|

Bu horoz 5 bin dolar

Tekirdağ'da bu yıl ilki düzenlenen 10 bin kanatlı evcil hayvanın bulunduğu Evcil Kanatlılar Fuarı'nda 5 bin dolara satışa sunulan horoz ilgi odağı oldu. Yetiştirici İlhan Aydaş, tanesi 5 bin dolar olan horoz ve tavuklara ilginin yoğun olduğunu ve taleplere yetişemediklerini söyledi.

Yeni Şafak
12:44 - 1/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 09:48 - 1/08/2016 Pazartesi
DHA
Fuarda en büyük ilgi 10 kilo ağırlığındaki Brahma cinsi horozlara oldu.
Fuarda en büyük ilgi 10 kilo ağırlığındaki Brahma cinsi horozlara oldu.

Çorlu Evcil Kanatlılar Derneği tarafından bu yıl 1'inci

Çorlu

Uluslararası Evcil Kanatlılar Fuarı düzenlendi. Fuarda konuşan

Çorlu

Evcil Kanatlılar Derneği Başkanı Aytaç Göçmen, fuara yurt içi ve yurt dışından yoğun bir katılımın olduğunu belirterek, "Bu yıl ilkini düzenlendiğimiz uluslararası fuarımıza yurt içi ve yurt dışından yoğun bir katılım oldu.



10 bin kanatlı evcil hayvan



10 bin kanatlı evcil hayvan bulunuyor. Bunların içerisinde değişik ırklarda tavuk, kanarya ve horozlar bulunuyor. Katılımcıların aileleriyle gelmeleri bizlere daha da mutlu etmiş durumda bizlerin hedefinde de bu vardı." dedi. Fuarda en büyük ilgi ise 10 kilo ağırlığındaki Brahma cinsi horozlara oldu. Horozların ilgisinden büyük bir mutluluk yaşadığını belirten yetiştirici İlhan Aydaş, horoz ve tavuklara yoğun bir talep olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:



"Bu yılın en gözdesi Brahmalara ilgi son derece yüksek. Şu an fiyatı 5 bin dolar. Yetiştiremiyoruz son derece talep var. Yumurta ve civciv sırası devam ediyor."



#İlhan Aydaş
#Çorlu
#Brahma
#Evcil Kanatlılar Fuarı
8 yıl önce