|

Yardımın yol haritası İstanbul’da çiziliyor

İnsani Yardım Zirvesi öncesinde İstanbul’da bir araya gelen Kızılay ve Kızılhaç Hareketi, Suriye krizi başta olmak üzere insani yardımın geleceğini konuşuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:18 - 14/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Türk Kızılayı ve Kızılhaç hareketi, 23-24 Mayıs'ta, 'Dünya İnsanı Yarım Zirvesi'nde, İstanbul'da toplanacak. Zirve öncesi uluslararası kuruluşlar, dün İstanbul'da bir araya geldi ve üç gün sürecek çalıştaya start verdi. Uluslararası Kızılhaç-Kızılay Dernekleri Federasyonu, komite yetkilileri ile 60'dan fazla ülkenin ulusal Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri'nin başkan ve temsilcisi katıldı. Çalıştayda Suriye krizi başta olmak üzere insani yardımın geleceği masaya yatırılıyor. Çalıştayda konuşan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Türkiye'nin insani açıdan dünyada pek çok alanda birinci ve öncü ülke olduğunu belirtti.



İŞBİRLİĞİ TALEBİMİZ ONAY ALDI


“Ezilenlerin sesini duyuran ülke olarak insani yardımın yol haritasını çizmek üzere bu çalıştayı düzenledik” diyen Kınık şöyle konuştu: “Suriye Arap Kızılay Başkanı Doktor Aktar, işbirliği talebimiz ile ilgili onay verildiğini aktardı. Artık Suriye içerisinde daha etkin ve yasal anlamda faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.” Dışişleri Bakanlığı Büyükelçisi Hasan Ulusoy, Türkiye'nin her zaman olaya müdahale ederken kalkınma odaklı yardım yaptığını, bu sayede yaşanılan krizlerin daha hızlı atlatılmasına katkı sağladığını kaydetti. Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Genel Sekreteri Elhadj As Sy Genel Sekreteri, “Toplumlar kendini bir anda yaşanılan olaylar sonucunda mülteci konumunda da bulabilir. Biz burada sadece bir toplantı icra etmeyeceğiz, olaylara nasıl daha iyi müdahale edebiliriz, bunu konuşacağız” dedi.



#yol haritası
#Kızılhaç Hareketi
#Suriye
#Türk Kızılayı
#Dünya İnsanı Yarım Zirvesi
8 yıl önce