YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Niye kemer sıkıyoruz?

DYP lideri Çiller, yüzde 52 olarak açıklanan Temmuz enflasyonu oranının geçen yıl da aynı olduğunu hatırlatarak, "İstikrar bu mu? O halde millet niye kemer sıkıyor" dedi

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, açıklanan enflasyon rakamlarının geçen yıldan farklı olmadğını savunarak, "Bu işi beceremiyorlar" dedi.

Çiller, yaptığı yazılı açıklamada, Temmuz ayı enflasyonunun hükümetin hedeflediğinden yüksek çıktığını belirterek, bunu bir kaç gün önceden hisseden hükümetin, iki bürokratı aracılığı ile "özel sektörü tehdit ettiğini" ifade etti.

99'da da yüzde 52 idi

Çiller, "Yazın kabahati sıcaklara yükleyenler, kışın da soğukları bahane edeceklerdir. Aslında hatayı toplumun çeşitli kesimlerinde, o da yetmeyince mevsimlerin özelliklerinde arayan hükümetin bu kadar çabaya girmeden görmesi ve anlaması gereken tek şey kendi beceriksizliğidir. Bu işi beceremiyorlar" dedi.

DYP Genel Başkanı, açıklamasında şunları kaydetti: "Bakınız 1999 temmuzunda yıllık enflasyon (TEFE bazında) yüzde 52.4. Hükümetin istikrar programı uygulamasında 7. ay olan Temmuz 2000'de ise yıllık enflasyon (TEFE bazında) yine yüzde 52.3. Aradan geçen kocaman bir yıla rağmen yine aynı noktadayız. Merak ediyorum 'istikrar istikrar' derken anlatmak istedikleri Türkiye'nin yerinde sayması mıdır? Aynı yerde duracaksak, toplumun neredeyse tüm kesimlerine kulak tıkamak niye? İyi bilmeliler ki, hükümetin her beceriksizliğinin faturası toplumun tüm kesimleri tarafından ödenmektedir. Hükümetten açıklama bekliyoruz. Bilgilendirilmek ve ciddiye alınmak her fatura ödeyenin temel hakkıdır. Bu bir demokrasi gereğidir."

KHK memuru 'köle' yapar

Öte yandan, DYP Genel Başkan Yardımcısı Ümran Akkan, 'memur kıyımı kararnamesi'ne tepki göstererek, zaten yarı köle olan memurların 'tam köle' durumuna düşürülmek istendiğini söyledi. Akkan, baskı ve stres altında çalışan memurlardan verim alınamayacağını, toplumsal ve sendikal muhalefetin önünün de tamamen kesileceğini söyledi.

"Kararname ile kamu çalışanları arasında, yıkılmış bir rejimin tarihe karışmış ajanlarını çağrıştıran bir ispiyonculuk, bir ajanlık sistemi getirilmeye, yerleştirilmeye mi çalışılıyor" diye soran Akkan, kararnamenin Cumhurbaşkanı tarafından veto edilmesini beklediklerini kaydetti.

Enflasyon rakamlarına da değinen Akkan, illerdeki istatistik şube müdürlüklerinden alınan rakamlar ile Ankara'da açıklanan rakamlar arasında da fark olduğunu, hükümetin halkı "kandırdığını" söyledi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...