YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Kültür

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama


Şamatalı Kapışma

Hızlı bir kurgu, çok sayıda karakter, gangsterler dünyası, şiddet ve Guy Ritchie'den hareketli bir kara komedi daha. Çingene rolündeki Brad Bitt ise, yine dövüşüyor.

Gangsterler, çingeneler, elden ele dolaşan bir elmas, abartılı bir şiddet ama bir o kadar da komedi diye özetlemek mümkün Snatch'i... İkinci filmiyle de hayranlarını hayal kırıklığına uğratmayan İngiliz yönetmen Guy Ritchie, yine yeraltı dünyasından karanlık hikayeler anlatıyor. Ustalıklı bir mizah dili kullanan yönetmenin kurgusunda ve kamera hareketlerinde klip estetiğinin izleri sıkça göze çarpıyor. Filmle tam anlamıyla örtüşen müziklere de diyecek yok...

Elmas hırsızları, dövüş ve eğlence

İlk anda oldukça karışıkmış gibi görünen ve New York-Londra hattında gelişen olaylar sonucu kahramanların kaderi yasadışı bir boks turnuvasında kesişir. Her şey elmas hırsızı ve kurye Dört Parmak Franky'nin New York'taki patronu Avi'ye ulaştırması gereken mücevherleri çaldırmasıyla başlar. Hırsızlık ve kuryeliğin yanında kumarbaz da olan Frankie, silah satıcısı Boris sayesinde yasadışı bir boks maçında dönecek dolapların içine girer. Ancak Boris'in niyeti Frankie'ye tuzak kurarak elindekileri almaktır. Sözkonusu lisanssız ve yasadışı maçın çaylak organizatörü ve filmin anlatıcısı Turkish ise bu maç için ciddi anlamda risk almıştır. Çünkü karşılarında Tuğla Kafa lakaplı son derece acımasız -hatta gaddar- başka bir organizatör vardır ve boksörü maçta şike yapmadığı takdirde domuzlara yem olmaları işten değildir. Ve çok geçmeden Turkish ile ortağı Tommy'nin korktukları başlarına gelir.

Boksörleri yeni bir karavan almaya gittikleri çingene kampında, sıska -ama çıplak elle boks şampiyonu- olan Mickey adlı çingeneden feci şekilde dayak yer ve maçı iptal etmenin eşiğine gelirler. Neyse ki Turkish, kendi boksörünün yerine deli-dolu, serseri ama dövüşmeye başladığında çok da tehlikeli olan çingene Mickey'i ringe çıkarmayı akıl eder. Tek derdi annesine yeni bir karavan almak olan Mickey'in kitabında ise yenilmek yoktur ve dördüncü raundda nakavt olmayı reddeder. Öte yandan kuryesi Franky'nin tuzağa düşürüldüğünü öğrenen Avi, apar topar Londra'ya gelir ve işler iyice sarpa sarar.

Kapışma / Snatch

Oyuncular: Ewen Bremner, Benicio Del Toro, Dennis Farina,Jason Flemyng, Alan Ford, S. Graham, V. Jones, Brad Pitt
Senaryo: Guy Ritchie
Yönetmen: Guy Ritchie

Gülcan TEZCAN


Kağıda basmak için tıklayın.

Efsane yine gerçek oldu
Gerçek Efsaneler, ilk bölümü umulandan fazla ilgi gören aynı adlı filmin devamı niteliğindeki bir macera filmi: Alpine Üniversitesi'nde, en iyi film tezi için verilen geleneksel Hitchcock Ödülü'nü alan öğrencinin önünde parlak bir yönetmenlik kariyeri için Hollywood yolu açılmaktadır. Kendine güvenen bir belgesel film öğrencisi olan Amy Mayfield, Hitchcock Ödülü için şansını denemek istemektedir. Amy, şans eseri tanıştığı yeni kampüs güvenlik görevlisi, Reese (Loretta Devine)'in bir önceki işyeri olan Pendleton Üniversitesi ile ilgili anlattığı bir gerçek efsaneden çok etkilenir. Belgesel çekimlerine ara veren Amy, tez filmini gerçek efsaneler olarak bilinen çağdaş masallar üzerine psikolojik bir gerilim olarak çekmeye karar verir. Ve kendini gerçek olan efsanenin içinde bulur.
Gerçek Efsaneler 2
Yönetmen: John Ottman
Senaryo: Paul Harris Boardman
Müzik: John Ottman
Oyuncular: Jennifer Morrison, Matheww Davis, Hart Bochner, J. Lawrence, A. Anderson


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...