|

Terörist Fethullah Gülen kimdir? FETÖ nasıl bir örgüttür?

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini milletin meydanlara inip bastırması ile darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Peki Terörist Fetullah Gülen kimdir? Silahlı terör örgütü FETÖ'nün elebaşı Fethullah Gülen'in emekli maaşı kesildi mi? soruları da merak edilen sorular arasında yer alıyor. Yıllardır ABD'de yaşayan ve tüm kamu kuruluşlarında örgütlenen ve örgütünü ABD'de oturarak yöneten vatan haini Fethullah Gülen'in kısa biyografisi ve örgütü hakkındaki bilgileri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Yeni Şafak
14:38 - 21/07/2016 Thursday
Güncelleme: 11:57 - 21/07/2016 Thursday
Diğer

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini milletin meydanlara inip bastırması ile darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Peki Terörist Fetullah Gülen kimdir? Silahlı terör örgütü FETÖ'nün elebaşı Fethullah Gülen'in emekli maaşı kesildi mi? soruları da merak edilen sorular arasında yer alıyor.



İstanbul ve Ankara'da 15 Temmuz gecesi başlatılan FETÖ'cü darbe girişimi halk tarafından başarıyla püskürtüldü. Örgütün elebaşı Fethullah Gülen'in darbe girişiminden saatler önce skandal bir tweet attığı görüldü. Terörist başı Gülen'in 'onaylı' Twitter hesabı üzerinden bir mesaj paylaştı. 15 Temmuz tarihinde saat 9'da paylaştığı tweet ile FETÖ'cü teröristlere adeta darbe talimatı veren Gülen, 'Hizmet insanı' başlığıyla FETÖ'cülere seslendi.



Söz konusu mesajda, "Müesseseleri yıkıp planları bozulduğu ve birliği dağılıp kuvvetleri tarumar olduğunda fevkalade inançlı ve ümitli; yeniden kanatlanıp zirvelerde pervaz ettiği zaman da mütevazi ve müsamahalı olmalıdır" ifadelerini duyurdu.



Terörist ele başı Fetullah Gülen'in darbe girişimi öncesinde attığı tweet:




Emekli maaşı iptal edildi


3 yıldır Fethullah Gülen'i terör örgütü lideri olmakla suçlayan iktidarın bugüne kadar hiçbir işlem yapmadığı da resmen ortaya çıktı. Darbe girişimi sonrası daha önce Fethullah Gülen'in iadesi hakkında ABD'ye bir talep olmadığı da anlaşıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Fetullah Gülen'in emekli maaşını keserken, tüm sosyal güvenlik haklarını da iptal etti.



Fethullah Gülen iade mi ediliyor?


AK Parti Grup Toplantısı'nda Başbakan Binali Yıldırım, Fethullah Gülen'in iadesi için yapılan çalışmaların tamamlandığını ve dosyanın Adalet Bakanlığı tarafından ABD'ye gönderildiğini açıkladı.

İşte Başbakan Binali Yıldırım'ın o açıklaması;


"GÜLEN'İN İADESİ İÇİN DOSYALARI GÖNDERDİK"


Darbe girişimini kimin yaptığını, kimin yönettiğini biliyoruz. 17-25 Aralık bir darbe girşiimi dediğimizde burun kıvırılıyordu. Bu kadroları temizlemek istediğimizde önümüze binbir engeller çıkardılar. FETÖ'nün militanları içerde ve dışarda gizli eller tarafından korunuyordu. Bugün istisnasız tüm dünya bunların ne kadar tehlikeli silahlı bir örgüt olduğunu bir kez daha görmüştür. Cumhurbaşkanımız da bizzat ben de terörist başının iadesi için ABD'ye çağrımızı yaptık, dosyamızı gönderdik. Adalet Bakanı dosyayı gönderdi.



Erdoğan: ABD Fethullah Gülen'i iade etmezse...


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişimiyle ilgili ABD medyasına değerlendirmelerde bulundu. Fethullah Gülen'in iadesi konusuna değinen Erdoğan, ABD yönetimine uyarıda bulundu. Erdoğan, "Biz resmi iade talebimizi yapacağız, olumlu cevap gelmediği takdirde, ABD Türkiye'den birini istediği takdirde böyle bir şeye onay vermeyeceğim" dedi.



Cumhurbaşkanı'na idam cezasının geri getirilmesine yönelik tartışmalarda bulundu. Konunun siyasi partilerce görüşülmesi gerektiğine işaret eden Erdoğan, parlamentodan çıkacak bu yönde bir kararı onaylayacağını açıkladı.



Erdoğan, darbe girişimi gecesine ilişkin bir ayrıntı da anlattı. Darbecilerin Marmaris'te kaldığı otele baskın düzenlediğini hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:



Terör örgütü lideri Fethullah Gülen kimdir?


Muhammed Fethullah Gülen (d. 27 Nisan 1941, Pasinler), eski imam, vaiz] ve yazar. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın kurucuları arasındadır ve vakfın onursal başkanıdır. 1999 yılı Mart ayında 28 Şubat süreci'ndeki Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi atmosfer sebebiyle Amerika Birleşik Devletleri'ne giden Gülen, o tarihten bu yana Pensilvanya eyaletindeki Saylorsburg kasabasında yaşamaktadır. 50'yi aşkın kitabı, çeşitli dergilerde makaleleri ve birçok vaazı yayımlanmıştır. Arapça, Farsça ve Osmanlı Türkçesi bilmektedir. Fethullah Gülen, İslam'ın Sünni-Hanefi görüşlerini Said Nursi'nin görüşleri ve kitapları Risale-i Nur ışığında[5][6] günümüze göre tekrar yorumlayan bir İslam düşünürü ve bu yorum ekseninde oluşan Gülen Hareketi'nin fikrî önderidir. Eğitim ve dinler arası diyalog konusundaki uygulama ve fikirleri nedeniyle aralarında filozof ve sosyal bilimcilerin de bulunduğu kişiler tarafından çağdaş İslam düşüncesine yön veren bir düşünür olarak kabul edilmektedir. 28 Ekim 2015'den beri, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "en çok aranan teröristler" listesinin kırmızı kategorisinde yer almakta, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) lideri olmakla suçlanmaktadır.



Terörist Fethullah Gülen kimdir? sorusunun yanıtını haberimizde sizlerle paylaştık. En güncel ve son dakika haberleri yenisafak.com adresinden takip edebilirsiniz.





#Fethullah Gülen
#Fetullah Gülen
#FETÖ
#FETÖ lideri
#Darbe girişimi
8 years ago