YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Komisyon Şarlak'a yaklaşıyor

Araştırma Komisyonu üyeleri bu hafta sonu Trabzon KTÜ ve Kayseri Erciyes Üniversitesi'ni araştıracak.

İSTANBUL- YÖK Araştırma Komisyonu Üyesi milletvekilleri 24-25 Mart günlerini Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Kayseri Erciyes Üniversitesi'ne gidecek. İki ayrı grup halinde Trabzon ve Kayseri'yi gidecek olan Komisyon üyeleri öğretim üyelerini dinleyecek. Öğretim üyelerinin üniversitenin içinde olduğu sorunları dile getirecekleri belirtiliyor. Trabzon'a gidecek olan Komisyon üyelerinin YÖK Başkanı Kemal Gürüz'ün Rektörlük yaptığı döneme ilişkin iddiaları da araştıracakları öğrenildi. Kayseri Erciyes Üniversitesi'ne gidecek olan komisyon üyelerinin Rektörün yanı sıra çeşitli öğretim üyelerinin şikayetlerini de dinleyeceği kaydediliyor. Komisyon'un bugünkü olağan toplantısında ise önemli kararların alınması bekleniyor. YÖK Komisyonu Nisan ayının sonuna kadar çalışmalarını tamamlayacak. Trabzon ve Kayseri'ye gidecek olan milletvekillerinin henüz keşinleşmediği, önceki uygulamalardan farklı olarak isteyen milletvekilinin istediği grupta yer alabileceği belirtiliyor.

Alt komisyon raporları gündemde

Komisyon üyesi milletvekillerinden oluşan iki grubun Ankara'ya dönmesinden sonra alt komisyonların kendi değerlendirmelerini bir rapor halinde kaleme alacakları, daha sonra bu raporların birleştirileceği kaydediliyor. Öte yandan Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Ömer Şarlak'ın da Ankara'ya çağırıldığı belirtiliyor. Daha önce aralarında MHP'li Milletvekili Kürşat Eser'in de bulunduğu Komisyon üyesi iki milletvekilinin İnönü Üniversitesi'ne yapacağı ziyaret iptal edilmişti. Komisyon'un İnönü Üniversitesi öğretim üyelerini de dinleyeceği, yolsuzluk ve usülsüz kadrolaşma iddiaları hakkında bilgi alacakları ifade ediliyor. Komisyon daha önce çok sayıda öğretim üyesini de dinlemişti. YÖK Araştırma Komisyonu'nun tüm üniversite rektörlerini de Ankara'ya davet ederek Üniversite sorunları hakkında bilgi alacakları belirtiliyor.

Bir skandal da Sayıştay'dan

Malatya İnönü Üniversitesi'nin 1998 yılı hesaplarını inceleyen, çeşitli yolsuzluk ve usülsüzlük tespit eden Sayıştay Denetçilerinin Rektör Ömer Şarlak ve diğer sorumlular hakkında görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle bir suç duyurusu hazırlayıp, Sayıştay'ın ilgili dairesine verdikleri öğrenildi. Bu duyurunun YÖK'e gönderilmeyerek tozlu raflarda bekletildiği ileri sürülüyor. Suç duyurusunun YÖK'e iletilmesi halinde Rektör Şarlak hakkında idari soruşturma açılması, soruşturmanın sonuçlarına göre Savcılığa suç duyurusunda bulunulması gerekiyor. Öte yandan Sayıştay tarafından YÖK'e böyle yüzlerce suç duyurusunun yapıldığı, ancak bu duyurular hakkında hiç bir işlem yapılmadığı da iddialar arasında yer alıyor. Bu konuda YÖK Komisyonu'na çeşitli ihbarların geldiği, Komisyonun bir rapor hazırlayarak, hem YÖK hem de ilgili üniversite rektörleri hakkında görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle savcılıklara suç duyurusunda bulunabileceği belirtiliyor.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...