YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


'Kapatma'nın kılıfı yok

MGV Genel Başkanı İlyas Töngüş, MGV'nin hukuksuz olarak kapatıldığını, Vakıflar'ın sonradan çalakalem bir belge hazırlayarak kapatmaya kılıf bulmaya çalıştığını söyledi.

Son günlerde şubeleri bir bir kapatılan Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanı İlyas Töngüş, keyfiliğe ve hukuksuzluğa isyan etti.

Emniyet güçlerinin şube binalarının içerisindeki gençlerı dışarı çıkararak, MGV'leri mühürlemesini eleştiren Töngüş yetkililere, "Sizin yapacağınız iş eşyaları dışarı çıkarıp, içerdeki gençleri kendi bulundukları mekanlarla birlikte mühürlemektir. Çünkü şunu biliniz ki bu gençler dışarıda olduğu müddetçe, hukuki yolunu bulup bu aziz millete hizmete devam edecektir" diye seslendi.

Polis devleti gibi

Vakıf genel merkezinde dün bir basın toplantısı düzenleyen MGV Genel Başkanı İlyas Töngüş, uygulamanın insan haklarına aykırı, Türkiye'yi dış dünyada küçük düşürecek ve devlet-millet kaynaşmasını dinamitler nitelikte olduğunu aktardı ve kapatma şeklinin ancak cunta ve polis devletlerinde olabileceğini söyledi.

Suçüstü yakalandılar

Uygulamaları tam bir skandal ve hukuk katliamı olarak değerlendiren Töngüş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"İçişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü'nün 8 Eylül 2000 tarihli bir yazısıyla şubeleri kapatmaya başlayan Emniyet görevlilerine, kapatmaların nedeni sorulduğunda bilemediklerini belirtmişlerdir. Skandalın bir tanesi budur.

İkinci skandal ise, Vakıflar Genel Müdürlüğü kapatma kararlarını önce genel merkeze bildirmesi gerekirken bunu yapmamıştır. Basında çıkan 'Kapatmaların hukuki dayanağı yok' haberleri üzerine telaşlanan Vakıflar Genel Müdürlüğü, çalakalem bir belge yazarak genel merkezimize göndermiştir. Sanki yapılan uygulamaya kılıf aranmıştır. Hukuk katliamı yaparken suç üstü yakalanmışlardır."

Balıkesir MGV'ye de mühür

Bu arada Vakıflardan sorumlu Devlet Bakanı Bakanı Yüksel Yolava'nın talebi ve İçişleri Bakanlığı'nın emri ile kapanan Milli Gençlik Vakfı Şubelerine Balıkesir MGV de eklendi. Dün akşam saatlerinde Örücüler Caddesi'ndeki Balıkesir Milli Gençlik Vakfı Şubesi'ne gelen Emniyet güçleri binayı mühürlediler. Şubelerin devam eden davalar sonuçlanıncaya kadar kapalı kalacağı bildirildi.

MGV'ye İftira atıyorlar

Kapatmaların izinsiz açılmalardan kaynaklandığı iddialarına, "Her kim şubelerin izinsiz açıldığını söylüyorsa yalan söylüyor, iftira atıyor. Bu iddialar son derece yanlıştır. İftirayı atanların alnında kara bir leke olarak kalacaktır" diyerek karşı çıkan İlyas Töngüş, bütün şubelerin Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden alınan izin belgesinin bulunduğu bildirdi ve kapatılan şubelerin izin belgelerini gösterdi. Töngüş, 'vakıfla ilgili açılan davalar sonuçlanıncaya kadar geçici olarak şubelerin kapatılması' gerekçesinin ise, hiçbir hukuki dayanağının olmadığını bildirerek, "Vakfımız hakkında açılan 2 ayrı dava yaklaşık 2 yıldır sürmektedir ve sonuçlanmamıştır. Şubelerin kapatılması yönünde ara bir karar da alınmamıştır. Yapılan bu uygulama, 'ben yaptım oldu' mantığının bir tezahürüdür, keyfidir ve siyasi bir tasarruftur" diye konuştu.

 

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...