YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.


Ecevit'e Aydın Doğan sorusu

FP Grup Başkanvekili Bülent Arınç, Ecevit'e İMKB'de hisse senedi alım-satım yapan ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Aydın Doğan'ın yaptığını belirttiği 'Born Invenstment Holding'in sahibinin kim olduğu sordu.

ANKARA- Fazilet Partisi Grup Başkan Vekili Bülent Arınç, Başbakan Bülent Ecevit'in cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Born Investment Holding Company S.A. adlı yabancı şirketin borsadaki hisse senetleri alım-satım işlemlerine Türkiye Ekonomi Bankası Yatırım A.Ş.'nin aracılık edip etmediğini sordu.

Borsa'da Milliyet üzerinde spekülasyon mu yapıldı?

Arınç, Başbakan Ecevit'in yazılı olarak cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Born Invenstment Holding Company S.A. adlı yabancı şirkete İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda alım-satım yapılmasına ne zaman izin verildiğini sordu. İMKB'de hisse senetleri alım-satım işlemleri yapan Born Invenstment Holding Company S.A.'nın sahibinin kim olduğu ve bugüne kadar hangi şirketlerin hisselerini alıp sattığı sorularının cevaplanmasını isteyen Arınç, Aydın Doğan'ın bu şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığını iddia etti.

Milliyet'in hisseleri kime satıldı?

Doğan'ın kızı Hanzade Doğan'ın da bu şirketin yönetim kurulunda görev aldığına ilişkin duyumlar alındığı da belirtilen önergede; Başbakan Ecevit'e ayrıca şu sorular yöneltildi:

"Born Invenstment Holding Company S.A., Milliyet Gazetesi'nin yüzde 8.65 hissesine sahip olmuş mudur? Devletin resmi yayın kuruluşu Anadolu Ajansı, 28 Ocak 1998 günü 'Doğan Grubu'ndan hisse satışı' başlıklı bir haber geçmiştir. Haberde, Hürriyet Gazetecilik, Milliyet Gazetecilik ve Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. hisselerinin bir bölümünün Born Invenstment Holding Company S.A.'ya satılacağı bildirilmiştir; haberde bahsi geçen şirket bu şirket midir? Doğan Yayın

Holding A.Ş. ile Born Invenstment Holding Company S.A. arasında 28 Ocak 1998 tarihinde imzalanan hisse senedi alım-satım sözleşmesinde kimlerin imzası bulunmaktadır? Born Invenstment Holding Company S.A.'nın borsadaki hisse senetleri alım-satım işlemlerine TEB Yatırım A.Ş. mi aracılık etti?"

 




Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...