T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M

Kokoreçi yediler!

Türk internet sektöründe büyük yatırımlar ve reklam harcamaları ile kısa sürede büyük yer edinen Ixir, ekonomik darboğazı aşamayınca Superonline'a teslim oldu.

Doğuş Grubu'nun yeniden yapılanma stratejisi doğrultusunda, bireysel internet erişim hizmetleri pazarından çekilme kararı alan ixir, mevcut abonelerine hizmetin devamı için Superonline ile anlaştı. Konuyla ilgili anlaşma ixir Genel Müdürü Cenk Serdar ve Superonline Genel Müdürü Savaş Ünsal'ın katıldığı basın toplantısıyla duyuruldu. ixir Genel Müdürü Cenk Serdar, hazırladıkları geçiş planı çerçevesinde, 2 aylık bir süreçte 100 bin abonenin Superonline'a geçiş işlemlerini tamamlamış olacaklarını vurgularken, Doğuş Grubu'na ait ixir markasının ise başka alanlarda kullanılabileceğini bildirdi.

Doğuş Grubu: Sektörü bırakmayacağız

Bu kararın sektörde başka atılımlara da örnek olabileceğine işaret eden Serdar, sektörde şirket sayısının azalmasıyla birlikte birçok sıkıntının da azalacağına dikkati çekti. Serdar, "Doğuş Grubu, bilişim sektöründen çekiliyor mu?'' sorusuna ise "Doğuş Grubu, bilişimden çekilmiyor, internetten de çekilmiyor. Sadece 2002'den itibaren bireysel erişim hizmetleri vermeme kararındadır. Grup bundan sonra başarılı olduğu ve başarılı olacağına inandığı sektörlerde çalışmaya devam edecek'' diye konuştu.

Abonelere siteden duyuruldu

Öte yandan ixir Genel Müdürü Cenk Serdar, Superonline'a satışın ardından, ixir.com sitesinden abonelere seslendi. Dünyada ve ülkemizde pek çok sektörde yaşanan değişimlere bağlı olarak yeniden yapılanma süreci yaşandığını belirten Serdar, belirledikleri strateji ve yeniden yapılanma çalışmaları doğrultusunda, internet erişim hizmetleri sektöründen çekilme kararı aldıklarını duyurdu ve ixir müşterilerinin Superonline'a devir işlemleri hakkında düzenli olarak elektronik posta ile bilgilendirileceğini kaydetti.


BİLİŞİYORUM

Ixir Türkiye'de interneti halka indirdi

Ixir çok kısa bir süre içinde yaptığı yatırım ve reklamlarla, Türkiye internet sektöründe öncü duruma geldi. İnterneti halka yaymak için çoğu zaman eleştirilen reklamlar yayınladı. Banu Alkan'ın oynadığı kokoreççi reklamı bunların en dikkat çekici olanıydı. 2000 yılı, internet sektöründe büyük gelişmelerin yaşandığı, bilgisayar kampanyalarının birbiri ardına düzenlediği bir yıldı. Birbiri ardına internet servis sağlayıcılar (ISS) açıldı. Öyle ki, her büyük şirketin, holdingin bir ISS'si olması normal karşılanmaya başlandı. Hatta, ISS'si olmayan gruplar eziklik içindeydi. Birbiri ardına web siteleri açıldı. Bir çoğu kar etmeyen bu siteler ve ISS'ler, 2001 yılına girildiğinde ekonomi kurallarına göre düşünmeyi akıl edebildiler.

İşte bu dönemde ".com'ların çöküşü" sözünü duymaya başladık. Birbiri ardına ISS'ler, web siteleri kapandı. Aslında bu dönemde ixir'den ilk sinyaller gelmeye başlamıştı. Bir gecede verilen kararla ixir, yaklaşık 5 adet içerik sitesini kapattı. Bu sitelerde çalışan editör ve web tasarımcılar kapıönüne konuldu. Bu uygulama diğer ISS'ler ve içerik sitelerinde de görüldü. Bu arada Sabah Grubuna ait TürkPort kapandı. 2001 yılı içinde PC satışlarının 2000 yılına oranda azalması ve buna bağlı olarak da pazarın daralması, işleri içinden çıkılamaz hale getirmişti. Son gelişme ixir'in Superonline tarafından satın alınması oldu. Bundan sonra ne olacağını bekleyip göreceğiz. ()


