YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


5 YILDIR ONAY BEKLEYEN DEV PROJE

Proje hayata geçirildiğinde özellikle Anadolu yakasındaki trafiğe çok büyük katkıları olacak. Hem ulaşımın daha hızlı ve kolay olması hem de oluşacak keşmekeşi engelleyecek. Harem Kartal arasındaki E-5 Karayolu'nun ortasında yapılması planlanan raylı sistem hattının yapımına başlamak için bir onay lâzım

Kent içi trafiğine rahat bir nefes aldıracak olan Harem-Kartal arasındaki E-5 Karayolu'nun orta refüjde yapılması planlanan 22 kilometrelik raylı sistem hattı için hükümetten 5 yıldır onay bekleniyor.

İstanbul'un Anadolu yakasında trafik sorununa köklü çözüm getirecek olan Harem-Kartal Hızlı Raylı Toplu Taşıma Sistemi, E-5 Karayolu'nun ortasından geçecek. Anadolu yakasında ikamet eden nüfusun yüzde 80'ine ulaşacak olan sistem, 22 kilometre uzunluğunda ve 13 istasyondan oluşacak. 550 milyor dolara malolacağı tahmin edilen sistemin avan projesi SNC-Lavalin firması tarafından yapıldı. Projenin hayata geçirilmesi için Karayolları Genel Müdürlüğü'nün E-5 Karayolu'nun orta refüj alanını Büyükşehir Belediyesi'ne devretmesi gerekiyor.

Gürtuna: "Bizim dönemimizde bitecek"

Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna Harem-Tuzla arasında düşünülen ilk projeyi kısaltarak Harem-Kartal raylı sistemini hayata geçirmeyi planlıyor. Gürtuna, Harem-Kartal raylı sistemini temeli atıp bitireceklerini belirterek, "Önümüzde iki proje var. Birisi E-5 Karayolu'nun ortasından geçen ve kısa sürede hayata geçirilebilecek esas proje. Diğeri ise sağ ve sol koridorlar üzerinde raylı sistem olarak düşünülen ikinci proje. İkinci proje birinci projeyle kıyaslandığında yapım maliyeti 3 katına çıkıyor. Bu projeye sıcak bakmıyoruz. İstimlak çok, hat düz gitmiyor ve projenin tamamlanması daha uzun bir zamanımızı alacak" dedi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...