YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Spor'dan

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


F.BAHÇE'Yİ FARKLI YENEN BEŞİKTAŞ, BARCELONA ÖNCESİ MORAL BULDU

TAŞ GİBİ BEŞİKTAŞ

ŞAMPİYONLAR Ligi'nin yaralı Kartal'ı, ligde fırtına gibi esiyor. Beşiktaş, 2000-2001 sezonunun ilk derbisinde Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup etti. İki takım da maça kontrollu başladı. İlk dakikalarda rakibine oranla daha atak bir görüntü çizen Beşiktaş, Karhan'ın olgunlaştırdığı ataklarda, Nouma ve Ahmet ile gol aradı. Siyah-beyazlılar, 17. dakikada Nihat'ın golüyle öne geçti: 1-0. Yediği golden sonra rakibinin üstüne gitmeye başlayan Fenerbahçe, Ali ile mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı ve devre 1-0 sona erdi.

KARŞILAŞMANIN ikinci yarısına hızlı başlayan Siyah-Beyazlılar, adeta gol oldu yağdı. Baskılı futbolunu sürdüren Beşiktaş, 48. dakikada Tayfur'un kafa golüyle farkı ikiye çıkardı: 2-0. Golden sonra ataklarını daha da sıklaştıran Siyah-Beyazlılar, 67. dakikada Fransız golcüsü Nouma'nın golüyle farkı 3'e çıkardı: 3-0. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe'nin farkı azaltma çabaları sonuç vermedi ve Beşiktaş sezonun ilk derbisinden farklı galibiyetle ayrıldı.

Fener'den tarihi gaf

Fenerbahçe, Beşiktaş'la oynayıp 3-0 yenildiği derbi maçında tarihi bir hata yaptı. Sarı-lacivertli takımda, 64. dakikada Baliç'in yerine Rapaiç'in oyuna girmesiyle, sahaya 6 yabancı futbolcu çıkmış oldu. Bu durumda, Futbol Federasyonu`nun 5 artı 1 kuralını ihlal eden sarı-lacivertlilerin, federasyon tarafından cezalandırılması bekleniyor.

Fenerbahçe'de, Beşiktaş karşısında 64. dakikadan itibaren sahada Lazetiç, Andersson, Revivo, Moshoeu, Zoran Mirkoviç ve Rapaiç ile yer aldı. Fenerbahçe`nin 6 yabancı futbolcuyla sahada mücadele ettiğini gören iki kulübün yöneticileri, protokol tribününde şaşkınlık geçirdi. Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Yağcı, 6 yabancı oyuncunun sahada yer almasıyla ilgili olarak, maçın gözlemcilerinin raporunu bekleyeceklerini ifade etti.

DENİZLİ: MASUMUM!

Fenerbahçe teknik patronu, "Hocanın görevi maçı takip etmektir. Burada kulübe hatası var" dedi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Mustafa Denizli, 6 yabancıyı birden oynatmanın suçlusunun kendisi olmadığını söyledi. Denizli, "Kulübenin hatası olmuştur. Bunun örnekleri vardır. Hoca maç oynanırken maçı gözlemler. Burada ekibin hatası var" diye konuştu. Basın Sözcüsü Atilla Kıyat, 6 yabancı oyuncuyu sahaya sürmelerinin de mazereti olamayacağını belirterek, "Bunun mazereti olamaz. Cezaya razıyız" dedi. Şadan Kalkavan ise teknik direktör Mustafa Denizli'nin 6 yabancı oyuncuyu sahaya sürmesinin bilinçli bir davranış olmadığını kaydederek, sarı-lacivertli çalıştırıcının yenilgiden dolayı şokta olabileceğini ifade etti.

 

Spor Yazarları

Hürol Bilal :
Kartal'a büyük moral

________________________________Oku »

Ümit Kaptan :
Fener niye yorgun?

________________________________Oku »

Yunus Akgül :
Fener'e az bile

________________________________Oku »

Salih Sezer :
Denizli skandalı

________________________________Oku »

Güray Soysal :
Bombalar




Kağıda basmak için tıklayın.

Helal sana Halil
56 kilodaki süper haltercimiz Halil Mutlu, dün çıktığı podyumda 3 Dünya ve 3 Olimpiyat rekoru kırarak Sydney'de ilk altın madalyamızı kazandırdı
Sıra Naim'de
Dünyanın en büyük haltercisi olarak kabul edilen 62 kilodaki "Cep Herkülü"müz Naim Süleymanoğlu, 4. kez katıldığı Olimpiyatlarda bugün podyuma çıkacak
HAGİ SAHİPSİZ DEĞİL
G.Saray yönetimi, Monaco maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle 5 maç ceza alan yıldız futbolcusuna sahip çıktı. Hagi, "Hakemler beni futbola küstürmek istiyor" dedi
G.Saray yönetimi ve teknik heyeti Hagi'ye 5 maç ceza veren UEFA'ya ateş püskürdü. Asbaşkan Ali Dürüst, kararın adil olmadığın belirterek, "Bu ceza G.Saray'a vurulmuş bir darbedir. G.Saray'ın önünü kesmenin yollarını arıyor. Gerekçeli nedenlerle itirazda bulunacağız. Umudumuz UEFA'nın aldığı bu yanlış karardan dönmesidir" dedi.
Teknik direktör Lucescu, "Hagi'ye verilen ceza çok abartılı. Hagi'ye 90 dakikada atılan tekmeler kime atılsa, sinirlenir. Hakemler ona yapılan hareketleri görmüyor, ama onu oyundan atmak için fırsat kolluyor. Hagi'nin türk futboluna kazandırdığını kim inkar edebilir ki. O Türkiye'ye aşık. Burası onun ikinci vatanı. Hagi gibi birini siz de, biz de korumalıyız. O'na sahip çıkmalıyız" diye konuştu.
Aldığı 5 maçlık ceza sebebiyle Şampiyonlar Ligi ilk grup maçlarında oynamayacak olan Hagi, verilen cezaya tepki gösterdi. Hagi, "Hakemler beni saha dışına atıp Galatasaray'ı zayıf bırakmak istiyor. Ben kesinlikle bu kadar cezayı hakketmedim. Hakemler benim dışarda olmamı istiyor. Bu nedenle de kart gösteriyor. Ama ben hırsımdan hiç bir şey kaybetmedim. Kocaeli maçında da bunu gösterdim" diye konuştu.
Kocaelispor'u farklı yenen Sarı-kırmızılılar'da Lucescu, dünkü idmanı iptal etti. Kocaelispor maçında futbolcularından bu kadar yüksek performans beklemediğini itiraf eden Rumen hoca, "3 günde bir maç oynayan bu futbolcular özellikle 2. yarı oyundan düşmeleri gerekirken tersine çoştular" dedi. Bu arada Kocaeli maçında dizinden sakatlanan Emre'nin dün MR'i çekildi.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...