YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Memur kıyımı kapıda

Cumhurbaşkanı Sezer tarafından iki defa iade edilen "kıyım kararnamesi" yasa olarak Plan Bütçe Komisyonu'nda yarın ele alınacak. Tasarı yasalaşırsa memurlar 'sussa' bile işten atılabilecek.

Memur kıyımından vazgeçmeyen hükümet, Cumhurbaşkanı Sezer tarafından iki defa geri iade edilen, memurların işten atılmasını kolaylaştıran kararnameyi yasa olarak çıkarmak için harekete geçti. Sözkonusu tasarı, yarın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınacak.

Hükümet, kıyım kararnamesi olarak bilinen düzenlemeler için, 1998 ve 1999 yılında Meclis'e sunulan yasa tasarılarını birleştirdi. Sözkonusu iki tasarıda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125. maddesinde değişiklik yapılmasını öngörüyor. İki tasarıdan birisinin 25 Mart 1998 tarihinde dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz'ın, ikincisinin de 22 Hazian 1999 tarihinde Başbakan Bülent Ecevit'in imzasıyla Meclis'e sunulduğu belirlendi.

Tasarı ne getiriyor ?

Hükümetin kıyım kararnemesi kapsamında düzenlediği tasarıda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125. maddesinin E bendinin a alt bendinde değişiklik öngörüyor. Tasarıda, "Yıkıcı veya bölücü veya cumhuriyetin niteliklerinden herhangi birisini değiştirmeye veya ortadan kaldırmaya yönelik veya bunlara aykırı eylem ve diğer faaliyetlerde bulunmak veya bu suretle kurumların huzur, sukün ve çalışma düzenini bozmak veya boykot, işgal engelleme, işi yavaşlatma ve grev gibi eylemlere katılmak veya bu amaçlarla toplu olarak göreve gelmemek bunları tahrik ve teşvik etmek veya yardımda bulunmak" suçlarını işleyen memurların devlet memurluluğundan çıkarılması getiriliyor. Bu kapsamda işten atılan memurların, hissesinin yüzde 50'sinden fazlası kamuya ait bulunan kamu kurumlarında çalışması da yasaklanıyor.

Memurun çilesi bitmiyor

MGK kararları kapsamında hazırlanan, memurların işten atılmasını kolaylaştıran yasa tasarısı, halen kamu kurumlarında çalışan yaklaşık 2 milyon memuru ilgilendiriyor. Tasarın aynen yasalaşması halinde, grev yaptığı, boykot düzenlediği ya da işi yavaşlattığı gerekçesiyle bile işten atılabilecek. Ve bu memurlar bir daha kamu kurumunda işe giremeyecekler.




Kağıda basmak için tıklayın.

MHP: Kürtçe TV olmaz
MHP'li Ulaştırma Bakanı Öksüz, ANAP lideri Yılmaz'ın "Kürtçe TV" ili ilgili sözlerine, "Milletin kültürel birliğine katkısı var mı, onu sormak lazım" diye tepki gösterdi
Nimeti külfetinden çok
ANAP lideri ve Başbakan Yardımcısı Yılmaz, AB'ye üyelik uğruna milli çıkarlardan taviz verilemeyeceğini belirterek, "AB sürecinde elde edilecek faydaların, katlanılacak sıkıntılardın daha fazla olduğunu" söyledi
Depremzede, Okuyan'dan iş istedi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan Bolu Belediye Başkanı Yüksel Ceylan'ı makamında ziyaret etti. 12 Kasım depreminin 1. yıl dönümü öncesi Bolu'ya gelen Yaşar Okuyan'ı kalabalık bir vatandaş grubu karşıladı. Belediye Başkanı Yüksel Ceylan'ın makamında sabah kahvaltısı yapan Bakan Okuyan, ilin sorunları hakkında da bilgi aldı. Okuyan'a deprem bölgesine gösterdiği duyarlılık konusunda teşekkür eden Yüksel Ceylan,Bağ-Kur binalarının ve Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) hastanesinin acilen hizmete girmesini istedi. SEKA Kağıt Fabrikası'nın özelleşmesinin ardından işsiz kalan bir vatandaş ise söz isteyerek Bakan Yaşar Okuyan'a, "Psikolojik dengemiz bozuldu. Deprem yetmezmiş gibi bir de işsizlikle uğraşıyoruz" dedi. Bakan Okuyan özelleştirme kapsamında işsiz kalanlar için çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını ifade etti.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...