YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


İşçi hisse istemiyor

Petrol işçisi, hükümetin özelleştirme propagandasına karşı atağa kalktı. Petrol-İş Sendikası'na bağlı işçiler Tüpraş'a ortak olmak istemediklerini açıkladılar.

Hükümetin Tüpraş için televizyonlarda gösterdiği özelleştirme propagandası petrol işçisini kızdırdı. Kamuoyunun reklamlarla yanıltıldığını ileri süren petrol işçileri Tüpraş hissesi almak istemediklerini açıkladılar. Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, 1994 ve 1999 krizinde "can simidi" olan Tüpraş'ın, özelleştirmeye değil, yatırımlara, kamu işlevinin genişletilmesine ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Kamuoyu yanıltılıyor

Öztaşkın, Tüpraş Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada,ülkenin en önemli sanayi işletmelerinden biri olan Tüpraş'ın "büyük bir gösterişle pazarlandığını", "halka arz" adı altında toplumun geniş kesimlerinin yanıltıldığını ve kamu yararının çiğnendiğini savundu. Petrol-İş Genel Başkanı Öztaşkın, sendikalarının Tüpraş'ın özelleştirilmesine karşı mücadele etmekte kararlı olduğunu belirtti.

Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar, hisselerinin yüzde 15'i halka arz edilecek olan Tüpraş'ın çalışanlarını, çalıştıkları yere ortak olmaya çağırırken, Petrol-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer, özelleştirmeye karşı olduklarını açıkladı.

Petrol-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Sefer de yaptığı yazılı açıklamada, Tüpraş'ın halka arzının ilan edildiğini ve işçileri ikna etmek üzere Kocaeli, Kırıkkale, Batman, Aliağa rafinerilerinde bir dizi toplantılar düzenlendiğini bildirdi. Sefer, bu toplantıların başkanlığını Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar'ın yaptığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Sayın Bayar, işçilerin yoğun ilgi gösterdiğini basında açıklamıştır. Basında açıkladığı gibi, işçilerin toplantılara katılması sözkonusu değildir. Tüpraş'ın özelleştirilmesi biz işçiler için yeni bir örnek değildir. Bizlerin önünde 10 yıllık özelleştirmenin kötü örnekleri vardır.

Biz özelleştirmenin hangi adla gelirse gelsin, çalışanın ve halkın yararına olmayacağı bilinci ile Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar'ın Kırıkkale'de yapacağı toplantıya, çalışanlar olarak katılmayacağımızı ve Tüpraş hisselerini almayacağımızı kamuoyuna duyururuz."




Kağıda basmak için tıklayın.

Kredi notuna yeşil ışık
Duff& Phelps ile birleşen Fitch IBCA'nın, daha önce B(+) olarak verdiği kredi notunu, BB(-)'ye yükselteceği belirtiliyor.
Koç ABD'de lobiye hazırlanıyor
Washington'da yapılacak Türk-Amerikan İş Konseyi Ortak Toplantısı için hazırlıklara başlayan Konsey Başkanı Mustafa Koç, Amerika'da lobi faaliyetlerini yoğunlaştıracaklarını söyledi.
Memura 15 milyon gözlük parası
Devlet memurları ile yakınlarının tedavi yardımlarını düzenleyen 2000 Mali Yılı Bütçe Uygulama Talimatı, dünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Maliye Bakanlığı'nın sözkonusu düzenlemeye ilişkin tebliğine göre, kamuda hasta sevk işleminde varsa kurum tabibi, yoksa kendisine en yakın resmî tabip veya sağlık ocağı zinciri takip edilecek. Tebliğin göz tedavilerine ilişkin hükümlerine göre de, her türlü gözlük camlarının verilmesinde gözlükçüler cam bedellerinde yüzde 15 indirim uygulayacak. Devlet, gözlük camlarına ilişkin her çerçeve için de bu yıl 15 milyon lira ödemede bulunacak. Cam temininde de ilgili fiyat listesi geçerli olacak. Contakt-lens camları için devlet ödeme yapmayacak. Tebliğe göre reçetelere en çok 5 kalem ilaç yazılabilecek ve her bir kalemin miktarı, 10 günlük tedavi dozunu geçemeyecek. Reçetede, her kalem ilaç ancak 1 adet olabilecek. Ancak 1 kutu ilacın 10 günlük tedavi dozunu karşılamaması durumunda, gerekli miktardaki ilaç doktor tarafından reçeteye yazılabilecek.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...