|

Rio 2016 ne zaman? Rio 2016'da tüm spor dalları programı Google'da

Rio 2016 ne zaman başlayacak? Bu yıl Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde yapılacak olan Rio 2016 Yaz Olimpiyatlarındaki tüm spor dallarının programını ve tarihlerini haberimizden takip edebilirsiniz. Arama motoru Google, Rio 2016 için özel bir sayfa hazırladı. Bu sayfada tüm sporcuların bilgileri, oyunların tarihleri, spor dalları ve ülkelerdeki sporcular ile ilgili bilgiler yer alıyor. Haberimizden Rio 2016'nın ne zaman başlayacağını ve programı görebilirsiniz.

Yeni Şafak
19:10 - 5/08/2016 Cuma
Güncelleme: 16:33 - 5/08/2016 Cuma
AA
Rio 2016

ne zaman? sorusunun yanıtını haberimizden sizlerle paylaşıyoruz.

Rio 2016 Yaz Olimpiyatları'

ndaki tüm spor dallarının programı Google'ın hazırladığı özel sayfada yer alıyor. Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google üzerinden Rio 2016 tarihlerini görebilir ve bir çok detaylı bilgiyi inceleyebilirsiniz. Türk sporcuların da yer aldığı Rio 2016 5 Ağustos saat 02.00'da başlayacak ve 21 Ağustos'ta sona erecek. İşte Brezilya'daki Rio 2016 Olimpiyatlarından kapsamlı bilgiler ve program listesi.





Rio 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları 5-21 Ağustos 2016 tarihleri arasında Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde yapılacak.



Olimpiyatlar TSİ 02.00'da açılış oyunları ile başlayacak. Ülkemizi olimpiyatlarda 105 sporcu temsil edecek.


31. Rio Olimpiyat Oyunları Güney Amerika'da düzenlenecek ilk Olimpiyatlar olacak. Açılış ve kapanış törenleri, sırasıyla, 5


Ağustos ve 21 Ağustos tarihlerinde 78 bin kapasiteli Maracana Stadı'nda yapılacak.



Madalya sayısı 4 bin 924

Oyunlarda, 206 Milli Olimpiyat Komitesi'nden dünyanın en iyi 10 bin 500 sporcusu, 306 altın madalya (161 erkekler, 136 kadın, 9 karışık yarışmalar) için mücadele verecek. Bireysel, karışık ve takım sporlarında verilecek altın, gümüş ve bronz madalya sayısı 4 bin 924 adet. Ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan mülteci sporcular, bağımsız sporcular olarak Olimpiyat bayrağı altında yarışacaklar. 28 Olimpik sporun 42 disiplinindeki müsabakalar Rio de Janeiro'nun Barra, Deodoro, Maracana ve Copacabana bölgelerindeki 32 alanda yapılacak.


Futbol maçları

Futbol müsabakaları Rio'nun yanında Belo Horizonte, Brasilia, Salvador, Sao Paulo ve Manaus şehirlerinde de yapılacak. Sporculara 6 bine yakın antrenör, teknik personel, hakem, yönetici ve çeşitli alanda uzmanlar eşlik edecek. 25 binden fazla akredite edilmiş basın mensubu oyunlarda görev yapacak. Oyunların gerçekleştirilmesi için yaklaşık 70 bin gönüllü hizmet verecek. Rio 2016 Olimpiyatları için Organizasyon Komitesi bünyesinde 8 bin ve ilgili diğer kuruluşlardan 85 bin olmak üzere 90 bin kişi istihdam edildi. Oyunların güvenliği için yaklaşık 85 bin polis ve asker görev yapacakken, bu sayı Londra 2012 Olimpiyat Oyunları'nda görev yapanların yaklaşık 2 katı fazlası.




Golf 112 ve ragbi 92 yıl sonra...

Golf 112 ve Ragbi 92 yıl sonra tekrar oyunlar programında yer alacak. 11 ila bin 252 Avro arasındaki fiyatlarla satışa sunulan bilet sayısı, 7,5 milyon. Oyunlar için Brezilya'ya gelecek turist sayısının yaklaşık 1 milyon kişi olacağı, oyunların televizyonlardan ve sosyal medyadan 4 milyardan fazla insan tarafından izleneceği tahmin ediliyor. Oyunların sloganı “Tutkunu yaşa!” (Live your passion - Viva sua paixão)


Türkiye'yi Rio Olimpiyatları'nda temsil edecek sporcular ve branşlarıyla birlikte organziasyonun detayları şöyle:


Atıcılık ve Avcılık

Atıcılık ve Avcılık Federasyonu sporcuları 6 ila 14 Ağustos tarihleri arasında Olympic Shooting Centre'da mücadele edecek. Kafileye Federasyon Başkanı Ufuk Arman öncülük ederken, Antrenör Zljko Todorovic ve Ali emre Güray önderliğinde Erdinç Kebapçı, İsmail Keleş, Yavuz İlnam, Yusuf Dikeç altın madalya mücadelesi için ter dökecek.


