YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


İşte 12 Eylül yalanları

Yeniden ısıtılan 12 Eylül anıları hayali senaryolarla dolu. Merhum Alparslan Türkeş, "Türkeş'i kaçıracaktım" diyen emekli binbaşı Kaptanoğlu için "Atıp tutan şakacı bir insandı" demişti

MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Rıza Müftüoğlu'nun Copların Askerleri isimli 12 Eylül'ü anlattığı kitabında dile getirdiği iddialar, 12 Eylül dönemiyle ilgili ilginç itiraflar ve hayali senaryoları ortaya çıkardı.

MHP lideri Alpaslan Türkeş'in tutuklanmasına tepki gösteren ülkücü subayların, Orgeneral Kenan Evren'i ve MGK üyelerini öldürmeyi planladıklarını ortaya attığı kitabında suikast planı yapan isimleri açıklamayan Müftüoğlu, daha sonra suikast planını, Türkeş'in tutukluluğu sırasında Ankara'daki Askeri Mevkii Hastanesi'nde görev yapan Tabib Yüzbaşı Selim Kaptanoğlu ile Kayseri Hava İndirme Tugayı'nda görevli Yüzbaşı Şakir Önem'in yaptığını açıkladı. Kaptanoğlu ve Önem de iddiaları doğrularken, Evren'in "Bana bir şey olursa içerdekileri öldürün" sözleri üzerine suikastten vazgeçtiklerini anlattılar. Kaptanoğlu ve Önem, daha sonra Türkeş'i kaçırma planı yaptıklarını, ancak Türkeş'in bunu kabul etmediğini iddia ettiler.

Türkeş: Kaptanoğlu atar tutardı

Alpaslan Türkeş'in anılarını yayınlayan gazeteci Hulusi Turgut ise Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada, Türkeş'in, kaçırma iddialarını ciddiye almadığını söyledi. Selim Kaptanoğlu'nun "Kaçırmak teklifinde bulundum, kesinlikle reddettiler" şeklindeki iddiasının, Türkeş'in sağlığında Günaydın gazetesinde yayınlandığını hatırlatan Turgut, Türkeş'e, tedavi altında bulunduğu Mevkii Hastanesi'nden, aralarında Selim Kaptanoğlu'nun da bulunduğu bazı tabiplerce kaçırılacağı iddialarını sorduğunu belirterek, Türkeş'in kendisine, "Kaptanoğlu orada doktorumuzdu. Çok da iyi bir arkadaştı. Biraz da şey bir çocuktu böyle. Biraz şaka yollu falan atar tutar, öyle bir şey bir çocuk, ama iyi bir çocuk. Böyle bir şey yani söz konusu değil" dediğini kaydetti.

Ersin de yalanladı

Kaptanoğlu ve Önem'in bir diğer iddiası da, Kenan Evren ve MGK Genel Sekreteri Haydar Saltık'ı öldürmek suretiyle, Kara Kuvvetleri Komutanı ve MGK üyesi Nurettin Ersin ile Erzincan'da Tugay Komutanlığı yapan Tuğg. Orhan Kilercioğlu'na cunta liderliği teklif ettikleriydi. Emekli generaller Ersin ve Kilercioğlu, bu iddiaların da yalan ve iftiradan ibaret olduğunu belirterek kesin bir dille reddettiler.




Kağıda basmak için tıklayın.

'Özgürlük ümidim var'
Uzun bir aradan sonra Hidiv Kasrı'nda gazetecilerle bir araya gelen kapatılan RP'nin lideri Necmettin Erbakan, 312. maddenin değiştirileceğine dair ümidini koruduğunu söyledi.
Bahçeli: 312 değişmez
MHP lideri Devlet Bahçeli, "Türkiye'nin özel şartları"nı gerekçe göstererek, TCK'nın 312. maddesinin değişmesine karşı olduklarını bir kez daha tekrarladı.
312 ifadeyi engelliyor
312. maddenin düşünce ve ifade özgürlüğünün önünde engel olduğunu belirten ANAP lideri Yılmaz, "312 ile ilgili duyarlılığı paylaşıyoruz. Ama yeni bir düzenleme yapılmalı" dedi. Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, 312. maddenin düşünce ve ifade özgürlüğü önünde engel olduğunu belirterek, "312. madde ile ilgili duyarlılığı paylaşıyoruz" dedi.Manisa Valisi Muzaffer Ecemiş'i ziyaret eden Yılmaz, 312. maddede yapılacak düzenlemenin "münferit bir olayla birlikte düşünülemeyeceğini" belirterek, "312. madde ile ilgili duyarlılığı paylaşıyoruz. Bu madde, bugünkü haliyle uygulamada düşünce ve ifade özgürlüğü önünde engel oluşturuyor. Bu iki amacı bağdaştıracak düzenleme yapılmalı" diye konuştu.Manisa'da İl Özel İdare Müdürlüğü'nün yaptırdığı yüzme havuzunun temel atma törenine de katılan Yılmaz, dünyadaki en gelişmiş ülkelerin, mahalli idarelere en fazla yetki ve kaynak veren ülkeler olduğunu, Türkiye'de de mahalli idarelere daha fazla yetki verilmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye'yi Ankara'dan yönetmek mümkün değildir. En iyi demokrasi, en küçük demokrasidir. Seçen insanlar seçtiklerini bu şekilde en yakından denetleyebilirler" dedi.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...