YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Memur Ankara'yı salladı

Onbinlerce memur, yurdun dört bir yanından gelerek başkentte büyük bir miting yaptı. Eyleme FP, ÖDP, HADEP, Türk Tabibler Birliği ve sendikalar destek verdi.

Memurlar bütçeyi protesto için Ankara'yı doldurdu. İki gün Güven Park'ta oturma eylemi yapan KESK'li memurlar dün de büyük bir miting yaptılar. Yüz 10 maaş zammı ve zorunlu tasarrufların ödenmemesini protesto eden memurlar, gün boyunca Kızılay'ı trafiğe kapadılar.

Sabah saatlerinden itibaren yurdun dört bir yanından gelerek Hipodrom'da toplanan memurlar, buradan Atatürk Bulvarı'na doğru yürüyüşe geçtiler. Kızılay'a gelmek isteyen memurlar Ankara Radyosu önünde polis tarafından tek tek arandı.

Sıhhiye Köprüsü'ne geldiklerinde 2 gün boyunca Güven Park'ta oturma eylemi yapan memurlar tarafından karşılanan eylemciler, daha sonra hep birlikte Kızılay'a geldiler.

'Hükümet zammını al başına çal', 'IMF defol bu memleket bizim', 'Kurt kuş arı kahrolsun IMF iktidarı', 'Çetelere değil çalışana bütçe' diye slogan atan memurlar, Kızılay Meydanı'na 'IMF için değil halk için bütçe istiyoruz', ' IMF'ye hayır Cottarelli' yazılı büyük pankartlar açtılar.

Hükümetin gözü kör, kulağı sağır

KESK Genel Başkanı Siyami Erdem, "On binlerin katılımıyla miting gerçekleştirdik. Ama hala hükümetin gözü kör kulağı sağır. O zam bize düşen üretimden gelen güçümüzü kullanmaktır" dedi.

KESK Genel Başkanı Siyami Erdem IMF'nin talimatlarıyla çalışanları ezen hükümete karşı 18 Ekim'den bu yana eylem yaptıklarını belirterek, "On binlerin katılımıyla miting gerçekleştirdik. Ama hala hükümetin gözü kör kulağı sağır. O zam bize düşen üretimden gelen güçümüzü kullanmaktır" dedi.

KESK'in iki günlük oturma eyleminden sonra yaptığı büyük mitingde 30 bin civarında memura hitap eden Erdem, 2001 yılı bütçesi ile kamu emekçilerine sefalet, açlık ve yoksulluk dayatıldığını söyledi.

Gelecek ipotek altında

Endem, "Hükümet bu bütçe ile işçilerin , kamu emekçilerinin, işsizlerin, gençlerin, emeklilerin bütün yoksul halk kesimlerinin geleceğini hipotek altına alıyor. Siyasi iktidar IMF tahakkümünü, vesayetini tekrar kabul ediyor, sermayenin sözcülüğünü bir kezdaha ilan ediyor" diye konuştu.

"Hükümet ortakları emekçininhakkını gasp etmek konusunda çok uyumlu, Üç kafadar, emekten, alın terinden, haktan ve hukuktan ne varsa tırpanlamak istiyor" diyen Erdem, emekçiler olarak hükümetin yaptığı bu haksızlığa izin vermeyeceklerini ifade etti.

Siyami Edrem, yıllardır halkın alınterine göz dikenlerin yine emekçiden fedakarlık beklediğini söyledi. Erdem, "Yoksullukta istikrar sağlayanlar bunu devam ettirmekte kararlı gözüküyorlar,. Ancak bizler onurumuzu kıran, bizi aşalayan yüzde 10'a zamma izin vermeyeceğiz" dedi.

Kamu emekçilerinin yüzde 10 sadaka istemediklerini vurgulayan Erdem, "18 Ekim'den bu yana kitlesel olarak yüzbirlerce afiş astık, bildiri dağıttık, işyerlerine pankart astık, tüm illerde basın açıklaması yaptık. 750 yöneticimiz iki günlük kitlesel yürüyüş yaptı ve Güvenpark'da onurlu bir oturma eylemi gerçekleştirdik. Ve bugün on binlerin katılımıyla miting gerçekleştiriyoruz. Ama hâlâ hükümetin kulakları sağır, gözleri kör. O zaman bize düşen önemli görev hizmet üretimimizden gelen gücü kullanmaktır. Şimdi en somut ve en öncül görevimiz budur" diye konuştu.

Siyasi partilerden destek

KESK'in eylemine çok sayıda siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütü destek verdi. FP Genel Başkanı Ertan Yülek, Çalışma eski Bakanı Necati Çelik, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uaras, HADEP Genel Başkanı Ahmet Turan Demir, Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral, TTB Başkanı Fisun Sayek bizzat katılarak destek verdi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...