YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.


Gümrükte büyük temizlik

BAŞBAKANLIK Teftiş Kurulu tarafından hakkında soruşturma başlatılan gümrük müdürlerinden Muharrem Karaduman görevinden istifa etti

İSTANBUL- Başbakanlık Teftiş Kurulu ve Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında soruşturma başlattığı gümrük müdürlerinden Muharrem Karaduman görevinden istifa etti. Paraguay çayı ithalatı olayındaki usülsüzlük ve elektronik madde kaçakçılığına göz yumduğu yönündeki suçlamaların yanı sıra rüşvet aldığı iddialarıyla karşı karşıya kalan Karaduman'ın yoğun baskılar üzerine görevinden istifa etmek zorunda kaldığı öğrenildi. Başbakanlık Teftiş Kurulu ile Gemlik Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturmasında adı geçen Gümrükler Genel Müdürü Fethi Şahin Horoz ise kendisi hakkındaki suçlamalara yanıt vermek için hakkında soruşturma açılmasını talep etti. Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler'in göreve geldiği günden bu yana yaşanan gelişmeler, teşkilatta büyük bir temizlik operasyonun başladığı yönünde değerlendirmelere yol açtı. Geçtiğimiz günlerde rüşvet aldıkları tespit edilen 10 görevlinin teşkilattan ihraç edilmesinin ardından adı sayısız yolsuzluğa karışan İstanbul Gümrükleri eski Başmüdürü Muharrem Karaduman'ın da görevinden istifa etmek zorunda kalması bu operasyonun bir parçası olarak yorumlanıyor.

Keçeciler: Görevden almalar olabilir

Gümrüklerden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, soruşturma ve görevden almalar konusunda bilgi verirken, "Biz soruşturma dosyasını tamamladıktan sonra Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı'na ilettik. Zaten Muharrem Karaduman gelişmeler üzerine istifasını verdi. Sonra gümrük bazı memuru arkadaşların yolsuzluk olaylarına karıştığını tespit ettik ve onların da görevine son verdik. Açılan soruşturmalar çerçevesinde yeni görevden almalar olabilecektir. Bu dönemde yolsuzluklara karıştığı tespit edilen görevliler hakkında gerekli işlemler yapılacak" dedi. Bu arada Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişleri ile Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gümrük müdürleriyle ilgili soruşturması sürüyor. Karaduman ve Horoz'un yanı sıra 10 görevlinin suçlandığı soruşturma dosyasının çerçevesi genişledi. Gümrük yetkililerinden alınan bilgiye göre, rüşvet iddiaları ve elektronik madde kaçakçılığına göz yummanın yanı sıra yurtdışından sahte beyanla çay ithalatı olayı ve atamalardaki usülsüzlükler de soruşturma kapsamına alındı.

Ferhat ÜNLÜ


Kağıda basmak için tıklayın.

Yüreğimden geleni türkülerimde söylüyorum
Türkü söylerken zaten ben bende olmuyorum. Söylediğim türkü neyi anlatıyorsa, ben de onunla beraber oluyorum. Neredeyim, onu da bilemem.
Çocuktan örnek kardeşlik
Özel Bağcılar Ensar Koleji, Gölcük'teki Kavaklı İlköğretim Okulu'nu ziyeret ederek, "Kardeş okul" protokolü imzaladı. Öğrenciler, Gölcüklü kardeşlerine hediye verirken duygulu anlar yaşandı.
Cezaevlerine 'AB makyajı'
ADALET Bakanlığı, 'cezaevleri ve cezaların infazı' ile ilgili sorunları masaya yatırıyor. Bakanlık bu amaçla 2 gün sürecek bir sempozyum düzenleyecek
Yeni Şafak'a onur ödülü
Türkiye Yazarlar Birliği, Basın Onuru Ödülü'nü gazetemiz Yeni Şafak'a verdi. Yazarlarımız İdris Özyol deneme dalında, Kürşat Bumin ise basın-fıkra dalında 'Yılın Yazarı' seçildiler.
Gribe 'yerden bitme' şifa
Dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanı esir alan gribin şifası ev eczanesinde... Uzmanlar, sarımsak, kekik, karanfil ve zencefilin gribe karşı direnci artırdığını belirtiyor.
Bumin: Türkler çocuk sevmez
Gazeteci-Yazar Kürşad Bumin, Türklerin çocuk sever oldukları iddiasının doğru olmadını belirterek, "Bir ülkenin sokaklarında bunca çocuk varsa, o ülke vatandaşlarının çocuk sever olduğu söylenemez " dedi. Çocuk Hakları Okulu tarafından Çocuk Vakfı Kültür Evi'nde düzenlenen "Çocukluk Tarihi ve Çocuk Hakları" konulu konferasta konuşan Bumin, insanlarımızın kendi çocukları dışında kalan, özellikle sokaklarda yaşayan çocuklara karşı yaklaşımı konusunda çarpıcı tespitlerde bulundu. Türklerin, çocukları değil, bebekleri sevdiğini savunan Bumin, şöyle konuştu: "Türk insanı genellikle, eli kolu bağlı, bir şey yapmaya gücü yetmeyen, kundaktaki bebekleri sever. Elini birilerinin gözüne sokacak çağa gelmiş, birilerini rahatsız edecek yaşa gelmiş çocukları sevmez. Bebekken seviyor, büyünce sevmiyor. Sokakta dilenen çocukları, ya yalancıdır, ya sahtekardır deyip es geçiyoruz. Ya doğru söylüyorsa diye düşünmüyoruz." Gelişmiş ülkelerde sokak çocuğu görmenin imkansız olduğunu anlatan Bumin, "Avrupa'da sokakta çocuk göremezsiniz. Çünkü devlet çocuklara sahip çıkıyor" diye konuştu.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...