YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

Gribe 'yerden bitme' şifa

Dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanı esir alan gribin şifası ev eczanesinde... Uzmanlar, sarımsak, kekik, karanfil ve zencefilin gribe karşı direnci artırdığını belirtiyor.

Gribe karşı doğal yöntemlerle tedavi şeklini tavsiye eden uzmanlar, keçi boynuzunun solunum yolları hastalıklarında bronşları yumuşattığını kerevizin solunum yollarını temizlediğini bildiriyorlar. Gribe iyi gelen şifalı otlar şöyle sıralanııyor:

OKALİPTUS: Solunum yolları için antiseptiktir. Bir bardak sıcak suya 3-4 yaprak ufalanarak konur. 20 dakika süzülür, günde 2-4 bardak içilir.

SALEP: Öksürüğü yumuşatır, balgam söktürür.

SARIMSAK: Salgın hastalıklarda koruyucudur.

KEKİK: Solunum yollarını sterilize etmek için alınmalıdır. 1 çay bardağı sıcak suya 1 çay kaşığı konur, 10 dakika sonra süzülür ve günde 1-3 bardak yemekler üzerine içilir.

KARANFİL: Salgın hastalıklar sırasında koruyucudur. Komposto ve çorbalara 1-2 diş atılır. Salgın hastalıklarda içme suları içine 1-2 diş karanfil veya 1 damla esansı katılır.

ZENCEFİL: Salgın hastalıklarda direnci artırır. Toz halde yiyecekler üzerine veya içerisine konur. Hamur işlerinde una karıştırılır. Çay olarak içilebilir.

ADAÇAYI: Çay şeklinde 1 bardak sıcak suya 3-5 yaprak konur. 10 dakika sonra süzülür ve günde 1-3 bardak içilir.

ANASON: Günde 5 gram kadar alınır, uzun süre ve yüksek dozda kullanılmamalıdır.

GRİP ÇÖKÜNTÜSÜNE B VİTAMİNİ

GRİBİN neden olduğu ruhsal çöküntüyü gidermek için de B vitamini içeren yiyecekler, tarçın çayı, adaçayı, fesleğen çayı ve papatya çayı öneriliyor.

BİBERİYE: Yaprakları ve çiçekleri bir bardak sıcak suda bekletilip içilir.

DEFNE: Grip ve ateş nöbetlerinde birebirdir. Et yemekleri yapılırken, sos hazırlamada ve sebze çorbalarında kullanılır.

HARDAL: Sarı hardal tohumu ezilerek, toz veya macun halinde kullanılır.

IHLAMUR: Yemek üzerine içilmelidir. Bir bardak sıcak suya 1 tatlı kaşığı ıhlamur konur ve 20 dakika sonra süzülür. İçerisine bal katılarak içilir.

KEÇİBOYNUZU: Solunum yolları hastalıklarında bronşları yumuşatır.1 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı konur. 5 dakika kaynatıldıktan sonra ılık halde dıştan yüze sürülür. İçmek için de üzerine tarçın eklenir. Gerekirse biraz da bal eklenerek, günde 2-4 bardak içilir.

LİMON: Bol miktarda C vitamini içerdiği için tüketilmesi öneriliyor. Yemeklere, salatalara sıkılarak veya sıkıp su ile karıştırılarak içilir.

KEREVİZ: Solunum yollarını temizler.

MAYDANOZ: Salgın hastalıklara karşı korur. Bol bol çiğ olarak tüketilmesi gerekir.

MAHLEP: Salep gibi süt veya su içerisinde kaynatarak veya bala karıştırılarak alınır.

MİS ADAÇAYI: Bir bardak sıcak suya ufalanmış çiçek ve yaprak karışımından bir tatlı kaşığı konur ve 10 dakika sonra süzülür.

NANE: Yaş veya kuru halde salatalara konur veya çay olarak içilir.

 



Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...