Bugünkü ana sayfaya gitmek için. “ Türkiye'nin birikimi... ”
SALI
21 MART 2000

Güncelleme: 02:45 Türkiye

 
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

e k s t r a l a r

Anket
Hizbullah - Kontrgerilla

  Nostaljik Kelime Oyunu...

 
Webmasterler! Yeni Şafak Gazetesi'ne sitenizden link vermek isterseniz buraya tıklayın:
 Gazetenize Link Verin...

Stratejik konumu ile öne çıkan Türkiye'nin önümüzdeki 30 yıl için planladığı 150 milyar dolarlık silah yatırımı uluslararası tekellerin iştahını kabartıyor

İLK ETAPTA 37 MİLYAR $

Helikopter ihalesiyle birlikte silah yatırımları bir kez daha tartışmaya açılan Türkiye, kaynaklarının azımsanmayacak bir kısmını savunmaya yatırıyor. OYTEP'e göre, yakın vadeli toplam savunma giderleri 37 milyar doları bulan Türkiye, önümüzdeki 30 yıllık süre zarfında aynı alanda yaklaşık 150 milyar dolarlık yatırım yapacak.

F-16 ÜRETİLECEK

Dört milyar dolarlık helikopter ihalesi dışında yine önümüzdeki dönemde sonuçlanması beklenen başka ihaleler de Türkiye'ye ağır mali yükler getirecek. 800 milyon dolarlık radar sistemi ihalesi bunlardan biri. Ayrıca üretimi planlanan 32 F-16 uçağı için 1 milyar 280 milyon dolarlık bir harcama gerekiyor. Altı modern fırkateynin bütçeye getireceği yük ise 4 milyar 200 milyon dolar.

________________________________Devam »

Ortadoğu'da sıcak dans

Dünyanın en sıcak noktalarından biri olan Balkanlar ve Ortadoğu'da Türkiye'nin de içinde bulunduğu büyük bir silahlanma yarışı sürüyor.
________________________________Devam »

312 de tatilden döndü

Ankara DGM, MÜSİAD Başkanı Bayramoğlu'nu 1 yıla mahkum etti
________________________________Devam »

Yalçınbayır: Demirel çekilsin

MECLİS 5+5 formülünü görüşmeye hazırlanırken Cumhurbaşkanlığı konusunda şok bir gelişme yaşandı. Anayasa'nın 69, 86 ve 101'inci maddelerine ilişkin değişikliklerin kişiye özel olduğunun açık olduğunu belirten ANAP'lı Anayasa Komisyonu Başkanı Yalçınbayır, "Beklentim, Sayın Demirel'in bir demokrasi dersi vererek, aday olmadığını açıklamasıdır" dedi.
________________________________Devam »

KUTAN: 312 için pazarlık yapmıyoruz

Uganda dehşet içinde
YASAK ÖZÜRLÜ DOKTOR
Tabipler Odası'nın Tıp Bayramı etkinliklerini izleyen muhabirimiz Ümmühan Atak, başörtüsünden dolayı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Emin Darendelioğlu'nun gönderdiği görevli tarafından salondan çıkarılmak istendi. Diğer basın mensupları tepki gösterince, yasakçı doktor geri adım atmak zorunda kaldı.
Ahmet Taşgetiren
Bir ülke ki...
"...Yönetim özürlü bir ülke portresi çizeceğim burada... Adı demokrasi ise demokrasi özürlü bir ülke... Ana karakteri halka güven duyulmayan, halkın siyasal rüşde erdiğine inanılmayan, yukarda hep bir vasi bulunması gerektiği düşünülen, dolayısıyla demokrasi açısından daha başta "barut yok" dedirtecek bir ülke..."
Nazlı Ilıcak
312, Demirel ve pazarlık

Fehmi Koru
Duvar yazısı

Mehmet Barlas
Meğer Süleyman Demirel bir "akrep"miş!..



Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV

Kağıda basmak için tıklayın.

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
TALLANDTHIN Web... Tasarım, İnşa ve Yayın... Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmıştır. Sitenin dinamik yönetimi, TALLANDTHIN Web'in online update sistemiyle yapılmaktadır. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...