T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M

Sıraya değil internete gir!

Türkiye'nin elektronik devlete geçiş sürecine katkıda bulunmayı misyon kabul eden eDevlet Technologies yeni tasarladığı www.edevlet.net sitesiyle e-Devlet kavramını tartışmaya açıyor.

İnsan yaşamında kaçınılmaz şekilde yer almaya başlayan bilgi ve iletişim teknolojileri yeni ekonomi ve yönetim modellerinin vazgeçilmez araçları olarak karşımıza çıkıyor. İnternetin üretimden pazarlamaya, bankacılıktan tıbba, turizmden basına bütün sektörlerde radikal değişikliklere yol açtığı; çalışma hayatımızı, sosyal ilişkilerimizi, alışveriş şeklimizi, haberleşme biçimimizi kısaca bütün hayatımızı derinden etkilediği bir çağda, devlet tarafından sunulan kamu hizmeti ve servislerinin bu haliyle kalması elbette düşünülemez.

'Devlet Technologies'

İnternet teknolojilerinin kamu hizmetlerini sağlamada kullanılmaya başlamasıyla birlikte kamu sektörünün işleyiş verimliliği büyük ölçüde artarken, devlet vatandaşa "bir tık" kadar yakın olacak. İsteyen herkesin dünyanın her yerinden "7 gün 24 saat" bilgiye ulaşımının sağlanması "şeffaf devlet" anlayışını beraberinde getirecek ve devlet-vatandaş ilişkilerini farklı bir düzeye taşıyarak "halk için var olan devlet" kavramının güçlenmesini sağlayacak. A.B.D.'nin başkenti Washington, DC'de genç Türk girişimciler tarafından yapılandırıla "eDevlet Technologies" Türkiye'nin elektronik devlete geçişte yapması gerekenleri tartışma ve proje geliştirmeyi amaçlıyor.
http://www.edevlet.net


WEB GEZGİNİ

'Ne, nerede, kaça' İndirim.com'da!

Yaklaşık bir seneden beri faaliyette olan İndirim.com, 50'nin üzerinde mağazadan indirim/ürün bilgilerini içerdiği kategoriler ve arama motoru sayesinde kullanıcılara sunuyor. Tek bir siteden 50'nin üzerinde mağazadaki fiyatları karşılaştırma imkanı sağlayan sitenin felsefesi, "ne, nerede, kaça" olarak özetlenebilir. Site, isteyen her kuruluşa online olsun olmasın istediği sayıda ürünü arama motoruna ve kategorilere ekleme/güncelleme hakkını ücretsiz veriyor. mektedir.
http://www.indirim.com

Avcının, atıcının sitesi!

Türkiye'deki avcıları biraraya getirmek için açılan Curnata adlı site, avcının günlüğü, av kültürü, avcılık ve av türleri, av köpekleri, av yemekleri, avcının borsası gibi ana bölümlerden oluşuyor. Avcıların tartışma ve buluşmalarını sağlamak için açılmış bir e-posta grubunun da yer aldığı Curnata'da, avcılığınızı test edebileceğiniz oyunlar da yer alıyor. Sitede Ahmet Rasim'in Şehir Mektupları'ndaki avcılıkla ilgili yazısınin yanısıra, Eski Mısır'da, Hititlerde, Antik Yunan'da avcılık gibi çok sayıda bilgi de sitede mevcut.
http://www.curnata.com


ADRES ÇUBUĞU

http://www.medyaenstitusu.org
http://www.koaka.com
http://www.kentmaras.com
http://www.sessizharfler.net
http://www.rehberlik.dosyasi.com
http://www.gebzegazetesi.com
http://www.sporttakal.com
http://www.trac.org.tr
http://www.tk.gov.tr
http://www.insanyayinlari.com.tr


TEKNOLOJİ VİTRİNİ

IPOD'LA 1000 ŞARKI CEPTE
Apple'ın 1.000 şarkı kapasiteli MP3 çaları iPod Türkiye'de satışa sunuldu. Sadece 185 gram ağırlığa ve gömlek cebine girebilecek boyutlara sahip olan iPod, 10 saniye gibi kısa bir sürede bir müzik CD'sinin içeriğini kopyalayabiliyor, ayrıca lityum polimer pili sayesinde 10 saate kadar 'kesintisiz müzik' olanağı sunuyor. Sabit disk olarak da kullanılabilen iPod, yine bu özelliği sayesinde 10 saniye gibi kısa bir sürede bir müzik CD'sinin içeriğini kopyalayabiliyor.
http://www.bilkom.com.tr

