudi Arabistan, Katar ve Ürdün'le de Suriye'yi görüşmemiz lâzım. Ancak Suriye ile ilişkisi olmayan ülkelerle artık konuşmamamız lâzım."







#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Suriye
8 yıl önce