YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


'Balina' hamalın sırtında

Balina operasyonunda gözaltına alınan sanıklardan hamal İsmail Ünal'ın iş vaadiyle kandırılarak, Darıca Tekstil'e ortak yapıldığı ve şirket üzerinden 245 milyar lira KDV iadesi alındığı öğrenildi.

Kamuoyunda "Balina" olarak bilinen hayali ihracat ve naylon fatura soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve yaklaşık 30 milyon dolarlık hayali ihracatın sanıkları oldukları bildirilen 3'ü Yeminli Mali Müşavir 8 kişi, İzmir DGM Başsavcılığı'na sevkedildi. Yeminli Mali Müşavir Erdinç Mayacı DGM'ye giderken, "Ben suçsuzum. Hayali ihracatla ilgim yok. Ayrıca Burhan Özfatura ile hadise irtibatlandırılmak isteniyor. Olayla hiç ilgisi yok" dedi.

'Ben sadece şoförüm'

Ezo Tekstil'in ortakları arasında yer alan ve şirkete mal taşıdığını belirten Salih Kurt da, gazetecilere, "Ben 150 milyon maaşlı bir şoförüm. Beni kandırdılar, imza attırarak şirket ortağı yapmışlar. Suçum yok" şeklinde konuştu. Bu arada gözaltına alınan sanıklardan İsmail Ünal'ın Basmane semtinde hamallık yaptığı, "sana iş bulacağız" sözünü veren kişilerce kandırıldığı, "iş sözleşmesine imza atıyorsun" denilerek de Darıca Tekstil'in ortağı yapıldığı ve şirket üzerinden 245 milyar lira KDV iadesi alındığı öğrenildi.

Başdenetçi yine sahnede

Öte yandan soruşturmada, ilk operasyonda tutuklanan eski Sayıştay Başdenetçisi Yeminli Mali Müşavir Düriye Karalar'ın isminin bu operasyonda da ortaya çıktığı bildirildi. Karalar'ın naylon faturaları, İzmir'deki hayalici şirketlere gönderdiği tespit edildi.

Otuz kişi tutuklandı

Emniyet yetkilileri, soruşturma çerçevesinde şimdiye kadar 250 trilyon liralık naylon faturanın kullanıldığını, 80 milyon dolarlık hayali ihracat yapıldığını ve 11 trilyon lira da haksız KDV iadesi alındığını tespit ettiklerini kaydettiler. Hayali ihracat ve naylon fatura soruşturması kapsamında şu ana kadar 30 kişi, İzmir DGM'ce tutuklandı.




Kağıda basmak için tıklayın.

Yasakçılara seslendiler
Güngören İHL'de başörtülü oldukları için okula alınmayan öğrenciler, oturma eylemi yaparak yasağı protesto ettiler.
Bir tek SSK inanmıyor
Yaşı 68, iki ayağı felçli, konuşamıyor. Ahmet Duman, SSK'ya göre sağlam.
İntikam korkusu
Eski MİT'çi Eymür, Mehmet Ağar'ın öldürülen Tarık Ümit'in akrabalarının intikam peşinde olduğunu öğrenince yakın koruması olan Ümit'in yeğenlerini yanından uzaklaştırdığını açıkladı.
Amerikalı 'us'lanmıyor
Birçok ülkede internet alan adları konusunda ülke kodu kullanılması onur meselesi yapılırken, Amerika'da 'us' yerine 'com'un tercih edilmesi tartışma yaratıyor.
'İnsan hakları ancak 2001'de'
Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, İnsan Hakları Koordinatör Üst Kurulu'nun 75. toplantısında açıklanan "Kopenhag Siyasi Kriterleri Işığında Türkiye'nin Alması Gereken Önlemler" konulu raporun, gelecek hafta yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısına sunulacağını söyledi.
İnsan Hakları Koordinatör Üst Kurulu, Devlet Bakanı Yücelen başkanlığında Başbakanlık Merkez Binası'nda dün toplandı.
2 saat süren toplantıdan sonra açıklama yapan Yücelen, önümüzdeki günlerde 10 ilde insan hakları toplantıları yapılacağını belirterek, 2001 Aralık ayında sonuçlanması planlanan toplantılardan sonra Türkiye'de insan hakları ihlallerinin kalmayacağını söyledi. Yücelen, "2001 yılında Türkiye'de insan hakları ihlalinin kalmadığını, kalmayacağını ihlaller konusunda bütün önlemlerin alınacağını dünyaya ilan edeceğiz" dedi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...