|

Samsung’un iOS için hazırladığı uygulamaya Apple engeli

Samsung’un mobil ödeme sistemi Samsung Pay, App Store politikasını aşamadığı için iOS platformunda yayınlanamıyor.

Yeni Şafak
10:08 - 13/12/2016 Salı
Güncelleme: 10:14 - 13/12/2016 Salı
Yeni Şafak
Samsung'ın mobil ödeme sistemi Samsung Pay, Apple Store'de yayınlanmasına izin verilmedi.
Samsung'ın mobil ödeme sistemi Samsung Pay, Apple Store'de yayınlanmasına izin verilmedi.

Samsung Pay mobil ödeme sistemi şuan sadece Samsung cihazlarında çalışıyor. Fakat Güney Koreli teknoloji devi diğer Android cihazlarının yanı sıra iOS platformunda da uygulamanın çalışması için bir süredir çalışmalarına devam ediyor. iOS uygulamasının hazırlıklarını tamamlayan Samsung, App Store politikasını aşamadığı için uygulamayı yayınlatamadı.

sitesinde yer alan habere göre Samsung Pay Mini isimli uygulama App Store'a yüklendi fakat Apple “bilinmeyen bir nedenden ötürü" uygulamanın yayınlanmasına izin vermedi.



Samsung'ın bu yaşananlar sonrası Apple ile “inatlaşmak" yerine uygulamanın Android platformunda daha da geliştirilmesi için çalışmalarına devam etme kararı aldığı öğrenildi. Fakat Apple'ın böyle bir harekette bulunması, Apple Pay'e “güçlü bir rakip" istemediği yönünde yorumlara neden oldu. Benzer hareketleri daha önce de yapan Apple, Spotify'ın güncellemelerini geciktirerek Apple Music'in önünü açmaya çalıştığı yönünde iddialarda bulunulmuştu. Tabii bunların çoğu iddia olsa da sonuçta Apple üzerinde Samsung Pay yer almayacak gibi gözüküyor.











#Samsung
#Samsung Pay
#Apple
7 yıl önce