WEB GEZGİNİ

Uçan ölüm makineleri: Sikorsky

Adlarını daha çok çeşitli askeri operasyonlar veya silah alım ihalelerinden duyduğumuz Sikorsky helikopterlerinin üretici firmasının web sitesi. Sitede Sikorsky'lerin çeşitli modellerine ilişkin ayrıntılı teknik bilgiler, Sikorsky için üretim yapan yan sanayi şirketlerinin web sitelerine linkler ve bu firmaların ürettiği parçaların resimleri yer alıyor. Dilerseniz Sikorsky helikopterlerinin resimlerini veya PDF formatında hazırlanmış broşürlerini bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
http://www.sikorsky.com

İngilizce hocanız online oldu

Emekli ingilizce öğretmeni Salih Tarar, dostları ve öğrencilerinin teşviğiyle, internette de İngilizce öğretmeye devam ediyor. Şimdilik iki siteyle derslerine devam eden Salih hoca, İngilizcesitesi.com daha çok başlangıç düzeyinde olanlar için hazırlanmış. İngilizcesitesi.net ise, ileri düzeyde İngilizce öğrenmek isteyenler veya daha önce herhangi bir eğitim alıp da, İngilizcelerini ilerletmek isteyenler için tasarlanmış. Salih Hoca, yakın zamanda da çocuklara İngilizce öğretmek için bir site açmayı planlıyor.
http://www.ingilizcesitesi.com
http://www.ingilizcesitesi.net


ADRES ÇUBUĞU

http://www.cocuknidasi.cjb.net
http://www.englishbaby.com
http://www.aftermath2000.org
http://www.belgenet.com
http://www.rmk-museum.org.tr
http://www.webservis.gen.tr
http://www.satcom.gov.tr
http://www.bestportal.org
http://www.gazetekeyfi.com
http://www25.brinkster.com/karahilal/index.htm


TEKNOLOJİ VİTRİNİ

INTEL'DEN KİŞİSEL MÜZİKÇALAR
Daha çok bilgisayar işlemcisi üreticisi olarak tanıdığımız Intel, işlemcinin yanısıra diğer donanımlar da üretiyor. Bunlardan biri de kişisel müzikçalar. 64 MB'lık MP3 kaydedebilme kapasitesi bulunan bu cihaz, 6.5 mW ses çıkış gücüne sahip. Üzerinde ekolayzeri de bulunan cihaz 149 dolardan satışa sunuldu.
http://www.intel.com

ANTENSİZ BİR PANASONIC KLASİĞİ: GD75
Panasonic antensiz yeni modeli GD75'i piyasaya sundu. 106 mm'lik boyutu, ince yapısı ve kolay kullanımıyla dikkat çeken Panasonic GD75, SMS ile chat özelliği, kaydedilebilir zil sesi, handsfree, oyunlar, 5 yöne hareket edebilen joystick, 5 değişik ekran resmi, ses kaydetme özelliği, dahili modem, 900 / 1800 MHz Çift Band, 6 satır ekran özeliğine sahip. Cihazın ağırlığı ise sadece 88 gram.
http://www.tekofaks.com.tr

DELL'İN YENİ ÜRÜNÜ: LATITUDE C610
Bilişim sektörünün lider firmalarından Sentim, Dell Latitude serisinin yeni ürünü C610'u, iş dünyasının kullanımına sunuyor. Dell'in bu yeni ürününde, eski 440BX yerini alacak Intel'in yeni chipset'i ile notebook'un performansı artırılıyor. Dell Latitude C610'da; 866MHz, 1GHz ve 1.2GHz işlemci seçenekleri kullanılıyor. İşlemci seçenekleri yeni chipset ile birlikte 100MHz bus hızından 133MHz'e ve bellek kapasitesi 1GB'a kadar çıkıyor.
http://www.sentim.com.tr


