YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

"Anayasa tasarısı Yargıtay'ın"

Yargıtay Başkanı Sami Selçuk, Anayasa değişiklik taslağının kendisine ait olmadığını, Yargıtay üyelerince hazırlandığını belirtti

ANKARA- Yargıtay Başkanı Sami Selçuk, Yargıtay'da hazırlanan anayasa değişiklik taslağının kendisine ait bir çalışma olmadığını, taslağı Yargıtay mensuplarının hazırladığını belirtti.

Ankara'da devam eden Hukuk Kurultayı 2000'e katılan Yargıtay Başkanı Sami Selçuk, Kurultay çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı. Selçuk, hazırlanan Anayasa taslağı ile ilgili bir soru üzerine, "Konu şu, Yargıtay'da bazı arkadaşlarımız özellikle yargı bölümüyle ilgili bir anayasa taslağı üzerinde çalışma yaptılar. Biz bu çalışmayı bitirdikten sonra siyasi partilere sunduk. Hepsi bundan ibarettir" dedi. Selçuk, taslağın Yargıtay adına yapılmış bir çalışma olmadığını ve sadece hazırlayanların görüşlerini yansıttığını ifade ederek taslağın Yargıtay'ı bağlamadığını söyledi. Taslağın kendisiyle doğrudan bir ilgisinin olmadığını bildiren Selçuk, kendisinin de ayrıca bir çalışma yapabileceğini, sözkonusu çalışmayı gördüğünü ama tümüne katılmasının sözkonusu olmadığını dile getirdi.

Anayasa'da radikal değişiklik

Yargıtay'da hazırlanan anayasa taslağında, cumhurbaşkanının yetkilerinin sınırlandırılırken, bu bağlamda cumhurbaşkanının YÖK üyeleri ile üniversite yöneticilerini seçme yetkisinin kaldırılması gerektiğini belirtiliyor. 12 Eylül'e yargı yolunu açan taslakta, Anayasa'daki siyasal iktidar ve ordu ilişkilerinin yeniden gözden geçirilmesi ve bu konunun AB'ye üye ülkelerin anayasaları dikkate alınarak yeniden düzenlemesi istenirken, askeri yargının sadece askeri suçlarla sınırlandırılıyor.

Devletin gücün sınırlandırılsın

Düşüncelerin ve inançların açıklanmasına herhangi bir yasak getirilmemesi gerektiği savunulan taslakta, laiklik ilkesinin de çoğulculuk ve tarafsızlıkla temellendirilmesi ve devletin her türlü inanç ve düşünceye saygılı olması gerektiğine işaret ediliyor.

 




Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...