|

Bu acının tarifi yok

Terör nöbetini FETÖ ve PKK’dan devralan IŞİD, bu sefer üzerine bomba döşediği 12 yaşında bir çocukla saldırdı. Düğün gecesinde ölenlerin çoğunu çocuklar oluşturdu. Yaşamını yitirenlerin sayısı 51’e yükseldi. Durumu ağır 17 kişinin tedavisi sürüyor.

Yeni Şafak
04:00 - 22/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 06:36 - 22/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Patlamada yaşamını yitirenlerin yakınlarından yüzlerce kişi, sabahın ilk saatlerinden itibaren cenazeleri almak için Adli Tıp Kurumu morgu önünde bekledi. Polis morg önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Ailelerin acılı bekleyişi burada yürek burkan anlar yaşattı.
Patlamada yaşamını yitirenlerin yakınlarından yüzlerce kişi, sabahın ilk saatlerinden itibaren cenazeleri almak için Adli Tıp Kurumu morgu önünde bekledi. Polis morg önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Ailelerin acılı bekleyişi burada yürek burkan anlar yaşattı.

Kana susamış canilerin Gaziantep katliamı Türkiye'yi yasa boğdu. Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'nde düğün yapılan sokağa yönelik bombalı saldırıda ölü sayısı 51'e ulaştı. Hastanelerde tedavi gören 69 yaralıdan 17'sinin durumu ağır. Barbarlık nöbetini Türkiye'de sırayla devralan örgütlerden hangisinin bu saldırının arkasında olduğu araştırılıyor. FETÖ, PKK, DHKP-C ve IŞİD arasında oklar bu kez IŞİD'i gösteriyor. Taşeron terör örgütünün, önceki akşam kına gecesinin yapıldığı sokağa 12-14 yaşlarında bir canlı bomba gönderdiği, kutlama törenine katılan davetlilerin arasına karışan çocuğun, üzerindeki yeleği patlattığı sanılıyor. Polis ekipleri, sokakta parçalanmış bir canlı bomba yeleği ile ölü sayısını artırmak için konulmuş çok sayıda kurşun ve çivi ele geçirdi.





SOKAKTA DEHŞET ANLARI


78 milyonun yüreğini yaralayan saldırının dehşeti, gün ağarınca ortaya çıktı. Siirt'ten Gaziantep'e göç etmiş ve birbiriyle kuzen çocukları olan Besna-Nurettin Akdoğan çiftinin kına gecesinde, saat tam 22.50'de patlatılan bomba, sokağı savaş alanına çevirdi. Üzerine bomba yerleştirilen çocuğun kalabalığın arasına girip kendini patlatmasının ardından onlarca parçalanmış beden, sokağa saçıldı. Kına gecesine gelenler canlarını kurtarmak için panik içinde kaçışırken, olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Aynı dakikalarda jandarmadan da yardım istendi. Ambulanslar kentteki hastanelere yaralıları taşıdı, sağlık kuruluşlarında alarm verildi ve tüm personel göreve çağrıldı.





TERÖRİST 2 KİŞİYLE GELDİ


Can pazarının yaşandığı sokakta bazı vatandaşlar da yaralıları kendi imkanlarıyla hastaneye ulaştırmaya çalışırken, sokakta birilerinin “İkinci bomba patlayacak" diye bağırması, paniği iyice artırdı. Bir süre kan gölüne dönmüş alana yaklaşamayan halk, dakikalar sonra yeniden yaralı taşımaya koyuldu. Birçok evde büyük hasara neden olan bomba, duvarda da delikler açtı. Görgü tanıkları, canlı bomba teröristin, yanında 20-25 yaşlarında 2 kişi ile birlikte geldiğini, patlamanın ardından bu kişilerin olay yerinden kaçarak uzaklaştığını iddia etti. Olayı soruşturan 2 başsavcıvekili ile 4 cumhuriyet savcısı, her detay üzerinde çalışıyor.





HASTANEYE KAN AKINI


Ceset ve yaralılar taşındıktan sonra bölgeyi güvenlik şeridiyle çeviren polis, gece boyu inceleme yaparak delil aradı. Temizlik görevlilerinin sokaktaki temizlik çalışmasının ardından olay yeri inceleme ekipleri sabah saatlerinde yeniden çalışma yaptı. Temizlik görevlilerinin çalışması sırasında sokakta bir çift ayakkabı bulundu. Ayakkabının başında bir polis memuru olay yeri inceleme ekipleri gelene kadar bekledi. Saldırıyı televizyondan duyan Gaziantepliler, kan ihtiyacı olma ihtimaline karşı hastanelere akın etti, kan vermek istedi. Yakınları hakkında bilgi almak isteyen yaralı yakınları ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Bunun üzerine polis ekipleri, hastane bahçelerinde yoğun güvenlik önlemi aldı.





  1. Kahreden liste
  2. Hain saldırıda yaşamını yitiren 51 vatandaştan 42'sinin kimliği belli oldu. İşte o isimler: Fatma Abdullah, Gurbet Akcan, Kamil Akdoğan, Bünyamin Akdoğan, Saliha Akdoğan, Muhammet Alpaslan, İsmail Alpaslan, Muhittin Alpdoğan, Ubeyit Alpdoğan, Hasan Alpdoğan, Kamile Ayhan, Nur Huriyet Ayhan, Metin Caner, Hüsam Cuma, Abdulhamit Çelikten, Süleyman Durak, Serhat Eryılmaz, Devran Eryılmaz, Emine Nisa Gören, Mirgin Gürbüz, Salih İlper, Yusuf İlter, Murat Kalay, Hakkı Okur, Mehmet Ali Özcan, Nergiz Özcan, Kerem Özer, Semanur Özer, Mehmet Ali Taş, Devran Toruman, Osman Toruman, Vesile Toruman, Sinan Urtekin, Ahmet Urtekin, İbrahim Urtekin, Mehmet Urtekin, Muhammet Yağız, Aliye Yağız, Süreyya Yağız, Orhan Yavuz, Şükran Ayhan ve Şehriban Nurbay.




#Gaziantep
#Şahinbey
#IŞİD
#Terör saldırısı
8 yıl önce