YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Kim şantaj yapıyor?

Sözde soykırım tasarısı bugün ele alınacak. Türkiye tasarıya karşı milyarlık ihaleleri koz olarak kullanırken ABD'nin tasarı şantajıyla bu ihaleleri kapmaya çalıştığı iddia ediliyor.

ABD diplomatları ve devlet personelinin sözde Ermeni soykırımı hakkında eğitilmesini öngören tasarı, bugün ABD Temsilciler Meclisi'nin bir altkomitesinde ele alınacak. Savunma Bakanlığı Pentagon ise, Türkiye'den yana tutum belirleyerek Temsilciler Meclisi ve milletvekilleri nezdinde kampanyaya girişti.

Ermeniler'in Kasım'da yapılacak ABD Başkanlık seçimlerini fırsat bilerek oy pazarlığı yapıp böyle bir uygulamaya gitmesi Demokratlar'ı ve Cumuhuriyetçiler'i köşeye sıkıştırırken, Türkiye ve silah lobileri tasarının geri çekilmesi için Türkiye'nin milyarlarca dolarlık savunma ihalelerini ve bölgesel politikalardaki Türk-ABD ittifakını koz olarak kullanıyor. Ancak bazı gözlemciler, ABD'nin dev savunma ihalelerini kapmak için Ermeni tasarısı yoluyla Türkiye'ye bir anlamda şantaj yaptığını da iddia ediyor.

Pentagon yetkilileri, Temsilciler Meclisi Başkanı Dennis Hastert'ın yanısıra ilgili komite başkanları ve önemli milletvekilleriyle görüşerek, tasarının geçmesinin Türkiye-ABD ilişkilerine büyük zarar vereceğini anlattılar. Pentagon ve bazı ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, tasarının kabulü halinde Ermenistan'ın Türkiye ile barışma ihtimalinin de tamamen ortadan kalkacağını, orta ve uzun vadede Erivan'ın zarar göreceğini ve Dağlık Karabağ sorununun çözümünün sekteye uğrayacağını belirtiler.

Kuzey Irak'ı bile etkiler

Yetkililer, Başkanlık ve Kongre seçimleri öncesinde Türkiye'nin ABD iç politikasına kurban edilmesinin yol açacağı zararların çok zor telafi edilebileceğine ve olumsuz etkilerin Kuzey Irak'tan Kıbrıs'a kadar her noktada görüleceğine işaret ettiler. Temsilciler Meclisi'ndeki Demokrat Parti grubunun lideri Dick Gephardt ve yardımcısı David Bonior ise, tasarısıya tam destek verdiler. Gephardt ve Bonior, Temsilciler Meclisi Başkanı Hastert'tan, tasarıyı Temsilciler Meclisi gündemine hemen getirmesini istediler. Gözlemciler, tasarının Ekim'den önce kabul edilme ihtimalini "yüzde 50" olarak değerlendirdiler.




Kağıda basmak için tıklayın.

Rumlara Annan şoku
BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs'taki iki tarafın eşit olduğunu söylemesi Rumları şok etti. Randevularını iptal eden Klerides'in görüşmelerden çekilebilceğine söyleniyor.
'Biz de onu söylüyorduk'
KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, önceki gün New York'ta açıklanan "Annan Belgesi'nin, KKTC'nin savunduğu hususların temel taşlarını oluşturduğunu" söyledi.

'Turkey.com' 7 milyon dolar
CHICAGO- Internet'te isim pazarlayan Great Domains.com, "Turkey.com" ismini 7 milyon dolara satışa koydu. Seatle merkezli Paley Communucations şirketine ait Turkey.com adı, 18 Mayıs 1995'te yılda 35 dolara satın alınmıştı. Great Domains firması, America.com adını 30 milyon, Russia.com adını, 7 buçuk milyon, Sweden.com adını 7 milyon, South Africa, Belgium ve Ukraine.com adlarını 5 milyon, Greece.com'u ise 2 buçuk milyon dolara satıyor. İnternette, yıllığı 19 dolara isim almak mümkün. Internette com, net, org ve diğer alternatif isimler, "http://www.easyspace
.com", "http://www.
register.com", "http://www.network
solutions.com" gibi birçok adresten satın alınabiliyor.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...