|

17-inç ekranda 8K çözünürlük!

FHD, 2K ve 4K derken 8K da artık 'aheste beste' hayatımıza girmeye başlıyor.

Yeni Şafak ve
17:11 - 2/10/2015 الجمعة
Güncelleme: 17:32 - 2/10/2015 الجمعة
Yeni Şafak

FHD, 2K ve 4K derken 8K da artık 'aheste beste' hayatımıza girmeye başlıyor. Tabii hayatımıza derken son kullanıcılardan bahsetmiyoruz. Ne de olsa ülkemizde genel ortalamaya baktığımızda halen ana akımın HD (ve biraz da FHD) olduğunu görüyoruz. Yani aslında bizim teknoloji köşelerinde kaleme aldığımız, adeta havada uçuşan 2K/4K gibi çözünürlüklerin gündelik hayatımızda karşılığı yok denecek kadar az.



Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda

sürüşlerine başladığını paylaşmıştık sizlerle. Benzer şekilde önceki haftalarda da

/TV'sinden bahsetmiştik. Keza paylaşmadığımız üç beş tane benzer model de var.




İşte şimdiki haberimizde de çözünürlük 8K ama bu modeli diğerlerinden ayıran şu ki bu defa ekran büyüklüğü sadece 17-inç ile sınırlı. Yani diğer bir deyişle 510 ppi (inç=2.5cm başına düşen piksel sayısı) değeri ile karşımızda kelimenin tam anlamıyla renk şöleni yaşatacak bir ekran duruyor. Dahası Japan Display'in imzasını taşıyan 17.3-inç büyüklüğündeki ekran 120Hz'lık ekran tazeleme oranı sunuyor ki bunun da pratikteki anlamı video düzenleme yahut sağlık odaklı uygulamaların yanısıra oyunculara yönelik de ciddi bir katma değer sağlayacak oluşu. (Tabii henüz piyasada bu çözünürlüğü kaldırabilecek bir ekran kartı yok.)






Velhasıl CEATEC 2015'te gösterilene kadar elimizdeki bilgiler bundan ibaret. Önümüzdeki hafta Tokyo'da düzenlenecek olan fuarın ertesinde yeniden dönmek üzere sayfamızı kıvırıp haberimizi kapatalım şimdilik.



Bu arada boş bir zamanınızda aşağıdaki (ve üstteki) rehber(ler)imizi okumanızda da fayda var:





#8K
#youtube
#japan display
#televizyon
#monitör
#CEATEC 2015
٪d سنوات قبل