|

Demokrasi için 'bin koyun' adadı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından "Türkiye'den bu bela giderse bin adağım var" sözünü yerine getiren Gaziantepli bir iş adamı, Türk Kızılayı aracılığıyla yoksullara dağıtılmak üzere bin koyun kestirdi. Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık bir mezbahada gerçekleştirilen programa katılarak adağın ihtiyaç sahiplerine, şehit ve gazi yakınlarına dağıtılacağını söyledi.

Yeni Şafak
15:59 - 9/08/2016 Salı
Güncelleme: 13:02 - 9/08/2016 Salı
AA
Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık koyunların bulunduğu mezbahada.
Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık koyunların bulunduğu mezbahada.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, FETÖ'nün darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine iş adamı Yalçın Şahin'in bin koyun adağının yerine getirilmesi için Şehitkamil ilçesindeki bir mezbahada gerçekleştiren programa katıldı. Burada konuşan Kınık, 15 Temmuz akşamı milletin iradesini, istikbalini hedef alan menfur saldırı ve kalkışma girişiminin ardından tüm Türkiye'nin ve bu ülkenin vatandaşlarının tek yürek olduğunu hatırlattı. Bu birliktelik sayesinde darbecilerin püskürtüldüğünü dile getiren Kerem Kınık, "Bugün Gaziantep'te çok önemli bir buluşmayı gerçekleştiriyoruz. Yalçın Şahin isimli yurt dışında yaşayan bir iş adamımızın, ülkemiz için yerine getireceği adak için toplandık. Allah, Yalçın Şahin kardeşimizin hayrını kabul etsin." dedi.



Darbeyi duyar duymaz adak adadı


Şahin'in 15 Temmuz gecesi, Türkiye'de yaşayan yakınlarını arayarak Türkiye'deki durumu öğrendiğini ve bu sırada "Türkiye'den bu bela giderse bin adağım var" şeklinde adakta bulunduğunu aktaran Kınık, Türkiye'nin normalleşme sürecine girmesiyle bu adağın yerine getirildiğini söyledi. Kerem Kınık, şöyle devam etti:



"İş adamımız Kızılay'ın güvenilirliği konusunda bize teveccüh gösterdi. Kardeşimiz, 'menfur saldırı ve kalkışma girişimi başarıya ulaşmasın' diye o gece bin kurban adamış. Duaların, adakların, milletin birliği ve kararlılığıyla darbe başarısızlıkla sonuçlandı. Gaziantep'te bağışçımızın adak kurbanlarını Kızılay aracılığıyla kesip, ihtiyaç sahiplerine, şehit ve gazi yakınlarımıza dağıtacağız."



#Kerem Kınık
#Kızılay
#Yalçın Şahin
#FETÖ
#15 Temmuz
8 yıl önce