YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Bahçeli ANAP'a patladı

MHP lideri Bahçeli, ANAP'lıların açıklamalarını "anlamlı" bulduğunu belirterek, "Bazıları, ağzından çıkanı kulağı duymayacak kadar kendini kaybetmiş" dedi

ANKARA- MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, SEKA Soruşturma Komisyonu'nda 4 MHP'li üyenin oylarıyla ANAP lideri Mesut Yılmaz'ın Yüce Divan'a sevki kararı alınmasına gösterilen sert eleştirilere muhtıra gibi bir cevap verdi. ANAP'lıların açıklamalarını "erken, duygusal ve anlamlı" bulduğunu belirten Bahçeli, "Özellikle bazı parti yöneticilerinin ağzından çıkanı kulağı duymayacak kadar kendilerini kaybettiği görülmektedir. Böyle bir suçu işleyen MHP'li bile olsa gerekenin yapılmasından kaçınmayız" diye konuştu.

'Onların seviyesine inmeyeceğim'

Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmada, olay etrafında koparılan fırtına ve yapılan açıklamalara cevap vereceğini belirterek "Bunu yaparken partimize yönelik açıklamalarda bulunanların seviyesine inmeyeceğiz" dedi. Öfke ve telaşın bu boyutlara ulaşmasını anlamakta güçlük çektiklerini belirten Bahçeli, bu üslup ve beyanların, siyasi mücadeleye ve Meclis soruşturmalarına nasıl yaklaşıldığını göstermesi bakımından anlamlı ve öğretici olduğunu vurguladı. Bahçeli, "Basit siyasi hesaplara ve çıkarcılığa dayalı yaklaşımlar, partimizin hiçbir zaman tenezzül etmeyeceği bir tavırdır. Bunu en iyi bilmesi gerekenler, şüphesiz bizimle bir yıldır iktidar ortaklığı yapanlardır. Bize göre komisyonların Yüce Divan'a sevk kararı vermemesi muhatapların aklanması anlamına gelmeyeceği gibi sevk kararı vermesiyle de suçluluk kanıtlanmış olmayacaktır. Nihai yargı mercii Yüce Divan'dır" dedi.

Hükümet protokolünü hatırlattı...

Bahçeli, 4 Haziran 1999 tarihinde Meclis'te de okunan hükümet programında yer alan şu maddeyi okudu: "Hükümetimiz, hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti ilkelerine bağlılığının gereği olarak, yargının daha verimli ve etkili çalışabilmesini sağlamayı, aynı zamanda organize suç örgütleriyle, çetelerle, yolsuzluklarla mücadeleyi her türlü yasal imkan ve vasıtalardan yararlanarak sürdürmeyi öncelikle görevleri arasında saymaktadır."

'Siyasi değil, ahlaki yaklaştık'

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milletvekillerimizin soruşturma komisyonlarında meseleye yaklaşımı, siyasi değil ahlaki, ön yargılı değil, vicdani kanaatlerini yansıtmaktadır. Bu sebeple, soruşturma dosyalarının muhatabı durumundaki iktidar ortağımız olan partinin yöneticilerinin alelacele ve peşpeşe yaptığı açıklamaları, hem üzücü hem de düşündürücü bulmaktayız. Partimize yönelik değerlendirmeler, herşeyden önce ön yargılı, aceleci ve duygusal bir bakış açısının ürünü olmuşlardır."

'Kendilerini kaybetmişler'

"Özellikle bazı parti yöneticilerinin ağzından çıkanı kulağı duymayacak kadar kendilerini kaybettiği görülmektedir" diyen Devlet Bahçeli, bu meselenin koalisyonu oluşturan partiler arasındaki güven meselesi olarak değerlendirilmesinin ortaklık hukukunun yanlış algılanmasından kaynaklandığını belirtti.

TBMM Bürosu


Kağıda basmak için tıklayın.

Artık askeri darbe olmaz
Ecevit, "Hükümet devam ederse, başta insan hakları olmak üzere Kopenhag Kriterleri'ni 1-2 yıl içinde yerine getiririz" dedi.
Kutan Yılmaz'a sahip çıktı
Yılmaz'a Yüce Divan diye 'aba altından sopa gösterildiğini' belirten Kutan, Yılmaz'ın demokratikleşme yönündeki çıkışlarına dikkat çekti
'Yurttaş Sezer'
ANKARA- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, karşılanma ve uğurlanmalarda kimseyi istemediği öğrenildi. Cumhurbaşkanı olduktan sonra makam aracıyla kırmızı ışıkta durarak sempati toplayan Sezer, ardından Köşk'e getirdiği tasarruf tedbirleri ile "örnek bir davranış" sergiledi. Karşılama ve uğurlama protokolünü de değiştiren Sezer, Esenboğa Havaalanı'na sade bir yurttaş gibi gidip gelecek. Yalnızca eskort ve korumaları eşliğinde havaalanına yolculuk yapacak olan Sezer, kavşaklarda kırmızı ışıkta durmaya her zaman riayet edecek. Evren'den bu yana cumhurbaşkanlarının, karşılanma ve uğurlanmalarında büyük bir protokol ve güvenlik izdihamı yaşanıyordu. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'ne atanan Kemal Nehrozoğlu'nu, Cumhurbaşkanı Sezer'e, Hukuk'tan sınıf arkadaşı ve İçişleri eski bakanlarından Hasan Fehmi Güneş'in tavsiye ettiği ortaya çıktı. Köşk'ün Koruma Müdürlüğü'ne atanan Serhat Kirman'ı da H. Fehmi Güneş'in önerdiği iddia edildi.
'İran, gaza müdahale etmez'
ANKARA- Türkiye Cumhuriyeti`nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, AB ülkelerinin büyükelçilerinin, usturya Büyükelçiliği'nde verdiği yemeğe şeref konuğu olarak katıldı. Demirel, "Türkiye`nin AB ile münasebetleri üzerinde ve AB ile ilgileri üzerinde konuşma yapacağım" dedi. Demirel'in, yemekten önce büyükelçilerle yaptığı sohbette, Türk Cumhuriyetleri'nden Türkiye'ye getirilmesi düşünülen doğalgaz konusu görüşüldü. Büyükelçilerin, "İran'ın bu enerjinin taşınmasına müdahalesi olabilir mi?" sorusu üzerine Demirel, "Olmaz" cevabını verdi.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...