YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

Sendikalar birleşiyor

Sendikalar ortak sorunlar karşısında ortak mücadele vermenin gereğini anladılar. Türk sendikal hareketinde, yeni dönemde organik birleşmeyi de içeren projeler üzerinde duruluyor.

ANKARA- Sendikalar, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girme süreciyle birlikte, çağdaş sendikacılığın kapılarını aralamanın yollarını arıyor. Bugüne kadar dağınık yapıda olan Türk sendikal hareketinde, yeni dönemde organik birleşmeyi de içeren projeler üzerinde duruluyor. Sendikacılar, son günlerde sık sık ortaya çıkan ortak sorunlar karşısında birlikte mücadele etmenin gereğine işaret etmeye başladılar. Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral, sendikaların Avrupa'daki örneklerine benzer bir yapıya kavuşturulması için, konunun Emek Platformu'nda değerlendirileceğini belirtti. Geçen yıl işverenin krizi bahane ederek sıfır zam ısrarı karşısında ortak mücadele veren, tekstil işkolunda örgütlü Teksif ve Öz İplik-İş sendikalarının başkanları da, sendikal birlikteliklerin önemini vurguladılar.

"Emek Platformu'nda görüşeceğiz"

Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral, Türkiye'nin AB'ye girme süreci ile birlikte konuşulmaya başlanan sendikal birlikteliğin, Emek Platformu'nda görüşüleceğini söyledi. Meral, "AB'ye girme aşamasında sendikaların en azından iş kolları bazında toparlanması gerekiyor. Bu konuyu Emek Platformu'nda değerlendireceğiz. Kısa zamanda belli bir noktaya oturtacağımıza inanıyorum" dedi.

"Ortak hareket kaçınılmaz"

Hak-İş Genel Eğitim Sekreteri ve Öz İplik-İş Genel Başkanı Yusuf Engin ise dünyada şirket evlilikleri gibi sendikaların da birleşmenin yollarını aradığını belirterek, "Türk sendikacılığı için de ortak hereket etmek kaçınılmaz hale gelecektir" diye konuştu. Yusuf Engin, tekstil iş kolunda geçen yıl işverenin sıfır zam önerisine karşı Hak-İş'e bağlı Öz İplik-İş, Türk-İş'e bağlı Teksif ve DİSK'e bağlı Tekstil'in, ortak hareketi ile işverin yüzde 35 zamma razı edildiğini söyledi. Engin, testildeki bu hareketin, ortak sorunlar karşısında ortak çözüm arayışlarının şart olduğunu açık şekilde gösterdiğini ifade etti.

"İş kolları yönetmeliği gözden geçirilmeli"

Teksif Başkanı Zeki Polat da Türk sendikal hareketinin Avrupa'daki örnekleri gibi etkin olması için ortak hareket etmesi gerektiğini kaydetti. Polat, "Sendikaların asgari müştereklerde birleşip sorunlar karşısında ortak mücadele vermesi gerekiyor" dedi.

 

Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...