PC FİYATINA LAPTOP
Sentim, Dell Inspiron 2500 kampanyası ile notebook'da fiyat-performans oranını en üst seviyeye çıkartıyor. Pentium III 1 GHz işlemci, 256 MB SDRAM, 15" XGA TFT ekran (1024x768), entegre touchpad ve İnternet kısa yol tuşları ile kullanıcıların bir çok ihtiyacına yanıt verebilen Dell Inspiron 2500, ayrıca modüler "all in one" özelliği ile genişlemeye uygun yapıya sahip.
http://www.sentim.com.tr


 
Veridepo'dan yenilikçi yedekleme çözümleri
Dünyanın en küçük ve en hafif hard disk tipi taşınabilir veri depolama cihazı; "ZIV" Veridepo tarafından Türkiye'de satışa sunuldu. 127 gr. ağırlığında ve 1,1 cm yüksekliğinde olan bu cihazın 10 GB veri taşıyabilen modeli 185$, 20 GB veri taşıyabilen modeli 225$'dan satılıyor. Saniyede 1.5 MByte veri alışverişi yapabilen cihaz, tüm işletim sistemleriyle uyumlu çalışabiliyor.
Kolye gibi sabit disk!
Veridepo'nun ikinci çözümü de, Flash USBDrive. USB porta takılarak kullanılan cihaz, 16 MB'tan 512 MB'a kadar depolama imkanı sağlıyor. Boynunuzda ya da cebinizde taşımanızın mümkün olduğu cihazın 16 MB'lık modeli 40$, 32 MB'lık modeli 61$, 64 MB'lık modeli 90$'dan satılıyor. www.veridepo.com

Dell tarzı kitap oluyor!
Dünya bilişim lideri Dell'in distribütörü Sentim, "Direkt MoDell" ve "Dell Tarzı" adlı iki eseri Türk iş dünyasına sunuyor. Sentim'in katkıları ve Scala Yayıncılık işbirliğiyle Türkçe'ye kazandırılan bu iki kitapta, Dell markasını dünyada 1 numaraya taşıyan iş modeli anlatılıyor. Bu iki kitapta Dell'in işleyişi, hikayesi ve modelin başarısının sırları firmanın kurucusu Michael Dell'in kaleminden de okuyucuya aktarılıyor. Kitaplar, Ocak'tan itibaren satışa sunulacak. Çalışma ile ilgili görüşlerini belirten Sentim Bilişim Pazarlama Direktörü Taylan Dedeoğlu, Sentim'in bu kitapları okurlara sunmanın gururunu taşıdığını belirtti.
Kitapları yayınlamak büyük keyif
Dedeoğlu, "Görev yapmakta olduğum Sentim Bilişim, bu dünya markasını yurdumuzda uzun zamandır temsil ediyor. Ülkemizde de bilişim sektöründe uygulanmakta olan klasik iş modeli yerine, organizasyonunu bu iki kitaptaki Dell modeline göre yapılandırarak, hizmet sunan bir konumda. Fakat yine de modele uygun olarak sürekli değişim gösteriyor, sürekli yenileniyor. Böyle bir oluşumun başlangıcında bir birey olarak yer almak gurur verici. Bu iki önemli kitabın Türkçe'ye kazandırılmasında rol almak ise ayrı bir keyif" dedi.
sentim

NET KİTAP
PhotoShop 6.0
Gökalp Baykal tarafından kaleme alınan kitap, PhotoShop 6.0'ın getirdiği yeni özelliklere de geniş yer ayırıyor. "PhotoShop'un temelleri", "Kolay, akıcı incelikli anlatım", "Renkli örnekler", "Yeni sürümün yeni özellikleri", "Filtreler, katmanlar, patikalar" ve "İnternet araçları" gibi bölümlerden oluşan kitap, resimlerle desteklenmiş olması nedeniyle kolay anlaşılır bir eser. Daha önce PhotoShop kullanmış olanların yanısıra yeni başlayacakların da anlayabileceği şekilde hazırlanan kitap, yazarın kullandığı akıcı üslupla birlikte hem PC hem de MAC kullanıcılarının elinden düşünmeyeceği temel bir eser niteliğinde.

pusula
23 Aralık 2001
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED