YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

Yeni Şafak'a onur ödülü

Türkiye Yazarlar Birliği, Basın Onuru Ödülü'nü gazetemiz Yeni Şafak'a verdi. Yazarlarımız İdris Özyol deneme dalında, Kürşat Bumin ise basın-fıkra dalında 'Yılın Yazarı' seçildiler.

ANKARA-Türkiye Yazarlar Birliği, Yılın Yazar ve Sanatçıları ödülünü almaya hak kazananları açıkladı. 25 dalda değerlendirme yapan Yazarlar Birliği, Yeni Şafak Gazetesi'ni de "Basın Onuru Ödülü"ne layık gördü. Yeni Şafak Gazetesi yazarlarından İdris Özyol deneme dalında, Kürşat Bumin ise basın-fıkra dalında ödül alacak isimler arasına girdi. TYB Başkanı Mehmet Atilla Maraş, dün birlik genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, yılın yazar, sanatçı ve kültür adamlarını açıkladı. TYB'nin 1981 yılından buyana Türkiye'de sanat, düşünce ve kültür hayatında meydana gelen gelişmeleri değerlendirerek, bu alanlara katkıda bulunan aydınları ödüllendirdiğini belirten Maraş, "Düşünen, düşündüğünü yazılı ve sözlü olarak ifade eden insanlardan maalesef korkulduğu bir ülkede, TYB'nin yıl sonu değerlendirmesinin bir anlam taşıdığı açıktır" dedi. Maraş, 1999 yılı için belirlenen ödüllerin Mayıs ayında sahiplerine verileceğini söyledi.

Selçuk'a Düşünce Hürriyeti Ödülü

TYB, 25 dalda yaptığı değerlendirme sonunda 24 sanatçı ve fikir adamını, iki gazeteyi ve iki yayınevini ödüle layık gördü. Yeni Şafak Gazetesi "Basın Onuru Ödülü" için seçilirken, Akit Gazetesi'ne "Basın Hürriyeti Ödülü" verilmesi kararlaştırıldı. Özel kitap yayıncılığında Şule Yayınları, kamu kitap yayıncılığında IRCICA Yayınları ödüle layık bulundu. 1999'un özel ödülleri için, "700. Yıl Özel Ödülü" verilmek üzere şu anda cezaevinde bulunan Hasan Celal Güzel, "Düşünce Hürriyeti Özel Ödülü" verilmek üzere Yargıtay Başkanı Sami Selçuk seçildi. Geçtiğimiz yılın üstün hizmet ödülleri ise Türk edebiyatına yaptığı hizmetten dolayı Abdurrahim Karakoç'a, Türk musikisine yaptığı hizmetten dolayı Çinuçen Tanrıkorur'a ve yurt dışında Türk kültürüne yaptığı katkılardan dolayı Fuat Sezgin'e verilecek.

 



Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...