 
Intel'in yeni silahı
TERA HERTS TRANSİSTÖR
Intel yeni geliştirdiği TeraHertz Transistör ile geleceğin uygulamalarına yetecek hızı sunan, gelecek nesil mini bilgisayarlarda kullanılabilecek kadar az pil tüketen ve daha az ısınan yongaların önünü açıyor.
Intel, TeraHertz Transistör ile birlikte hızda artış, güç kullanımında verimlilik ve ısıda azalma sağlayan yeni maddeler de geliştirdi. Yonganın daha az ısı yayarak çalışmasına yardımcı olmak ve kritik güç dağıtımını sağlamak için geliştirilen yeni transistör yapısı ve bulunan yeni maddeler yeni nesil yongaların üretiminde birlikte kullanılacak.
Yeni Intel TeraHertz Transistörü, Moore Kanununda bir adım daha ilerleme çalışmalarında önemli bir kilometre taşı olma özelliği taşıyor. Bu ayrıca Intel'in ve yarı iletken endüstrisinin son günlerde karşısına çıkan teknik engelleri de ortadan kaldıracak Intel'in daha hızlı ve daha küçük transistörler ile ilgili son açıklamasıyla yakın bir döneme denk düşen yeni TeraHertz Transistörü teknolojisinin çok güçlü yeni uygulamalara imkan tanıması bekleniyor. Eş zamanlı ses ve yüz tanımanın, klavyesiz bilgisayar kullanımının sorunsuz gerçekleşmesine imkan tanıyacak yeni transistör ile çok daha yüksek performans sergileyen, az pil tüketen ve daha küçük cihazlar da hayal olmaktan çıkacak.
Daha küçük ve daha hızlı
"Araştırmalarımız gösterdi ki daha küçük ve daha hızlı transistörler kullanmaya devam edebiliriz. Fakat güç tüketimi, ısı üretimi ve sızıntı ile ilgili temel problemlerimiz olmaya devam edecek" şeklinde konuşan Intel Laboratuarları Bileşen Araştırmaları Bölüm Yöneticisi Gerald Marcyk "Amacımız bu engellerin üstesinden gelmek ve bugünün mikroişlemcilerinden 25 kat daha fazla transistöre sahip ve güç tüketiminde hiçbir artışa sebebiyet vermeden 10 kat daha hızlı yongalar üretmek" dedi.
TeraHertz transistörleri ile ilgili daha detaylı bilgilere ve diğer silikon araştırmalarına www.intel.com... adresinden ulaşabilirsiniz. Dünyanın en büyük yonga üreticisi Intel hakkında daha detaylı bilgi ise, www.intel.com adresinde yer alıyor.

NET KİTAP
Windows 2000 için hızlı çözümler
Arkadaş Yayınevi'nin yayınladığı "Hızlı Çözümler Windows 2000" adlı kitap, Microsoft'un sunucu sistemlerinde ağırlıkla kullanılan işletim sistemini kullanırken karşılaşılan sorunları çözmek için yardımcı bir kaynak niteliğinde. Sistemin kullanımında sık karşılaşılan sorunların çözümlerini açık, kısa ve etkili biçimde sunan kitap, çözümde hızı sağlamak için şemalardan yararlanmış. Şimalar sayesinde kullanıcı, sorunlarına kısa sürede tanı koyabiliyor ve çözüme ulaşabiliyor. Ekran görüntüleriyle desteklenen kitapta, karşılaşılan sorunların çözümleri alfabetik şekilde sıralanıyor. Jerry Joyce ve Marianne Moon tarafından yazılan kitap, Microsoft Yayınları'nın orijinal bir yayını.

arkadas
TELSİM'DEN DERNEK VE VAKIFLARA İNDİRİMLİ GÖRÜŞME TARİFESİ
Telsim, dernek ve vakıflara indirilmi tarife uyguluyor. Paketten tüm dernek ve vakıflar kurumsal olarak, bu dernek ve vakıflarda görev yapan personel ve üyeler de kendi adlarına yararlanabiliyor. Dernekler ve vakıflar abonelik paketi, görüşme ücretlerinde % 50'ye varan indirimlerin yanı sıra aylık sabit ücrette de % 65'e varan indirimler sağlıyor. Aylık sabit ücretin 1.000.000 TL. olduğu pakette, Telsim'den diğer operatör abonelerine ve sabit telefonlara yapılan aramaların dakikası 255.000 TL, şebeke içi konuşma ise 149.000 TL olarak belirlendi.
9 Aralık 2001
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Ramazan| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED