YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Spor'dan

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Dünya ve Avrupa Şampiyonu İnönü'de resital verdi, biz seyrettik

ŞAMPİYONDAN 'ÖZEL' DERS

Ay-Yıldızlı ekibimiz, hazırlık maçlarının en ciddisinde güçlü rakibinden fark yedi. Milli Takım'a yeni katılanlar ise bekleneni vermedi.

Goller ardarda geldi

Milli Takımımız, mart ayında oynayacağı 2002 Dünya Kupası Elemeleri öncesi en ciddi hazırlık sınavında Avrupa ve Dünya şampiyonu Fransa'ya 4-0 yenildi. Millilerimiz, Fransa karşısında ilk 45 dakikada etkili olamadı. Maçın ilk devresinde Fransızlar maça ağırlığını koyarken, Ay-Yıldızlılar, gol pozisyonuna girmekte zorlandı. Fransa, 15. dakikada Trezeguet, 22. dakikada Wiltord ve 44. dakikada Micoud'un golleriyle ilk yarıyı 3-0 önde kapadı.

Özel maçlarda yokuz

Ay-Yıldızlı ekibimiz, karşılaşmanın ikinci yarısında daha etkili bir futbol sergiledi. Hakan Ünsal ve Okan'ın kanat bindirmeleriyle pozisyonlar bulan Millilerimiz, özellikle Ahmet Dursun'la, son vuruşlarda etkili olamadı. Son 20 dakikada tekrar oyuna ağırlığını koyan Fransa, 74. dakikada Robert'in attığı golle aradaki farkı dörde çıkardı. Kalan dakikalarda iki takımın karşılıklı atakları sonucu değiştirmedi ve Milli Takımımız, ardarda 9. özel maçında da galibiyete hasret kaldı: 4-0.

STAT: BJK İnönü
HAKEMLER: Georgios Borovilos HH, Simeon Tsolakidis HH, Alexias Orfanos HH
TÜRKİYE: Rüştü H (Dk. 46 Ömer H) Fatih Akyel H, Ogün H, Bülent H, Okan HH (Dk. 78 Tamer H) Suat H (Dk. 46 Tayfur H), Mustafa İzzet H (Dk. 37 Mehmet H), Emre HH (Dk. 62 Ergün H) Hakan Ünsal HH, Ahmet H, Fatih Tekke H (Dk. 46 Ümit Karan H)
FRANSA: Barthez HHH, Thuram HHH (Dk. 79 Sagnol H), Leboeuf HHH, Desailly HHH, Candela HHH Vieira HH (Dk. 31 Makelele HH), Mıcoud HHH (Dk.70 Djetou HH) Zidane HHH (Dk. 62 Dehu HH) Petit HHH, Trezeguet HHH ( DK. 81 Marlet), Wiltord HHH (Dk. 46 Robert HH)
GOLLER: Dk. 15 Trezeguet, Dk. 22 Wiltord, Dk. 44 Mıcoud, Dk. 74 Robert

 
Spor Yazarları

Hürol Bilal :
Şampiyonun resitali
Yunus Akgül :
GAZOZUNA MAÇ!...
______________Oku »
______________Oku »
Ali Gümüş :
DÜNYA ŞAMPİYONU
Güray Soysal :
Devlet ve cüceler




Kağıda basmak için tıklayın.

YENİDEN GÖZDE
Geçen sezon formaya hasret olan Fatih, bu sezon 11'in değişmez ismi oldu. Terim'in vazgeçilmezlerinden biri olan Capone ise, şimdi gözden düştü.
AKLIM HALA CİMBOM'DA
Galatasaray'da başladığı futbol hayatını şimdi Y.Yozgat'ta sürdüren Mustafa Kocabey'in en büyük hayali önce eski takımına sonra Milli Takım'a dönmek.
NEVİO SCALA'YI KORKU SARDI
İtalyan hoca, "Büyükleri yenip diğer maçlarda tökezliyoruz. Üç maçı alırsak düze çıkarız" dedi.
Beşiktaş Teknik Direktörü Nevio Scala, önlerindeki üç lig maçının kendisine korku verdiğini söyledi. Bu sezon büyük maçları kazanıp, diğer maçlarda puan kaybettiklerinden yakınan Scala, "Sakat ve cezalı futbolcularımız zorlu maçlar öncesi bizi sıkıntıya sokuyor. Ancak, elimizden geleni yapıp, Kocaelispor, İstanbulspor ve Gençlerbirliği maçlarından en yüksek puanı alarak liderliğimizi sürdürmeye çalışacağız'' dedi.
İtalyan hoca, "Şu ana kadar hatalarımız üzerinde yeterince çalışma imkanı bulamadık. Çünkü, hem Şampiyonlar Ligi, hem de Türkiye Ligi'ni birarada götürüyorduk. Üç günde bir maç yaptığımız için de ancak önümüzdeki karşılaşmanın taktiği konusunda bazı çalışmalar yapabildik. Ben futbolcularıma güveniyorum. Onların iyi bir çalışmanın ardından hataları en aza indireceklerine inanıyorum" diye konuştu.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...