YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

Borsa nereye koşuyor?

Küçükler borsayı ateşledi. Borsa uzmanları, 19500 puan seviyelerinde olan direncin aşılması durumunda 23000 puanın görülebileceğini ifade ediyorlar.

Piyasada borsa lehine esen olumlu hava geçen hafta da sürdü. "Liderler Zirvesi"nde terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili dosyanın bekletilmesi yönünde alınan karar, piyasalar ve özellikle borsada doping etkisi yaptı. Pazartesi gününün Bayram tatiline rastlaması nedeniyle borsada yapılan toplam 8 seansta sürekli bir artış trendinin yanında yeni rekorlar vardı.

Artış sürecek

Borsa uzmanları, faizlerde yaşanan düşüşlerden sonra parasının vadesi dolan küçük yatırımcının da borsaya geldiğini ifade ederek, artan yatırımcı sayısıyla işlem hacminde de artışlar görüleceğini kaydediyorlar. Borsada yeni halka arzların yapılmaması nedeniyle varolan hisselerin çok primli hale gelmesinin piyasada rahatsızlık yaratabileceğini belirten uzmanlar, kısa vadeli alımların riskli olduğunu vurguluyorlar. Borsa uzmanları, 19500 puan seviyelerinde olan direncin aşılması durumunda 23000 puanın görülebileceğini ifade ediyorlar. İMKB Bileşik Endeksi geçen hafta toplam 3272.94 puan artarak, 15837.36 puandan 19110.30 puana çıktı. Hisse senetlerinin haftalık ortalama değer artışı yüzde 20.67 oldu. İMKB Ulusal-Mali Endeksi 4238.31 puan artarak 20841.89 puandan 25080.20 puana, İMKB Ulusal-Sanayi Endeksi 2562.28 puan artarak 11420.23 puandan 13982.51 puana ve İMKB Ulusal-Hizmetler Endeksi de 3330.16 puan artarak 16230.78'den 19560.94 puana yükseldi. Böylece mali grup hisseleri ortalama yüzde 20.34, sanayi grubu hisseleri ortalama yüzde 22.44 oranında ve hizmetler grubu hisseleri de ortalama yüzde 20.52 oranında değer kazandı.





Kağıda basmak için tıklayın.


Sendikalar birleşiyor
Sendikalar ortak sorunlar karşısında ortak mücadele vermenin gereğini anladılar. Türk sendikal hareketinde, yeni dönemde organik birleşmeyi de içeren projeler üzerinde duruluyor.
Nema sıkıntısı başladı
Her yıl Şubat ayında nema ödemesi yapılması teamül haline geldiği için Hazine şimdiden nema sıkıntısına girdi. Nema miktarı, bu ay sonunda ortaya çıkacak.
2000'de büyüme % 10
Hükümetin istikrar programına destek veren işadamı Bülent Eczacıbaşı 2000 yılında yüzde 10'un üzerinde büyüme beklediklerini açıkladı Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Türkiye'nin artık istikrara kavuştuğunu belirterek, "dileğimiz birtakım siyasi mayınların önümüze çıkmaması" dedi. Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Topluluğu'nun 1999 yılında yüzde 5 düzeyinde büyüme kaydettiğini de belirterek, "Büyüme daha çok ihracata yönelik sektörlerden geldi. İç piyasaya yönelik işlerimizde bu oranda bir iyileşme göremedik" dedi. Eczacıbaşı, 2000 yılında yüzde 10'ların üzerinde büyüme beklediklerini açıklarken de, bunun hem iç, hem dış piyasaya yönelik olarak gerçekleşeceğini kaydetti.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...