|

15 Temmuz Şehitler Müzesi'nin temeli atıldı

Çorum Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen Çorumlu kahramanların isimlerini yaşatarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla kuracağı 15 Temmuz Şehitler Müzesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Yeni Şafak
17:57 - 15/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 18:02 - 15/07/2017 Cumartesi
IHA
15 Temmuz şehitler müzesinin temeli atıldı.
15 Temmuz şehitler müzesinin temeli atıldı.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi şehit düşen 12 Çorumlu kahramanın adını yaşatmak için açılacak olan 15 Temmuz Şehitler Müzesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 15 Temmuz Şehitler Müzesi’nin o gecenin unutulmasının önüne geçmek için yapılmış bir müze olarak yaşacağını belirterek, “Bundan sonra devletimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız el ele vererek Çanakkale’yi nasıl 100 yıldır aynı tazeliği, aynı heyecanı ve Çanakkale’nin o gün ki ruhu ile yaşatmaya çalışıyorsak 15 Temmuz’u da hafızalarda canlı tutacağız” dedi.


249 şehidin 12'si Çorum'dan

249 şehidin 12’sinin Çorum’dan olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, nüfusa göre oranlama yapıldığında en fazla şehit veren ilin Çorum olduğunu ifade etti. Bunun bir yönüyle bahtiyarlık vesile olduğunu kaydeden Başkan Külcü, bu toprakların şehitler diyarı olarak anılmaya başlayacağını dile getirdi.

Öğrencilere o gece yaşananlar izletilecek

Müzede yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Külcü, “Buradaki sergi salonları ve sinema salonlarında okullarımızdan öğrencilerimizi kendi araçlarımızla getirerek, sergi salonlarını gezdireceğiz. Sinema salonunda o gece yaşanan olayların görüntülerin çocuklarımıza izlettireceğiz. Dışarından gelenlere de açık olacak. Burayı görmeden liseyi bitiren hiçbir evladımız olmayacak. Aynen Çanakkale ziyaretlerimizde olduğu gibi evlatlarımız burayı ziyaret edecek. Yeni olumsuzlukların ”diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın’ın yaptığı dua ile 15 Temmuz Şehitler Müzesi’nin temeli atıldı. Müzenin gelecek yıl 15 Temmuz’da açılması planlanıyor.
#Çorum
#15 Temmuz
#15 Temmuz müzesi
7 yıl önce