Atletizm

Atletizm'de sporcular Dünya'nın en görkemli statlarından biri olan Maracana'daki Olimpik Stadyumu'nda altın madalya için kıyasıya bir yarışa sahne olacak. Atletizmde Milli sporcularımıza Olimpik Stadı'nın yanı sıra Sambodromo ve Pontal (Barra) ev sahipliği yapacak.


Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, kafileye önderlik edecek. Ali Kaya, Aras Kaya, Bekir Karayel, Umutcan Emekteaş, Emel Dereli, Zafer Barnes, Ercan Muslu, Ersin Tacir, Esma Aydemir, Eşref Apak, Furkan Şen, Halil Akkaş, İlham Tanui Özbilen, İzzet Safer Jak Ali Harvey, Kaan Kigen Özbilen, Karin Melis Mey, Kıvılcım Kaya Salman, Mert Atlı, Meryem Akdağ, Meryem Erdoğan, Özlem Kaya, Polat Kemboi Arıkan, Ramil Guliyev, Sultan Haydar, Şeref Osmanoğlu, Tarık Langat Akdağ, Tuğba Güvenç, Tuğçe Şahutoğlu, Yasemin Can, Yasmani Capello Escobar ise ülkemiz adına altın madalya ve madalyalar için ter dökecek.




Badmimton

Ülkemiz Badminton mücadelesinde Rio Olimpiyatları'nda Brezilya'nın Riocentro - Pavilion 4 salonunda Barra kentinde mücadele edecek. 11 - 20 Ağustos tarihlerinde oynanacak Badminton müsabakalarında kafileye Antrenör Çağatay Taşdemir önderlik edecek. Badminton'da sadece Özge Bayrak madalya için yarışacak.


Basketbol

Olimpiyatlara katılma başarısı gösteren Kadın Milli Basketbol Takımı, Rio Olimpiyatları'nda Carioca Arena (Barra) ve Youth Arena (Deodoro) da maçlarını oynayacak. 6-21 Ağustos tarihleri arasında müsabakalar oynayacak olan Ay Yıldızılar'ın kafilesine Menajer Arzu Özyiğit önderlik edecek.


Binicilik

Türkiye Binicilik Federasyonu, maçlarını 6-19 Ağustos tarihlerinde Olympıc Equestrıan Centre'da (Deodoro) oynayacak. Seyis, Roos Theodora Karin Karaevli'nin önderliğinde Ömer Karaevli madalya için mücadele edecek.


Bisiklet

6-10 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan bisiklet turu, Fort Copacabana'da düzenlenecek. Suat Torgay ve Ekrem Saçak önderliğinde Ahmet Örken ile Onur Balkan pedal çevirecek ve madalya için en iyi dereceyi yakalamaya çalışacaklar.


Boks

Riocentro - Pavillion 6'da (Barra) gerçekleşecek olan Rio Olimpiyatları Boks müsabakaları 6-21 Ağustos tarihlerinde ringte başlayacak. Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç'in önderliğinde Ali Eren Demirezen, Batuhan Gözgeç, M. Nadir Ünal, Onur Şipal, Önder Şipal, Selçuk Eker madalya için kıyasıya yarışacak.


Cimnastik

Rio'da Türkiye Cimnastik Federasyonu Suat Çelen'in kafile başkanlığı yaptığı sporcular Ferhat Arıcan ve Tutya Yılmaz ülkemize madalyalar kazanmak için mücadele edecek. Cimnastik oyuncuları Rio Olimpik Arena'da 6-21 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek.


Eskrim

Eskrim'de ülkemizi İrem Karamete temsil edecek. Antrenör Damir Sayfıtdınov'un çalıştırıcılığını yaptığı İrem, 6-10 Ağustos tarihlerinde Türkiye'ye madalya kazandırabilmek için Carioca Arena'da (Barra) mücadele edecek.


Güreş

Altın madalyayı ülkemize olimpiyatlarda en çok kazandıran branş olarak tarihe geçen Ata sporumuz güreş de mücadele edecek sporcular, bu yılda altın madalyanın en büyük favorisi. Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın'ın kafile başkanlığını yaptığı güreşçiler 14-21 Ağustos tarihleri arasında mindere çıkacak. Carioca Arena 2 (Barra) mindere çıkacak güreşçilerimiz ise şöyle:


"Bediha Gün, Buse Tosun, Cenk İldem, Elif Jale Yeşilırmak, Hafize Şahin, İbrahim Bölükbaşı, Mustafa Kaya, Rıza Kayaalp, Selçuk Çebi, Selim Yaşar, Soner Demirtaş, Süleyman Atlı, Taha Akgül, Yasemin Adar."


Halter

Riocentro - Pavillion 2 (Barra)'da düzenlenecke Halter oyunlarına Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar milli sporcuların kafilesine başkanlık edecek. 6-16 Ağustos tarihlerinde sporcularımızdan Assiya İpek, Danıyar İsmayilov, Duygu Aynacı, Mehtap Kurnaz ülkemizde madalya kazandırmak için yarışacak.


