YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Havyarlı enflasyona hayır

Enflasyon oranlarında ahtapot, havyar, karides, pingpong topu gibi ürünlerin yer aldığını belirten ATO Başkanı Aygün, gerçek enflasyonun farklı olduğunu söyledi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, son günlerde kamuoyunda tartışılan, (Özel sektör mü kamu mu aşırı zam yapıyor?) tartışmasını eleştirerek, "Kamu mu özel mi diye ülkeyi ikiye bölmeye, devlet ve özel sektörü karşı karşıya getirmeye gerek yok" dedi.

Bankaların kullandırdıkları tüketici kredilerinin hâlâ çok yüksek olduğunu belirten Aygün, üç yıl içinde enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi halinde bu kredilerin geri ödenmesinde "tüketicizedeler"in ortaya çıkacağını bildirdi.

Öteki Türkiye'nin enflasyonu

ATO Başkanı Sinan Aygün, (Öteki Türkiye'nin enflasyonu) başlığı ile dün ATO'da oldukça renkli bir basın toplantısı düzenledi. Toplantı salonunda bir ineğin yanısıra bir de koyunun bulunduğu gözlenirken, basın mensuplarının oturduğu masaların üzerinde ise sudan deterjana, makarnadan nohuta ve süte kadar çeşitli tüketim maddelerinin yer aldığı görüldü.

Bu tüketim maddelerinin üzerinde ise Ocak ve Temmuz ayı satış fiyatlarıyla ortalama zam artışlarının gösterildiği etiketlerin yer aldığı dikkat çekti. Salonda bulunan ineğin üzerinde asılı bulunan iki ayrı dövizde, "Dana kuşbaşı Ocak: 2 milyon 640 bin, Temmuz: 3 milyon 900 bin. Zam yüzde 48" ile "Dana kıyma Ocak: 2 milyon 480 bin, Temmuz: 3 milyon 880 bin. Zam: yüzde 56" yazdığı görüldü.

Vatandaş karides yemiyor

Devletin enflasyon ölçülerinde kullandığı maddeler arasında ahtapot, havyar, karides, pinpon topu gibi ürünlerin yer aldığını ve bunları halkın tüketmediğini belirten ATO Başkanı Sinan Aygün, gerçek enflasyonu halkın kendisinin bildiğini ifade etti.

Ocak'tan itibaren birçok ürüne yüzde 40'dan fazla zam geldiğini, süte yüzde 56, suya yüzde 71 zam yapıldığını, elektriğe ise son dönemde yapılan zammın yüzde 50 oranında olduğunu belirten ve bankaların da eşit oranda fedakarlık yapması gerektiğini vurgulayan Aygün, toplantıda bir de enflasyon kurultayı toplanması önerisinde bulundu.




Kağıda basmak için tıklayın.

Elektrik çarpacak
Açığını kapatmak için aylık 150 kwh'ı aşan kullanımlara yüzde 50 zamlı tarife uygulamaya başlayan TEDAŞ çözümü yine vatandaşın cebinde buldu
GSM 1800 sözleşmesi tamam
Baz geciktirdi
Bakan Enis Öksüz, GSM konsorsiyumunun baz istasyonlarıyla ilgili tartışmalardan çekindiği için anlaşmanın bugüne kaldığını söyledi
Nakliyat AB'ye hazır
Devlet Bakanı Tunca Toskay, Almanya'nın Flensburg kentinde "Und Akdeniz" adlı ro-ro gemisinin isimlendirme ve teslim törenine katıldı.
Uluslararası Nakliyatçılar Derneği'nin darboğazların aşılması konusunda kabul edilebilir ve çevreyi koruyucu önlemler sunduğunu da bildiren Toskay, "Türkiye, AB'ye tam üye olması durumunu gözönünde tutarak, diğer alanlarda olduğu gibi nakliyet alanında da AB önerilerini yerine getirmeye hazırlanıyor" dedi.
UND Başkanı Saffet Ulusoy da, ro-ro filosunun güçlenmesi ile karayolundan yapılan nakliyede ortaya çıkan birçok sorunun aşılacağının altını çizerek, yaklaşık 5 bin kilometre olan karayolu mesafesinin kısalacağını belirtti.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...