YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Cottarelli krizi bekliyor

İmalat sektöründeki fiyat artışlarının fazla çıkması üzerine başlayan tartışmalara IMF de katıldı. Cottarelli'nin "Henüz kaygılanacak bir durum yok" demesi kaygıyı daha da artırdı.

WASHINGTON/ANKARA- Mayıs ayı enflasyonunda ortaya çıkan imalat sektöründeki artışın kamu ve özel sektör arasında başlattığı tartışmalara IMF de katıldı. Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli, Mayıs ayında, bir önceki aya göre toptan eşya fiyatlarının yüzde 1.7, tüketici fiyatlarının ise yüzde 2.2 oranında artmasıyla ilgili olarak henüz kaygılanacak bir durum olmadığını söyledi.

İş dünyası kaygılı

Cottarelli'nin bu açıklaması iş dünyasında kaygı duyulacak bir ortamın önümüzdeki dönemde çıkabileceği şeklinde yorumlandı. İş dünyasında, IMF'nin programda sapma olabileceği ihtimalini her zaman gözönünde tuttuğu ve gelişmeleri yakından takip ederek olası bir ekonomik krizi beklediği ifade ediliyor.

Carlo Cottarelli, Mayıs ayındaki fiyat artışları ile ilgili olarak, özellikle "çekirdek enflasyon" olan imalat sektöründeki fiyat artışlarının, geçici maliyet artışlarından kaynaklanmış olabileceğini belirtti. Cottarelli, Mayıs ayı tüketici fiyatları endeksi ve toptan eşya fiyatları endeksi cinsinden fiyat artışları konusunda ise şunları söyledi: "Tarım ürünlerindeki fiyat artışı henüz istenilen düzeye inmedi. Haziran ayı fiyatlarına bakmak gerekir ama Haziran'da, ürünlerdeki artış nedeniyle, tarım ürünlerindeki fiyat artışı düşük çıkabilir."

Cottarelli de itiraf etti

Türkiye'deki enflasyon trendine aylık olarak değil de, mevsimsel olarak bakmak gerektiğine işaret eden Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli, ekonomik programın sürdürülmesi durumunda, her durumda, yıl sonunda hedefe çok yakın bir enflasyon yakalanmasının mümkün olduğunu kaydetti.




Kağıda basmak için tıklayın.

Faizler tırmanışta
Hazine faizleri yine tırmanışa geçti. 2 yıl vadeli ihalede faiz yüzde 49 olarak gerçekleşirken, 14 ay vadeli ihalede de faiz yüzde 40'a çıktı.
SSK'da açık azaldı MALİYE Bakanlığı'nın verilerine göre, yılın ilk dört ayında, SSK'nın açığı, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'un çok altında kaldı.
Memur-Sen kampanyaya başladı
Memur-Sen, üye kayıt kampanyası başlattı. "Memur-Sen'e üye ol, üye yap" sloganıyla başlatılan kampanya için hazırlanan broşürde, "Gelin Memur-Sen'de buluşalım sorunlarımızı çözelim" denildi. Memur-Sen Genel Başkanı Fatih Uğurlu ise "Memur-Sen olarak en temel ilkemiz gündelik siyasetin üzerinde olmak, gelen-giden hükümetlere göre tavır almamak ve özerk olmaktır" dedi.
Telekom heyeti Türkiye'de
ANKARA- Dünya Bankası`nın telekomünikasyon sektörü uzmanlarından oluşan bir heyet, bugün Türkiye'ye gelecek. Telekomünikasyon heyeti, Türk Telekom ve telekomünikasyon sektöründeki gelişmeler konusunda bilgi alarak tavsiyelerde bulunacak. Dünya Bankası heyetinin, serbest piyasa koşullarının oluşturulması çerçevesinde görüş belirteceği kaydedildi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...