|
Yeniden Suriye kumpası
Başbakan Binali Yıldırım'ın yabancı medya temsilcilerine, “Türkiye, 6 ay içinde Suriye'de aktif rol oynayacak. İstesek de istemesek de şu anda aktörlerden birisi Esed'dir"
günün akşamında
IŞİD, Gaziantep'te
.


Suriye'de olayların başladığı dönemde ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Türkiye'ye Esed'in yerine kimin geleceğini sordu. Türkiye, “Suriye halkı kimi isterse o gelecek" cevabını verdi. İşte bu cevaptan sonra Suriye, Türkiye için tuzak haline getirildi.

ABD, ne Esed'i devirdi, ne de Esed'i devirecek bir yapılanmaya izin verdi. Suriye'yi resmen kaosa sürükledi.

Suriye'deki kaos ile Türkiye'yi terbiye edebileceğini düşündü.



Türkiye her fırsatta Suriye'ye sokulmak istendi. Ancak Türkiye her seferinde direndi ve bu tuzağa düşmedi.

2013 yılına gelindiğinde Suriye rejimi iyice zayıfladı ve düşme noktasına geldi. Tam bu esnada ABD'nin Irak'ta yetiştirdiği IŞİD devreye girdi. IŞİD'in Suriye'deki ilk icraatı rejimi zora sokan muhalifleri yok etmek oldu. Geçen süre zarfında muhalifleri yok edemediyse de rejimi kurtardı, muhalifleri de bayağı geriletti.



Türkiye'yi istikrarsızlığa ve kaosa sürükleyip teslim almak isteyenler, Suriye üzerinden ulaşamadıkları emellerine bu kez diğer maşalarını kullanarak ulaşmayı denediler. Gezi, 17-25 Aralık derken, 2015 yılında çözümü sabote edip PKK'yı sahaya sürdüler. PKK, 30 yıllık kalleşliğini artık şehir savaşlarıyla sürdürmeye karar verdi.

Şırnak, Diyarbakır ve Hakkâri'de hendek ve barikatlar oluşturarak, efendilerinin kendilerine verdiği görev aşkıyla Türkiye'ye saldırmaya başladı. Paralel ihanet şebekesinin elamanlarıyla işbirliği yapmasına rağmen, PKK hezimete uğradı.

Artık IŞİD gibi canlı bomba ya da bombalı araç saldırıları dışında saldırı yapamaz hale geldi.



PKK'nın bitişinden endişelenenler, 40 yıldır besleyip büyüttükleri Fetullah'ın kamuflaj giymiş teröristlerini sahaya sürmek zorunda kaldılar.

FETÖ'nün işgal girişiminin millet tarafından bertaraf edilmesinin ardından kısa bir süre şok yaşayan emperyalist akıl, IŞİD'i sahaya sürdü ve Cumartesi, gece vakti, aralarında kadın ve çocukların olduğu 51 vatandaşımızı katletti.

IŞİD'in sahaya sürülmesinin en önemli amacı şüphesiz Türkiye'yi yeniden Suriye'ye çekmek. Ancak öncesinde bazı şeylere dikkat çekmezsek eksik kalır.



IŞİD, Suriye'de rejimi kurtarmanın yanı sıra PYD/PKK'ya alan açma görevini harfiyen yerine getirdi. IŞİD, Suriye'ye geldikten sonra PYD işgal ettiği toprakları katlayarak büyüdü. PYD şimdi Fırat'ın batısına geçerek, Batı'da işgal ettiği Afrin ile birleşmeyi planlıyor.

Daha doğrusu Türkiye'nin güneyini PKK devletine dönüştürmek isteyen emperyalist akıl öyle istiyor.

ABD sözde PYD ile ilgisi olmayan Suriye Demokratik Güçleri eliyle Mümbiç'i IŞİD'ten aldı. Bu olaydan sonra

Cerablus'taki
Rakka'ya doğru kaçarken, Mümbiç'teki IŞİD elemanları ise Türkiye'ye doğru kaçıyor. Üstelik ABD'nin açtığı koridordan.


PKK ve FETÖ eliyle Türkiye'deki emellerine ulaşamayan emperyalist akıl, IŞİD eliyle yeni bir tezgâh peşinde. IŞİD'in bitirilmesi için oluşturulan ve başını ABD'nin çektiği uluslararası koalisyonun IŞİD'i bitirmek gibi bir niyeti asla yok ve olmayacak.

15 Temmuz gecesine kadar Türkiye'nin İncirlik'teki komutanı Bekir Ercan Van idi. Yani IŞİD ile mücadelede Türkiye adına en önemli isim.

2015 yılında koalisyon kapsamındaki Türk uçakları etkili bir şekilde IŞİD'i vurmaya başlayınca, Ercan Van, Türk F16'larının kalktığı piste hendek açmış. Daha sonra da yine FETÖ'cülerin marifetiyle Rus uçağı düşürülerek, Türkiye'nin etkin bir şekilde IŞİD'i vurmasının önüne geçildi.



Mümbiç'i PYD'ye teslim eden IŞİD, şimdi de El Bab, ardından da Cerablus'u teslim etmek istiyor. Buralar Fırat'ın Batısı olduğundan Türkiye'nin karşı çıkmasını önlemek için şimdiden saldırıya geçti. Münbiç operasyonu öncesinde de aynısını yapmıştı IŞİD, hem Gaziantep'te hem de İstanbul'da peş peşe bombalar patlatmıştı. ABD, Mümbiç konusunda Türkiye'yi ikna edince, IŞİD'in de bombaları susmuştu. ABD'nin Mümbiç'te verdiği sözü yerine getirmediğini tartıştığımız bir ortamda yeniden IŞİD bombaları patlamaya başladı.



Emperyalist aklın en kullanışlı örgütü şüphesiz IŞİD'tir. IŞİD Gaziantep saldırısıyla Türkiye'deki ortakları FETÖ ve PKK'ya nefes aldırmak istiyor. Türkiye'nin Rusya ile ilişkilerinin yeniden düzelmesiyle Suriye'de yaşanacak yeni gelişmeleri sabote etmek istiyor. PYD'yi Esed'in saldırılarından korumak istiyor. En önemlisi Türkiye'yi yeni bir Suriye kumpasına çekmek istiyor. Emperyalist aklın Türkiye üzerindeki oyunları hep var olacak. Ancak Türk milletinin Çanakkale'den 15 Temmuz'a direniş ruhu da hep var olacak.


#Binali Yıldırım
#Suriye
#IŞİD
#PKK
#FETÖ
8 yıl önce
Yeniden Suriye kumpası
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle