|

Terör savcıları hedefti

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, teröristlerin hedefinin terör dosyalarına bakan hakimler ve savcılar olduğuna işaret ederek, “Patlamadan sonra birisi roketatarlarla saldırırken öteki de el bombalarıyla saldıracaktı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:07 - 7/01/2017 Cumartesi
Yeni Şafak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, şehitlerimiz Fethi Sekin ve Musa Can'ın cenaze törenine katıldıktan sonra İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına geçerek soruşturmayla ilgili bilgi aldı. Bozdağ, şu bilgileri paylaştı: “Savcılığımızdan edindiğimiz bilgiye göre 18 gözaltı yapılmıştır. Saldırıyı yapan teröristlerin kimlik bilgileri tespit edilmiştir. Bu teröristlerle irtibatta bulunan, yardım yataklık eden diğer bağlantılarının tespiti bakımından şu anda kimliklerini açıklamıyoruz.”



PKK'NIN TERÖRİSTLERİ


“Terör eylemini gerçekleştiren terör örgütü konusunda herhangi bir tereddüt yok. Elde ettiğimiz bütün bilgiler eylemi gerçekleştirme talimatını veren bölücü terör örgütü PKK olduğunu göstermektedir. Teröristlerin de bölücü terör örgütü PKK'nın teröristleri olduğunu göstermektedir. Burada herhangi, deliller çerçevesinde tereddüt ve şüphe yoktur.”



FACİA PLANLIYORLARDI


Saldırıda faciaya yol açacak bir plan hazırlandığını anlatan Bozdağ, şöyle devam etti: “Terör saldırısını yapanların üzerinden çıkan malzemeye bakıldığında 2 teröristin eş zamanlı geldiği, 2 aracın olduğu görülüyor. Bir tanesinde patlayıcı var, diğerinde yok." Bakan Bozdağ, gazetecilerin “Hedefte terörle ilgili dosyalara bakan mahkemeler ve savcılıklar mı vardı?” sorusuna verdiği cevapta bu soruyu doğrulayan sonuçların bulunduğuna işaret etti. Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Teröristler iki kişi, birisi terör soruşturmalarını yürüten savcıların ve terör yargılamalarını yapan mahkemelerin olduğu noktada indiriliyor ve onun valiz şeklinde bir çantası var ve içinde çok ağır silahlar var.”



EL BOMBASI ATACAKTI


“Diğeri de aracı patladığı noktaya getiriyor ancak orada bunların hesap edemediği gelişmeler olunca eylem erken başlıyor, patlama erken gerçekleşiyor. Onlar planlarını gerçekleştiremiyor. El bombaları var, RPG-7'nin ucuna takılacak tanksavar var ve bu çok tesirli bir şey, 1,5 metrelik duvarı delip geçebilecek ağırlıkta. Bundan 7 tane var. Bizim değerlendirmemize göre patlama olduktan sonra bir tanesi C Blok'a dönük bu silahlarla saldırı yaparken öbürü de el bombalarıyla içeri girmeyi planlamışlar şeklinde bir sonuç ortaya çıkıyor.”



Ömer gibi...


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, şunları kaydetti: “İzmir bu noktada geçmişte de büyük sınavlar verdi. Hasan Tahsin düşmana ilk kurşunu sıktığında buradan yükselen ateş tüm Türkiye'yi kapladı. Bugün hür ve bağımsız ülkede yaşama imkanı elde ettik. Yine 15 Temmuz'da Ömer Halisdemir, nasıl bir kirli oyunu bozduysa şehadet mertebesine ererek ülkemizin önünü açtıysa Fethi Sekin kardeşim de aynı şekilde kendini feda ederek büyük bir felaketin önüne geçmiştir.”


#Bekir Bozdağ
#Fethi Sekin
#Musa Can
7 yıl önce
default-profile-img