|

Yedi Uyurlar Türkiye'yi dolaşıyor

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki Ashab-ı Kehf Gönül Elçileri Derneğinin üyeleri, Ashab-ı Kehf hikayesini anlatmak amacıyla o döneme ait temsili kıyafetlerle Türkiye'yi dolaşıyor.

Yeni Şafak
16:20 - 8/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:25 - 8/08/2016 Pazartesi
AA

Ashab-ı Kehf Gönül Elçileri Derneği üyeleri, Ashab-ı Kehf hikayesini anlatmak amacıyla o döneme ait temsili kıyafetlerle Türkiye'yi dolaşıyor.



Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bulunan Ashab-ı Kehf Gönül Elçileri Derneğinin düzenlediği etkinlik kapsamında "Yedi Uyurların" temsili kıyafetleriyle Malatya'nın Darende ilçesinde gelen dernek üyeleri, Somuncu Baba Külliyesini ziyaret ederek, burada vatandaşlara Ashab-ı Kehf'i n hikayesini aktardı.



Dernek Başkanı Hüseyin Bozkurt, 8 yıldır Ashab-ı Kehf'i anlatmak için Türkiye genelinde yerel ve ulusal birçok etkinliğe katıldıklarını söyledi.





"Yedi Uyurlar Mağarası'nın tanıtımı için bu ekibi kurduk"


Somuncu Baba ve Hulusi Efendi'nin diyarı, ilim ve hikmet beldesi Darende'ye belli bir mesafeyi yürüyerek geldiklerini ifade eden Bozkurt, "8 yıl önce memur, esnaf ve çiftçi arkadaşlarla bir araya gelerek ilçemizdeki Ashab-ı Kehf ve Yedi Uyurlar Mağarası'nın tanıtımına katkı sağlamak için bu ekibi oluşturduk. Birçok yürüyüş ve kültürel etkinliklere katıldık. Buralarda vatandaş ilgi gösterirken biz de hem broşür dağıttık hem de uzatılan mikrofonlara Yedi Uyurlar'ın hikayesini anlattık." dedi.



Aradan geçen süre içerisinde inanç turizmi açısından önemli bir merkez olan Afşin Ashab-ı Kehf Külliyesinin tanıtımına ciddi bir katkı sağladıklarını düşündüğünü aktaran Bozkurt, "Bugün burada Yedilerimiz ve Kıtmirimiz ile Somuncu Baba Külliyesi civarında insanlara Ashab-ı Kehf'i anlatıyoruz. İlk defa duyanlar da oluyor, çokça duymuş fakat gerçeğinin nerede olduğunu bilmeyen de çıkıyor. Biz bu kafalardaki karışıklığı giderici bilgileri paylaşarak onları davet ediyoruz." diye konuştu.



Ashab-ı Kehf Gönül Elçileri Derneği üyeleri, Darende Kaymakam Ali Türk'e, ay-yıldızlı forma hediye etti.












#Yedi Uyurlar Mağarası
#Kahramanmaraş
#Ashab-ı Kehf
8 yıl önce