YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Hükümet, Köşk'ten dönen kararnameye vatandaşları ikna etmeye çalışacak

Baykal'ın ayak sesleri

18 Nisan yenilgisinin ardından genel başkanlık koltuğunu bırakan Baykal, CHP Kurultayı'na bir yıl kala 'nabız yoklamaya' başladı.
Ertuğrul Günay ise "Baykal resmen kurultaya çalışıyor. Öymen'i de 'başarısız olsun' diye kendisi seçtirmişti" diye konuştu.

CHP Kurultayı'na bir yıllık süre bulunmasına rağmen eski Genel Başkan Deniz Baykal, 18 Nisan seçimlerinden sonra dinlenmeye çekildiği evinden çıkmaya başladı. Birçok ilde çeşitli toplantılara katılan Baykal, sık sık da özel davetlere katılıyor, nikah şahitliği yapıyor.

Özellikle geçtiğimiz aylarda çok sayıda CHP il başkanı ile yaptığı toplantıyla parti içinde büyük gürültü koparan Baykal'ın bu 'sosyal faaliyetleri', "kurultaya yönelik nabız yoklaması" şeklinde değerlendiriliyor. Gezilerinde ve katıldığı davetlerde "siyaset konuşmamaya" özellikle dikkat eden Baykal ise "Türkiye'nin fotoğrafını çektiğini" belirterek, "Türkiye'yi dolaştıkça görüyorum ki benim davranışımı kurultay çıkışı olarak görmek de erken bir değerlendirme olur" şeklinde kendini savunuyor.

Baykal, Öymen'i 'kasten' seçtirdi

CHP Genel Başkan adayı ve Parti Meclisi üyesi Ertuğrul Günay ise Deniz Baykal'ın kurultaya yönelik çalışma yapmadığını iddia etmesine rağmen, "Kurultaya bir yıldan az bir süre kaldı. Sayın Baykal ne kadar kurultaya yönelik çalışma yapmadığını söylese bile yaptığı resmen kurultay çalışmasıdır" dedi.

Baykal ve ekibinin Öymen'in seçilebilmesi için üstün gayret gösterdiğini belirten Günay, "18 Nisan seçimlerinde başarısız bir biçimde çıkmalarının ardından partiyi başarıya götürecek bir isim istemiyorlardı. Bu nedenle partinin başarısızlığını devam ettirecek, bu yolla da önlerini açacak bir yönetim olmasını istediler. Şimdi ise seçilmesinde gayret gösterdikleri ekibin başarısızlığı konusunda özeleştiri yapıyorlar. Adeta günah çıkartıyorlar. Ancak şunu unutmasınlar ki sular tersine akıtılamaz" diye konuştu.

Yönetim 'rahatsız' değil

CHP yönetimi ise Deniz Baykal'ın çalışmalarından, en azından şimdilik "rahatsız olmadığını", temaslarının "normal" olduğunu belirtiyor. CHP Genel Sekreteri Tarhan Erdem, Baykal'ın her CHP'li gibi genel başkan adayı olmaya ve partide çalışma yapmaya hakkı olduğunu belirterek, "Baykal'ın söylediği pekçok sözde de doğruluk payı var. Baykal'ın çalışmaları genel sekreter olarak beni rahatsız etmiyor" dedi.




Kağıda basmak için tıklayın.

Hükümet çok fire verir
KHK ile ilgili tasarıya red oyu verecek çok sayıda MHP'li ve ANAP'lı milletvekili olduğunu belirten FP lideri Kutan, Yılmaz'ın da grubunu serbest bırakacağını ifade ettiğini söyledi
MHP 'protez bacak'
"Hükümetten sadece Cottarelli, medya patronları ve 'İmralı Oteli'ndeki Apo'nun memnun olduğunu belirten BBP lideri Yazıcıoğlu, "MHP, ANASOL-M'nin protez bacağı oldu" dedi
KHK bizden geçmez ANAP Adana Milletvekili Mehmet Ali Bilici, memurlarla ilgili KHK'nın 'kanun' olarak Parlamento'dan kesinlikle çıkmayacağını savundu. Ali Bilici, yaptığı açıklamada, bu kanunla ilgili olarak hiçbir partinin grup kararı alamayacağını, alınacak olan grup kararının da etkili olamayacağını vurguladı. KHK'nin hukuk dışı ve antidemokratik olduğunu kaydeden Bilici, "Başkan Ecevit, Cumhurbaşkanı Sezer'le görüşüp sorunu giderebilirdi. Ancak Ecevit'in duygusal davranmasıyla olaylar tırmandı" dedi.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...