YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Kebap gibi açıklama

Yaklaşık iki haftadır Türk usulü kebaplarla ağırlanan IMF Türkiye Masası Şefi Cottarelli, Türk ekonomisinin 2000 yılında büyük bir sıçrama yaptığını söyledi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli, yediği kebapların hakkını Türk ekonomisini överek verdi. Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, bu politikaların Washington'da hem IMF yönetimi hem de IMF İcra Kurulu tarafından gözden geçirileceğini bildirdi.

Cottarelli, üçüncü ve dördüncü dönemin gözden geçirilmesinin tamamlanması için gerekli İcra Kurulu müzakeresinin, Aralık ayının ikinci yarısında tamamlanacağını ümit ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Kesinlikle 2000 yılında, son derece önemli ekonomik sonuçlar elde edilmiştir. 1986'dan beri enflasyon en düşük seviyeye inmiştir. 1986 dünyadaki petrol fiyatlarının en düşük seviyeye vurduğu yıldı.

Dolayısıyla yurtdışında petrol fiyatlarının son derece yüksek seviyeye çıktığı 2000 yılını düşünürseniz, elde edilen başarı son derece önemlidir."

Büyümede sıçrama var

Cottarelli, Türkiye'de ekonomik büyümede "yüksek bir toparlanma, sıçrama görüldüğünü" anlatırken, değerlendirmelerine göre bu yıl büyümenin yaklaşık yüzde 7 seviyesine çıkacağını öngördüklerini de ifade etti. IMF Türkiye Masası Şefi Cottarelli, "Ancak bundan da önemlisi, kamu sektörü hesaplarında görülen son derece iyi gelişmelerdir" dedi.




Kağıda basmak için tıklayın.

Fatura 32 milyar dolar
Batan 10 bankanın 11,4 milyar dolarlık zararına, Ziraat ve Halk Bankası'nın 20,2 milyar dolarlık zararı da eklenince devletin ödeyeceği zarar toplamı 31,6 milyar dolara ulaşıyor.
Etler memura yedirildi
Yıllık 300-400 bin ton kırmızı etin kaçak yollarla getirildiğini belirten Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz, hastalıklı etlerin kamuda tüketildiğini iddia etti.
Memura yargısız infaz yapılıyor
Hükümetin çıkardığı memur kıyım yasasına sendikalardan tepkiler devam ediyor. "Yüzde 10'luk memur maaş zammını protesto" gerekçesiyle 8 Kasım'da Tokat'tan Ankara'ya koşmaya başlayan Abdullah Yılmaz'ı, Ankara'nın Kayaş girişinde karşılayan Memur-Sen Genel Başkanı Fatih Uğurlu, yıkıcı ve bölücü faaliyetlerde bulunanların devlet memurluğundan ve sözleşmeli personel statüsünden çıkarılmasına ilişkin yasa tasarısını "yargısız infaz" olarak nitelendirdi.
Ankara yürüyüşünü sürdüren Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Resul Akay da "Parlamento ve hükümet bizimle inatlaşma içinde, bizi tahrik eden politika izlemektedir" dedi. Kamu - Sen İstanbul Şubesi'nden bir grup memur da Akay'a destek olmak ve yüzde 10'luk maaş zammını protesto etmek amacıyla Beyazıt Meydanı'ndan Sultanahmet'e kadar yürüdü. Memurlar yol boyunca vatandaşlara bildiriler dağıttı.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...