YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Kültür

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama


Tetikçiden komşu olmaz

İnsanın kapı komşusu profesyonel bir tetikçi olunca hayatı biraz karışıyor. Emret Başbakanım'ın yönetmeni de böyle bir durumdan elbette iyi bir komedi çıkarıyor.

Çekilmez bir karısı, ödenmesi gereken borçları ile karısı yüzünden yaşamak zorunda kaldığı Kanada'da hemen yanlarındaki eve bir tetikçinin taşınması ile hayatı birden umulmadık bir biçimde değişen kendi halinde bir diş doktorunun hikâyesini konu alan Komşum Bir Katil keyifli bir durum komedisi.

Komşum azılı bir katil

Rutin iş gününü bitirip evine dönerken, yeni taşınan komşusuna 'hoşgeldin' demek için uğrayan 'Oz' lakaplı Nicholas Oseransky (Matthew Perry), komşusunun kolundaki dövmeyi görünce ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu anlar. Chicago'da oldukça tanınan bir Macar mafyası olan Gogolak çetesinden kurtulmak için Kanada'ya yerleşen 'Lale' lakaplı tetikçi Jimmy Tudeski, artık Oz'un kapı komşusudur. Tudeski'nin bütün icraatları gazete manşetleri şeklinde gözünün önünden geçer kahramanımızın.

Tam 17 kişi öldürmüş bu acımasız katil karşısında bütün sevimliliğini gösterip sakin görünmeye çalışan Oz, evine döndüğünde hemen bulunduğu yeri terketmeyi önerir karısına. Ancak karısı göründüğü kadar aptal değildir. Ve kocasını Tudeski'yi Gogolak çetesine ispiyonlayarak Tudeski'nin başına konan ödülü almaya zorlar. Çaresizlik içinde çetenin karargahına giden Oz, kendini bir mafya hesaplaşmasının içinde bulur.

Türkiye televizyonlarında 'Emret Başbakanım' adıyla gösterilen politik güldürünün yaratıcısı ve senaristi olan Jonathan Lynn'ın yönettiği filmde Bruce Willis, filmografisindeki tetikçi tiplemelerine başarılı bir örnek daha ekliyor. Frankie Figs rolünde de Yeşil Yol'daki masum mahkum rolüyle dikkat çeken Michael Clarke Duncan iyi rol çıkarıyor.

Gülcan TEZCAN


Kağıda basmak için tıklayın.

Çekik gözlere müstesna filmler
Japon izleyiciler sanat filmlerine ilgi gösteriyor. Dünyanın başka bir yerinde yeterince 'iş' yapamayan müstesna-kaliteli sinema filmleri Japonya'da çok tutuluyor.
Dünyanın en küçük rejisörü
Hollywood, önümüzdeki günlerde tarihinin "en genç yönetmeni"yle tanışmaya hazırlanıyor. Beyazperdenin en küçük rejisörü 11 yaşındaki Chaille Stovall, "Camp Grizzly" adlı filmi yönetmesi için teklif aldı. Stovall, 8 yaşından bu yana sinemayla ilgileniyor. Stovall'ın ABD'de düzenlenen "Ulusal Çocuk Filmleri Festivali"nde kazandığı bir de ödülü var.
Pokemon üçleyecek
Dünyanın dört bir yanındaki çocukların en büyük eğlencesi haline gelen 'Pokemon' çizgi filminin üçüncü bölümü çekilecek. Warner Bros firması, ilk iki bölümü büyük ilgi gören çizgi filmin yeni bölümünü de programına aldı. Bir bilgisayar oyunuyla başlayan, video ve oyun kartları, oyuncakları ve çizgi filmiyle fırtına gibi esen "Pokemon" Japon yapımı.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...