YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Operasyonda her gün yeni bir fırtına esiyor

Kasırga yaman esiyor

Bankalar operayonunda fırtına dinmiyor. Yurtbank soruşturması çerçevesinde bankanın eski sahibi Ali Balkaner ile bankanın 7 eski yöneticisi gözaltına alındı.

Egebank'la başlayan Kasırga operasyonu son hız devam ediyor. Her gün yeni bir işadamının gözaltına alındığı operasyon çerçevesinde Yurtbank'ın eski sahibi Ali Balkaner de gözaltına alındı. Yurtbank'la ilgili soruşturma kapsamında bankanın eski sahibi Ali Balkaner ile 7 eski yöneticisi de çıkar amaçlı suç örgütü oluşturarak bankanın içini boşalttıkları gerekçesiyle gözlem altına alındı. Balkaner ile 7 eski banka yöneticisi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü ekiplerince gözlem altına alınarak şubeye götürüldü. Balkaner'in gözaltına alınma nedeninin off-shore hesaplarındaki paraları başka hesaplara aktararak dört bin mevduat sahibinin zarara uğratılması olduğu bildirildi. İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Yurtbank'ın yeni yönetim kurulunca, usulsüzlüklerle ilgili olarak iki hafta önce suç duyurusunda bulunulmuştu.

500 trilyon hortumlamış

Kamuoyunda "Banker Kastelli" olarak bilinen ve bir döneme damgasını vuran Cevher Özden, batık bankalar arasında yer alan Yurtbank'ın sahibi Ali Balkaner'le ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada 500 trilyon lira hortumladığını ileri sürdü. Balkaner'in bankasına el konmadan önceki yaşantısını gözaltına alınıncaya kadar sürdürdüğünü belirten Özden, şöyle dedi:

"Altında 300 milyar liralık zırhlı arabasını banka genel müdürlüğünün kapısına çekiyor. Özel uçağı havaalanında kendisini bekliyor. 15 milyon dolarlık yatı Nis Limanı'nda demirli, malikanesi de orada. Villasını satıyor ama villasını Balkaner'in ortağı Vedat Moreno alıyor. Kimse sesini çıkarmıyor. Bu nasıl bir tezgahtır kardeşim!? Balkaner olayı biraz incelendiğinde Murat Demirel'i 50 defa katlar."

Erol Ergin'e gözaltı

Pamukbank Ege Bölge Müdürü Erol Ergin ise daha önce Egebank yönetiminde yer aldığı için İzmir'de gözaltına alındı. Mali Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve İstanbul polisine teslim edilen Ergin'in daha önce İktisat Bankası ve Toprakbank'da yöneticilik yaptığı, 6 aydan bu yana da Pamukbank Ege Bölge Müdürlüğü görevini yürüttüğü belirtildi.

Erol Aksoy ifade verdi

Bu arada İktisat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Aksoy da Sümerbank soruşturması kapsamında ifadesine başvurulmak üzere, İstanbul DGM Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade verdi.




Kağıda basmak için tıklayın.

Geç ama temiz oldu
Manisalı Gençler davası olarak bilinen davada, gençlere işkence uyguladığı iddia edilen ve iki kez beraat eden sanık polislere 5 yıl ile 10 yıl 10 ay arasında değişen hapis cezası verildi. Sanıklar, AİHM'ye başvuracaklarını söylediler.
YÖK, 312'lik oldu
Grev ölüme gidiyor
Yolsuzluk da küreselleşti
Etibank'ta ne bekleniyor?
Medya patronu Dinç Bilgin'in Etibank'ına el konulmasının üzerinden 20 gün geçerken bankanın içini boşaltanlarla ilgili hiçbir hukuki girişimde bulunulmaması dikkat çekiyor. Etibank yönetim kurulu üyelerinin malvarlıklarına ihtiyati tedbir konulurken, savcılıklara suç duyurusunda bulunulmadı. Soygunun Mesut Yılmaz, Hüsamettin Özkan ve Güneş Taner'e uzanması nedeniyle Etibank olayının üzerine gidilmediği iddia ediliyor.Bankalar yeminli murakıplarının Etibank ile ilgili Ocak ve Temmuz aylarında iki rapor hazırlamasına rağmen hükümetin bu bankaya el konulmasına karşı çıktığı belirtiliyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Zekeriya Temizel ise son raporun önüne gelmesinin ardından cesur bir kararla Etibank'a el konulmasına karar verdi. Bankaya el konulmasının ardından Başbakan Ecevit ile yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın katıldığı toplantıda Etibank'ın üzerine fazla gidilmemesi tavsiyesinde bulunulduğu iddia ediliyor. Mesut Yılmaz'ın da Çankaya Köşkü'nde verilen resepsiyonda burada Etibank olayı ile ilgili düşüncelerini açıkladığı belirtiliyor.Etibank'ın özelleştirilmesi kararına imza atan Sanayi eski Bakanı Yalım Erez'in, Etibank'ın özelleştirilmesi sırasında, Hazine'den gelen ilk yazıda sahibi olduğu İnterbank 64. madde kapsamında bulunan Cavit Çağlar'a Etibank'ın verilmemesi gerektiğini belirtilmesine rağmen Hazine'den daha sonra gelen yazıda ise satış konusunda hiçbir pürüzün bulunmadığının açıklandığını söyledi. Erez, "Ne olup da yazının değiştiğini sordum. Ben de o toplantıda ÖYK üyelerinin hepsinin altına imza attıkları bu kararla Yüce Divan'lık olduklarını, halkın parasını sokağa attıklarını, bile bile bunun yapıldığını söyledim" dedi. Güneş Taner ise Hazine'nin ilk yazıda Etibank'ın Çağlar'a satışına itiraz ettiğini doğruladı. Taner, bir köşe yazarının yazısında yer alan açıklamalarına göre Çağlar'ın, Bilgin'i yanına alması nedeniyle sermaye yapısının güçlendiğini ve bu nedenle bankanın Çağlar'a verildiğini söyledi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...