T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

'Hortum hastaları'na
beş yıldızlı muamele

Etibank'ın içini boşalttığı gerekçesiyle 51.5 yıl hapis istemiyle yargılanan Bilgin ile suç ortağı Çağlar, hastanede krallar gibi ağırlanıyor.

51.5 yıl hapis istemiyle yargılanan Etibank sanığı Dinç Bilgin, resmen tutuklu olmasına rağmen, tedavi bahanesiyle Kartal Devlet Hastanesi'ndeki özel bir odada adeta ağırlanıyor. Prostat ve göz tedavisi gerekçesiyle Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkedilen Bilgin, tutuklu koğuşunda kalamayacağı ve Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne sevkedilmesinin hayati tehlike meydana getireceği iddiasıyla verilen bir heyet raporuna binaen iki aydır Kartal Hastanesi'nde yatırılıyor.

Dinç Bilgin ve ortağına konfor

2 aydır hastanedeki odasını adeta lüks bir çalışma ofisine döndüren Dinç Bilgin'e her türlü konforun sağlandığı belirtiliyor. Yemeklerini istedikleri zaman dışardan getirtebilen Bilgin, yakınlarıyla ve arkadaşlarıyla odasında görüşebiliyor, temaslarını sağlayabiliyor. İlginç bir tesadüf sonucunda Çağlar da tutuklu koğuşu yerine İç Hastalıkları Kliniği'nde yatıyor, o da heyet raporuna binaen Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne sevkedilemiyor. Dinç Bilgin'e sağlanan imkanların benzer durumdaki mahkumlara sağlanması neredeyse imkansız görülüyor.

Bilgin için yoğun kulis

Dinç Bilgin'in DGM'de yargılanmaması için yoğun bir kulis başlatıldı. Üst düzey bürokrat-siyasetçi-patron biçiminde oluşan bir teşekkül ile kamu bankalarını hortumlayanlar DGM'lerde yargılanmayacaklar. DGM kapsamına giren suçlarda CMUK'un 104. maddesindeki tutuklamaya ilişkin şartlar aranacak. Bilgin'i kurtarma operasyonu diğer banka hortumcularını da kapsayacak. Böylece hortumcular artık DGM'lerde değil adli mahkemeler tarafından yargılanabilecekler.

Sanki tutuklu değil misafirler

Etibank'ın içini boşaltarak hortumlayan Dinç Bilgin'e uygulanan ayrıcalıklı prosedür, kamuoyunda Bilgin'in tutuklu olup olmadığı konusunda kuşkulara neden oluyor. Diğer tutuklulara kısmet olmayan ayrıcalıklı konumu, elde ettiği konforla birlikte düşünüldüğünde, Dinç Bilgin'in sanki sanık ve tutuklu olmayıp, beş yıldızlı otelde tatil yapan bir işadamı olduğu kanaati güçleniyor. Ramazan Bayramı'nda da Dinç Bilgin'e diğer mahkumlara kısmet olmayan ayrıcalıklar uygulanması bekleniyor. Hükümlü Koğuşu'nda olmadığı için çok rahat davranan Bilgin, ofise çevirdiği odasında yakınlarıyla, arkadaşlarıyla istediği kadar görüşebilecek.

 
BDDK'dan Yıldırım'a veto
Siyasi linç afet dinlemedi
Bakan Kazım Yücelen, sel mağduru Yeşilovacık'a yardım yerine müfettiş gönderdi.
Sistematik engelleme
EMNİYET'TE OPERASYON
57. Hükümetin en geniş çaplı 'emniyet operasyonu' gerçekleştirildi.
Yücelen'in işkence itirafı
İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Çelik'in gündeme getirdiği emniyetteki işkence iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamada, alınan tedbirlere rağmen işkencenin sürdüğünü itiraf etti.
54 öğrencinin canı tek bir halata bağlı
YÖK'ü fena taşladılar!
'İnsan hakları haritası flu'
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, günümüzün dünya haritasında insan haklarının yerinin flu olduğunu belirterek, "Sorun, flu alanların belirgin hale gelmesiyle insan hakları alanının genişletilmesi sorunudur" dedi. Dünya insan hakları haritasını genişletmek için iki sorunun yanıtının aranması gerektiğini belirten Kaboğlu, bunları "İnsan haklarının evrenselleşmesi önündeki başlıca engeller nelerdir? Evrensellik için hangi öncelikler öne çıkarılmalıdır?" olarak sıraladı. Prof. Kaboğlu, fırsat eşitsizliği yoksulluk sorununu derinleştiriyor"dedi.

13 Aralık 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED