YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Koç ABD'de lobiye hazırlanıyor

Washington'da yapılacak Türk-Amerikan İş Konseyi Ortak Toplantısı için hazırlıklara başlayan Konsey Başkanı Mustafa Koç, Amerika'da lobi faaliyetlerini yoğunlaştıracaklarını söyledi.

İSTANBUL- Türk-Amerikan İş Konseyi Başkanı Mustafa Koç, 28-30 Mart tarihlerinde Washington'da yapılacak Türk-Amerikan İş Konseyi Ortak Toplantısı'nın daha çok makro düzeyde ve Türkiye'nin tanıtımına yönelik olacağını söyledi. Washington'da gerçekleştirilecek 19. Türk-Amerikan İş Konseyi Ortak Toplantısı'na ilişkin bilgi vermek amacıyla bir basın toplantısı düzenleyen Mustafa Koç, ABD Başkanı'nın Türkiye ziyareti ve Türkiye'nin AB adaylığının bu toplantıyı daha anlamlı hale getirdiğini kaydetti. Koç, Türk-Amerikan İş Konseyi toplantısına ABD hükümeti tarafından Savunma ve Ticaret Bakanı, Türkiye'den Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel, Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın ile Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel, Dış Ticaret Müsteşarı Kürşat Tüzmen gibi üst düzey bürokratların katılacağını bildirdi. Toplantıda iki ülkenin iş ve sivil toplum kuruluşlarının da yeralacağını ifade eden Koç, "Bu seneki toplantı daha kalabalık olacak. 40-50 kişinin konuşmacı olacağı toplantıya 1700-1800 kişi katılacak"dedi Mustafa Koç, ABD'de gazeteciler, düşünce kuruluşları, kongre üyeleri, Senato ve ABD hükümeti yetkilileri ile bilgilendirme toplantıları yapılacağını da belirtti.

Toplantıya Gürtuna da davet edildi

Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ile Atina Belediye Başkanı'nın da davet edildiğini ifade eden Koç, Türk-Yunan ilişkilerinin de bu toplantıda yer alacağını belirtti. Türk şirketlerinin dünya ile yarışacak büyüklükte olmadığına, Türkiye'nin dünya ile rekabet etmesi için birleşmelerin gerekli olduğuna da dikkat çeken Koç, Sakıp Sabancı'nın turizm alanında kendilerine bir öneride bulunduğunu hatırlattı. Koç, "Biz fizibil olduğu sürece her türlü konuda işbirliği yapmaya hazırız. Doğuş da aynı görüşü paylaşıyor. Ancak henüz somut bir proje yok" diye konuştu.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...