Judo

Judo'da ülkemizi Bekir Özlü, Büşra Katipoğlu, Dilara Lokmanhekim, Kayra Almira Sayit temsil edecek. Federasyon Başkanı Fatih Uysal'ın kafileye başkanlık edeceği turnuvada start 6 Ağustos'da verilecek ve 12 Ağustos'ta ise final müsabakaları ile son bulacak. Karşılaşmalar Carioca Arena 2 (Barra)'da oynanacak.


Kano

Rio Olimpiyatları'nda Kano yarışları Copacabanna'da düzenlenecek. Lasma Leipa'nın ülkemizi temsil edeceği yarışlar 7-20 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek.


Kürek

6-14 Ağustos tarihlerinde Rio Olimpiyatları'nda kürek mücadeleleri olacak. Lagoa Stadium (Copacabana) gerçekleştirilecek kıyasıya geçecek yarışlarda ülkemiz adına Cem Yılmaz ve Hüseyin Kandemir mücadele edecek.


Masa Tenisi

Rio Centro Pavillion 3'de (Barra) 6-17 Ağustos tarihlerinde Ahmet Li ve Melek Hu ülkemize madalya kazandırmak için ter dökecek. Kafileye Federasyon Başkanı Oktay Çimen önderlik edecek.


Pentatlon

Modern Pentatlon Federasyonu İdarecisi Ali Sosanoğlu önderliğinde İlke Özyüksel ülkemiz adına mücadele edecek. 18-20 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek yarışmalar Youth Arena (Deodoro), Deodoro Aquatıcs Centre (Deodoro), Deodoro Stadium'da oynanacak.


Okçuluk

5-12 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Okçuluk turnuvalarında Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz mücadele edecek. Turnuvalar Sambodromo'da (Maracana) oynanacak.


Taekvando

Carioca Arena (Barra) 17-20 Ağustos tarihlerinde Taekvando turnuvalarına ev sahipliği yapacak. Rio Olimpiyatları Taekvando branşında ülkemizi Servet Tazegül ve Nur Tatar temsil edecek.


Tenis

Olympic Tennis Centre (Barra) ev sahipliği yapacağı maçlar 6-14 Ağustos tarihleri arasında oynanacak. Antrenör Can Üner yönetiminde başarılı sporcu Çağla Büyükakçay madalya için raketini sallayacak.


Yelken

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Nuh Naci Kuriş önderliğinde yelken sporcuları ülkemizi 8-18 Ağustos tarihlerinde Marina Da Gloria'da kıyasıya bir yarışa çıkacak. Alican Kaynar, Ateş Çınar, Deniz Çınar, Dilara Uralp, Nazlı Çağla Dönertaş, Onur Cavit Biriz ülkemize madalya kazandırmak için mücadele edecek.


Yüzme

Olympıc Aquatıcs Stadıum'da gerçekleşecek olan yüzme yarışları 6-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekeleşecek. Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Mazhar Bozdoğan yönetimindeki Ekaterina İvonova Avramova, Nezir Karap, Nida Eliz Üstündağ, Viktoria Zeynep Güneş madalya için ülkemiz adına kulaç atacak.


Rio Olimpiyatları'na katılan toplam sporcu sayımız 105. Bu sayının 56'sı erkek 49'u ise bayan.



RİO 2016'DA YARIN (6 Ağustos) TÜRK SPORCULAR 8 FARKLI DALDA MÜCADELE EDECEK


2016 Rio Olimpiyatlarının ikinci gününde Türk sporcular yarın 8 farklı spor dalında mücadele verecek.



Milli sporcular, kadınlar basketbol, judo, artistik cimnastik, boks, bisiklet, atıcılık, yüzme ve masa tenisinde sahne alacak.



A Milli Kadın Basketbol Takımı, A Grubu'ndaki ilk karşılaşmasına çıkacak. Ay-yıldızlılar, Youth Arena'da TSİ 18.00'de başlayacak maçta Fransa ile karşı karşıya gelecek.



Judoda ise iki Türk sporcu tatamiye çıkacak. Kadınlarda 48 kiloda Dilara Lokmanhekim ve erkeklerde 60 kiloda Bekir Özlü rakiplerini yenerek tur geçmeye çalışacak.



Artistik cimnastikte erkeklerde Ferhat Arıcan, elemelere katılacak.



Boks dalında 81 kiloda Mehmet Nadir Ünal podyuma çıkan ilk Türk boksör olacak. Mehmet Nadir Ünal, Faslı Hasan Saada ile karşılaşacak.



Bisiklet yol yarışında ise Onur Balkan ve Ahmet Örken yarışacak.



Atıcılıkta ise Yusuf Dikeç ve İsmail Keleş, erkekler 10 metre havalı tabanca elemelerinde mücadele edecek.



Yüzmede erkekler 400 metre serbest stil elemelerinde Nezir Karap, kadınlarda ise 400 metre bireysel karışıkta Viktoria Zeynep Güneş kulaç atacak.



Masa tenisinde ise kadınlarda Melek Hu, elemelerde yer alacak.



#2016 Rio Olimpiyat Oyunları
#Google
#Rio 2016 programı
8 yıl önce
default-profile-img