YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Bayramoğlu da 312 kurbanı

Ankara 2 No.'lu DGM'de 312. maddeden ceza alan MÜSİAD Genel Başkanı Ali Bayramoğlu tartışma konusu bu maddenin yoruma açık bırakılmayacak şekilde değiştirilmesini istedi

ANKARA- Ankara 2 No.'lu DGM, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Bayram Ali Bayramoğlu'nu, "inanç farklılığı gözeterek halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği" gerekçesiyle, 1 yıl hapis, 1 milyon 500 bin lira para cezasına mahkum etti. Mahkeme, sanığın cezasını, sabıkasız oluşu ve heyette, bir daha suç işlememesi yönünde kanaat oluştuğundan erteledi.

Davanın dün görülen karar duruşmasına, Bayramoğlu ve avukatı Nimet Çubukçu ile eski MÜSİAD Genel Başkanı Erol Yarar katıldı. Avukat Çubukçu, esas hakkındaki savunmasında, müvekkilinin sarfettiği sözlerin suç teşkil etmediğini savundu. Bayramoğlu ise, son sözünde, yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede, manevi değerlere yapılan saldırılar üzerine birkaç kişiyi hedef alan sözler söylediğini kaydetti. Konuşmasının, dine yapılan saldırılara karşı bir tepki olduğunu ifade eden Bayramoğlu, konuşmasında sarfettiği sözlerin başka kişiler ya da kurumlar tarafından da dile getirildiğini söyledi.

Mahkeme Başkanı M. Turgut Okyay, duruşmaya verilen kısa aradan sonra, Ali Bayramoğlu'nun, 1 yıl hapis, 1 milyon 500 bin lira para cezasına mahkum edildiğini açıkladı. Sanığın cezasını, sabıkasız oluşu ve heyette, bir daha suç işlememesi yönünde kanaat oluştuğundan erteleyen mahkeme, 5 yıl içerisinde suç işlemediği takdirde Bayramoğlu'nun suç işlememiş sayılacağını da bildirdi.

'312 değiştirilmeli'

Bayramoğlu, DGM çıkışında gazetecilerin soruları üzerine, TCK'nın 312. maddesinin kaldırılması ya da değiştirilmesi yönünde kamuoyunda yoğun tartışmalar yaşandığını belirterek, "312 ile ilgili tartışmaların sona erdirilmesi ve artık bir karara bağlanması gerektiğini" ifade etti. Bayramoğlu, 312. maddenin yoruma açık olmamak kaydıyla değiştirilmesinin daha uygun olacağına işaret etti.

Eski MÜSİAD Genel Başkanı Erol Yarar da, kararın üzücü olduğunu kaydederek, "312. maddeden bizler de hakim önüne gelebiliyorsak, bu kanunun elden geçirilmesi gerekiyor. Kalkmasını savunmuyorum, değiştirilmesi lazım" diye konuştu.




Kağıda basmak için tıklayın.

Demirel ağır hasarlı
Anayasa'nın 69, 86 ve 101'inci maddelerine ilişkin değişikliklerin kişiye özel olduğunun açık olduğunu belirten TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Yalçınbayır, "Beklentim, Sayın Demirel'in bir demokrasi dersi vererek, aday olmadığını açıklamasıdır" dedi.
Kutan: 312 pazarlığı yok
Liderler turu öncesinde partisinin Başkanlık Divanı üyeleri ile biraraya gelen FP Genel Başkanı Kutan, "FP'nin, 312. maddeyi pazarlık konusu yapması sözkonusu değildir" dedi
'Sözlerimizi yerine getirelim'
ANKARA-Anavatan Partisi Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Anayasa'nın 69, 86 ve 101. maddeleriyle ilgili değişiklik oylamalarında partisine mensup milletvekillerinden tam kadro Meclis'te ve komisyonlarda hazır bulunmalarını istedi. Yılmaz, "Hükümet olarak bir söz verdik. Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda Türkiye'de 1980 öncesinde yaşandığı gibi bir kriz yaşanmamalı. Türkiye bir istikrar dönemine girmiştir, bu istikrar devam etmeli. Bu nedenle özellikle Anayasa değişikliği maddelerinin oylanmasında bütün arkadaşlar ve hatta Bakan olan arkadaşlar Meclis'te hazır bulunsun" dedi.
Partisinin Başkanlık Divanı'nı dün toplayan Mesut Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı seçimleri başta olmak üzere diğer güncel konulara değindi. Anılan bilgiye göre Yılmaz, Başkanlık Divanı üyelerine, "Önümüzdeki günlerde Türkiye bizden çok şey bekliyor. ANAP olarak birtakım yükümlülüklere girdik. 69, 86 ve 101. maddelerin oylamalarında bu yükümlülüklerimizin gereğini yerine getirmek zorundayız. Siz de bu konuda arkadaşları yönlendirin" uyarısında bulundu. Yılmaz, hacda hayatını kaybeden Siirt Milletvekili Nizamettin Sevgili ile ilgili duygusal bir konuşma yaptı. Yılmaz, Sevgili'nin yaşamı boyunca hep doğruları savunduğunu ifade etti.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...