YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Sayıştay yangını kuşku dolu

Sayıştay'ın yeni binasında önceki sabah başlayan yangın dün güçlükle kontrol altına alınabildi. Yanan evrakın önemli olmadığını savunan Sayıştay Başkanı, yangının nedeni konusunda bilgisi olmadığı söyledi.

Sayıştay Başkanlığı'nın Eskişehir yolundaki yeni binasının arşivinde önceki gün çıkan yangın dün devam etti. İtfaiyenin zor şartlarda ve dar bir alanda yaptığı çalışmalar sonucunda yangın gün içinde güçlükle kontrol altına alınabildi. Müdahale sırasında itfaiye görevlisi Abidin Ertürk, oksijen tüpünün bitmesi üzerine büyük tehlike atlattı. Bu arada, dün ikinci kez olay yerinde incelemelerde bulunan Başbakan Bülent Ecevit, üzerindeki işlemler tamamlanmış evrakın hasar gördüğünü belirterek, "Ciddi bir sorun yok" diye konuştu.

Şüphe dolu yangın

Ankara Valisi Yahya Gür, Sayıştay Başkanı Kamil Mutluer, Emniyet Müdürü Kemal İskender, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek de olay yerine geldi. Yetkililerin, Sayıştay binasındaki yangının nedeni ve yanan evrakı konusunda net bilgi vermemeleri kuşkuya yolaçtı. Yapılan ilk açıklamalarda, sabotaj ihtimali üzerinde durulduğu ifade edilmişti. Ancak, ne Ankara Valisi, ne Sayıştay Başkanı, ne de olay yerinde incelemelerde bulunan Başbakan Bülent Ecevit'in, yangınla ilgili net bir bilgi vermemeleri yangında soru işaretlerinin artmasına neden oldu.

Çuvallar istiflenmiş

İTFAİYE Daire Başkanı Faruk Kurutuz 30`un üzerinde araç ve 200 kişilik bir ekiple yangına müdahale ettiklerini söyledi. Kurutuz, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, yangının uzun bir süre daha devam edebileceğini, çünkü evrakların çuval ve raflar halinde istiflendiğini söyledi. Yangının metal yangınına dönüşmüş olabileceğini tahmin ettiklerini belirten Faruk Kurutuz, içeride 650-700 derecelik bir hararetin olabileceğine dikkat çekti.

'Bence önemli evrak yok'

SAYIŞTAY Başkanı Kamil Mutluer, yangınla ilgili bilgi almak üzere geldiği Sayıştay binası önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mutluer, tüm evrakların 10 yıl boyunca saklandığını ve bu evrakların hepsinin denetimden geçmiş evraklar olduğunu söyledi. Mutluer, evrakların sayı olarak ne kadar olduğunu bilemediklerini de belirterek, "Evrakların hangileri olduğunu, yapılacak inceleme sonucu, kayıtlardan çıkartıp tespit edeceğiz" dedi. Mutluer, geçen yıl Eylül ayında çıkan yangından sonra güvenlik önlemlerinin daha da artırıldığını söyledi. Mutluer, yangının sebebi ile ilgili bir soruyu, "Ben de bilmiyorum. Bina içinde mevcut bulunan otomatik yangın söndürme sistemi, şartel kapatıldığında devre dışı kaldı" şeklinde yanıtladı.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...